68-ий концертний сезон Закарпатська обласна філармонія закриватиме ювілейною програмою і концертом до Дня Конституції

Добігає свого завершення 68-й концертний сезон у Закарпатській обласній філармонії. Рік був насиченим і різноманітним, сповненим нових зустрічей, цікавих прем’єр і яскравих вражень. Він розпочався VI Міжнародним молодіжним фестивалем органної музики – справжньою гордістю філармонії, оскільки аналогів цьому фестивалю в Україні нема. А найбільшим його досягненням є те, що у фестивальні дні наша сцена є почесною як для музикантів зі світовими іменами, так і для талановитої місцевої молоді.

68-ий концертний сезон Закарпатська обласна філармонія закриватиме ювілейною програмою і концертом до Дня Конституції

Впродовж концертного сезону всі колективи й окремі виконавці філармонії відзначилися оригінальними сольними програмами.

Зокрема, естрадно-духовий оркестр під керівництвом заслуженого артиста України Володимира Співака підготував кілька програм: патріотичну до Дня Соборності України, розважальну до Свята весни та прекрасну добірку музики з улюблених кіно- та мультфільмів.

Камерний оркестр (керівник – заслужений артист України Владислав Юрош) реалізував кілька спільних проектів з відомими солістами: із піаністом О.Рудницьким та віолончелістом Д.Северіном.

Ансамбль солістів «Гармонія» (керівник – заслужена артистка України Оксана Ільницька-Хархаліс) подарував своїм шанувальникам яскраву програму «У ритмі танцю» та разом із солісткою філармонії Олесею Гайдук (орган) зіграв «Музику Великого посту».

Камерно-інструментальний ансамбль «Угорські мелодії» (керівник – Антон Штефко) гідно представив Закарпатську обласну філармонію у Вінниці на 13-му Міжнародному фестивалі ім. П.І.Чайковського та Н.Ф. фон Мекк.

Вагомим результатом співпраці симфонічного оркестру (диригент – Вікторія Свалявчик-Цанько) та Заслуженого академічного Закарпатського народного хору (художній керівник – заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук) стали два масштабних проекти: концертна постановка геніальної опери С.Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм» та прем’єра першого «Українського реквієму» Василя Гайдука.

Незмінним успіхом користуються сольні виступи соліста філармонії, заслуженого артиста України Олександра Садварія.

І справжнім творчим подвигом можна назвати виконання циклу «32 сонати Людвіга ван Бетховена» солісткою філармонії, заслуженою артисткою України Етеллою Чуприк.

Втретє відбувся започаткований філармонією Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів». Цьогоріч до нього, крім наших колективів, долучилися джазова співачка Оксана Славна та гурт «Експромт» з Вінниці, а також блискучий флейтист з Італії Станіслав Зубицький.

З абсолютно нових проектів слід відзначити серію концертів «Музика вихідного дня», які одразу розширили коло шанувальників Закарпатської обласної філармонії і стали улюбленим місцем сімейного відпочинку ужгородців та гостей міста. 

Отже, урочисте закриття 68-го концертного сезону призначено на 25 червня. Це буде святкова програма Заслуженого академічного закарпатського народного хору з нагоди 85-річчя колишнього художнього керівника колективу, живої легенди музичного Закарпаття, заслуженого артиста України Миколи Попенка. Впродовж десятків літ велику частину золотого фонду хору складають авторські твори і майстерні обробки народних пісень, танців і вокально-хореографічних композицій цього корифея. З великою шаною і вдячністю до Миколи Попенка артисти готують до ювілейного вечора кращі перлини із творчого доробку маестро. Художній керівник колективу – заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук. Початок концерту – о 18.30. 

І, хоч згаданий захід у закладі іменують "заключним акордом" 68-го концертного сезону обласної філармонії, 28 червня у філармонії ще відбудеться концерт з нагоди Дня конституції. Того дня на сцені пануватиме естрадно-духовий оркестр обласної філармонії, інформує Таїсія Грись.

 

 
17 червня 2015р.

Теги: концертний сезон, філармонія, програма, День конституції

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини