АНОНС: Політична партія "Велика Україна" закликає врятувати закарпатське виноробство автопробігом

14-19 жовтня 2007 року в Україні відбудеться беспрецендентна акція – автопробіг: “Врятуймо закарпатське вино!».

АНОНС: Політична партія "Велика Україна" закликає врятувати закарпатське виноробство автопробігом

Метою заходу є привернення уваги населення, громадськості країни до вкрай загрозливої ситуації, що склалася у виноробній галузі Закарпаття.

Автопробіг “Врятуймо закарпатське вино!» пройде містами: Ужгород, Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Житомир та Київ. В кожному із вищезазначених міст передбачені зупинки на центральних площях, безпосереднє спілкування учасників акції з журналістами та пересічними громадянами, безкоштовні дегустації неповторного закарпатського вина.

Загальний пробіг колони перевищить 1000 кілометрів. Кінцева зупинка – площа перед Секретаріатом Президента України, де представники політичної партії «Велика Україна» озвучать свої вимоги до керівництва країни. Передбачено, що пропозиції щодо виправлення ситуації у виноробній галузі будуть особисто передані секретарю Президента України Віктору Балозі, який, до речі, є закарпатцем.

В рамках заходу планується звернути увагу громадськості, представників влади, журналістів до засилля на полицях наших магазинів низькоякісного, часом навіть шкідливого для здоров”я людей, вина. В той час, коли в країні усіляко не без підтримки влади просуваються винні напої з Молдови та Грузії, закарпатське виноробство помирає. Наразі на теренах області лише 5 із 26 підприємств продовжують виробництво сонячного напою. Причина такої ситуації – впровадження Верховною Радою України грабіжницької ліцензії на здійснення оптової торгівлі вином у розмірі 500 тисяч гривень.

Водночас, не менш актуальним питанням для нашої області є питання легалізації приватного виноробства, яке фактично опинилося поза правовим полем. Парадокс, але приватний виробник вина не може на законних підставах продати власноруч виготовлений напій, бо одразу проти нього буде застосована стаття Карного Кодексу України про незаконне виготовлення та реалізацію підакцизних товарів.

Учасники акції-автопробігу вважають, що якщо не вжити термінових заходів на підтримку національного виробника вже через 2 роки ми можемо назавжи втратити цю галузь економіки. У свою чергу, це не лише негативно вплине на долі тисяч людей, що працюють у виноробній галузі краю, але й може позначитися на майбутньому туристично-рекреаційному розвитку Закарпаття.

акція – автопробіг: “Врятуймо закарпатське вино!» буде стартувати в Ужгороді з площі Театральної у неділю, 14 жовтня о 14.00.

Україна ризикує втратити самобутню виноробну галузь. Тому політична партія «Велика Україна» 14 жовтня планує відправити з Ужгорода до Києва вантажівку із порожніми діжками. Їх розвантажать перед Секретаріатом Президента України – гаранта Конституції України, головного документа країни, який дає право на рівні можливості всім без винятку громадянам – у тому числі й на ведення бізнесу.

Учаники акції-автопробігу: “Врятуймо закарпатське вино!» вимагатимуть:

1)Відміни запровадженої парламентом грабіжницької ліцензії на продаж вина в розмірі 500 тисяч гривень. Уряд має розробити реальну, диференційовану шкалу ставки ліцензії, яка була би співмірною до кількості виготовленої виноробами продукції.

2)Узаконення діяльності приватних виноробів. Вони, як і будь-які інші приватні підприємці, повинні мати право займатися виробництвом продукції. За приклад можна взяти світовий досвід діяльності приватних виноробів. Уряду варто негайно розробити умови контролю за якістю вин, виготовлених приватними виноробами. При дотриманні всіх вимог – надавати дозвіл на продаж вина (за умови сплати всіх податків і відрахувань).

3)Запровадження жорсткого контролю за використанням державної підтримки виноробам і виноградарям.. Наразі більшість виділених грошей розподіляється не прозоро і не ефективно.

12 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини