В Ужгороді відбулися серпневі збори освітян із нагородженням учнів-переможців олімпіад та конкурсів

За доброю усталеною традицією напередодні навчального року в Ужгороді зазвичай відбуваються головні збори освітян краю, що підбивають підсумки розвитку в області дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти за минулий навчальний рік та визначають першочергові, назрілі завдання наступного освітянського періоду.Відбулися збори освітян традиційно і нині.

В Ужгороді відбулися серпневі збори освітян із нагородженням учнів-переможців олімпіад та конкурсів

Відкриваючи засідання колегії, директор департаменту освіти і науки ОДА Михайло Мотильчак, зокрема, зазначив, що в освітній галузі проводиться активна робота із покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, створення належних умов для здобуття якісної освіти. Зокрема, у 2015 році з метою покращення матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів, створення належних умов для здобуття якісної освіти з обласного бюджету рішенням сесії обласної ради було додатково виділено районам та містам області субвенцію 79,6млн грн.., що дало можливість здійснити капітальні ремонти, будівництво міні-котелень на твердому паливі, організувати заміну вікон і дверей у 153 загальноосвітніх навчальних закладах та 67 дошкільних навчальних закладах.

Крім того, в області діють спільні інвестиційні проекти в рамках програми співробітництва Закарпатської області України та Краю Височина Чеської Республіки на 2015 рік. У зазначені проекти увійшли 22 навчальні заклади Для реалізації цього проекту передбачено кошти у сумі 13, 52 млн. гривень. З метою створення належних умов навчання для вихованців дошкільних навчальних закладів області, які введено в експлуатацію після капітального ремонту та реконструкції, за рахунок коштів обласного бюджету закуплено у 2014 році році м’який та твердий інвентар на суму 563,3 тис. гривень.

В області функціонують 7 регіональних освітянських програм. У 2015 році на їх реалізацію з обласного бюджету передбачено 7,87 млн. гривень.

У минулому 2014/2015 навчальному році на виконання Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013 – 2022 роки оснащено 17 шкіл навчальними комп’ютерними комплексами.

Здійснено закупівлю 300 комплектів парт (по 15 парт в одному комплекті) для першокласників на суму 3 млн гривень. Це дало можливість створити належні умови для навчання 9 тисяч першокласників області.

Крім того, здійснювалися певні заходи щодо забезпечення навчальних закладів сучасними технічними засобами навчання. Зокрема, забезпечено 23 навчальні заклади комплектом інтерактивних комплексів на суму 895,6 тис грн. Також забезпечено загальноосвітні заклади області 50 лабораторно-програмними комплексами для кабінетів фізики, хімії, біології. Для зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів області на реалізацію Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013 – 2022 роки у 2015 році були передбачені кошти з обласного бюджету для придбання шкільних меблів у сумі 3 млн грн та комп’ютерних комплексів – 1,9 млн грн. До почату 2015/2016 навчального року придбано 150 комплектів парт (по 15 парт в одному комплекті), що дасть можливість створити належні умови для навчання 4500 першокласників області та 11 навчальних комп’ютерних класів.

На завершення роботи колегії відбулося урочисте нагородження учнів, які стали переможцями учнівських олімпіад, конкурсів фахової майстерності, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. У 2014/2015 н.р. переможцями ІV етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад стали 34 20 у минулому) учні, із яких дипломами І ступеня нагороджено – 9, ІІ ступеня – 9 та 16 – ІІІ ступеня.

Нововведенням цього року стало проведення ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із румунської мови і література та угорської мови і літератур. Зокрема, олімпіаду з угорської мови було проведено на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Щодо перемог у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, то їх кількість у цьому році зменшилася до 13 проти 19 у минулому році.

У 2015 році встановлюються грошові винагороди переможцям ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України: за І місце – 4 тис. грн, за II місце – 3 тис. грн, за III місце – 2 тис. грн.

У досягненні цієї мети вагому роль відіграють педагогічні працівники, які навчають і займаються підготовкою учасників та переможців олімпіад, конкурсів фахової майстерності. Учителі, які навчали переможців IV етапу Всеукраїнських олімпіад у загальноосвітніх навчальних закладах та ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності у професійно-технічних навчальних закладах у поточному навчальному році, відзначаються грошовими преміями.У 2015 році встановлюються грошові премії педагогам: за І місце – 8 тис. грн, за II місце – 6 тис. грн, за III місце – 4 тис. грн, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

20 серпня 2015р.

Теги: збори, освітяни, нагородження, переможці

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини