Тривають суди у справі розбійного нападу у Сторожниці (ФОТО)

Минуло більше чотирьох місяців з дня, коли двоє невідомих проникли в будинок сім’ї Шпанових, що у с. Сторожниця на Закарпатті. Цей резонансний випадок не залишив байдужим нікого. Три кульові поранення, черепно-мозкова травма – злочинці вимагали гроші від власника будинку на очах у малолітньої дитини. Тоді Віктора врятувала «тривожна» кнопка Державної служби охорони. Сьогодні сім’я розраховує на справедливий вердикт судді.

Тривають суди у справі розбійного нападу у Сторожниці (ФОТО)

Чергове засідання суду знову змушує зібратись родину Шпанових у одному залі разом зі злочинцями, які не так давно перевернули їх життя з ніг на голову. Молодий парубок та злочинець зі стажем замахнулись на життя голови сім’ї Віктора Шпанова. Пригадувати той день важко, але розказати про події він хоче.

- Знаєте, коли дивишся по телевізору, то мало віриться, що таке може статись з тобою. А от сьогодні я вже знаю, можливо, все, - розповідає Віктор Шпанов.

Потерпілий чоловік досі самостійно не ходить, а його трирічна донька, що стала свідком подій, змушена відвідувати сеанси психотерапії. Злочинці, які скоїли озброєний напад на сім’ю, у залі суду мало не довели до істерики і вагітну дружину Віктора.

- Коли ми прийшли на перше судове засідання, мене вразила поведінка нападників. Як тільки я сіла у залі суду, вони почали на мене пильно дивитися. Згодом обговорювати, мовляв: «шкода, що не дочекались її». Мене це налякало, але коли один із чоловіків ще й склав пальці «пістолетом» і почав ніби стріляти спочатку в мене, а далі в мого чоловіка, я була змушена покинути залу суду.

Варто додати, що Мар’яна Шпанова перебуває на сьомому місяці вагітності. У день розбійного нападу на її сім’ю жінки, на щастя, не було вдома. Та злочинцям було добре відомо, що жінка має з хвилини на хвилину повернутись з роботи, адже вони погрожували Віктору розправою і з нею.

Судові засідання розпочались ще у квітні та на них конкретно нічого не розглядали. На останньому засіданні підсудні мали або ж визнати провину, або ж ні, але через численні клопотання, зокрема клопотання адвоката одного з нападників про те, що потерпілий чоловік «був катований випадково», до суті так і не дійшли.

Нагадуємо також, що злочинців було затримано на «гарячому» працівниками Управління ДСО при УМВС України в Закарпатській області. Ними виявилися 19-річний студент з Ужгорода та 65-річний житель Києва, який 30 років свого життя провів у місцях позбавлення волі.

Останнє засідання за даним фактом відбулося цими днями. Закінчилось воно, так і не розпочавшись – в зв’язку з відсутністю на суді захисників нападників. Засідання  перенесли аж на 10 серпня.

Мар’яна з Віктором знову відправилися додому в розпачі. Та молода сім’я впевнена – справедливість таки буде досягнута.

- Я вдячна міліціонерам ДСО, за те, що врятували моїх найрідніших людей. Я не втратила сенс життя, хоча ці події довго не зітруться з моєї пам’яті. Я вірю, що згодом Віктор знову зможе ходити самостійно, донечка забуде про такий випадок у її житті. А злочинці будуть справедливо покарані, - говорить Мар’яна.

Сім’я Шпанових також звертається до журналісті з проханням підтримки. Просять, зокрема, представників ЗМІ з’явитися на чергове судове засідання, що відбудеться 10 серпня 2015 року в Ужгородському міськрайонному суді, повідомили Закарпаття онлайн в УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

 
 
19 червня 2015р.

Теги: Сторожниця, грабіж

Коментарі

Анна 2016-10-26 / 14:30:42
Коментуючий НШД, по вашому виходить, що всі хто живуть в розкішних будинках в Сторжниці, Минаї,Червениці,вул..Лісна, біля кордону, вул.Джерельна на Коньячці і весь компотний р-н в Ужгороді треба посадити, а залишити і жаліти радванку і пяний базар. Всюди в першу чергу живуть люди, і не важливо багаті вони чи бідні. В коментаріях люди висловлюють своє ставлення до ситуації, і нажаль вона не втішна,сталася трагедія для всього суспільства. Якщо у вас є докази протиправних діянь на будь-кого то ідіть до суду,- а не розказуйте кого посадити в коментаріях, навіть не написавши свого імені.Я не можу зрозуміти, хіба вам нешкода сімю, у якої стався розбійний напад при дитині? Куди ми котимось пишучи що хтось живе багато от йому і треба. Це страшно.

Знаю вшидких 2016-09-28 / 13:33:43
Йой, мушу написати, бо явно перший ко писав то родич Дички, а чого не пишете що у малого дибіла няньо має котеджі у Сторожниці і продає їх за сто тисяч доларів, то у них уткіть виросли на дереві???? Ньяньо має долю і в Зінедіні за 2 мілійони який побудований. То никого не бентежить???? Лиш хижа Шпанова??? малий каждий тиждень по дискотеках ходив і біду робив,но та йімили його вже, то так мало ся кінчити...

нщд 2016-09-23 / 10:03:08
а ви в хоромах Шпанова були? то слід зазначити, що він чуток бідніше живе біглого Януковича. Тому кримінальну справу потрібно завести проти нього

Вадим 2016-04-20 / 14:36:15
Шкода. що відмінили смертну кару!!!!!! Кінчати таких треба на місті!!! Вийде придурок з вязниці і знову буде біду робити!!!! Уроди оба!!!! У малого сімя багата,- будуть витягувати, є лише дійсно надія на суд що чим на довше їх закриють.

миша 2015-06-19 / 11:56:58
діду довічно дати а молодому 20 років! шоб старий здох там а молодий на старість вийшов! сволота срана бля лопати в руки треба та огороди копати! чмирі!

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини