"Говерла" - "Дніпро". Післяматчева прес-конференція В'ячеслава Грозного

Головний тренер ужгородської "Говерли" В'ячеслав Грозний прокоментував нічию з дніпропетровським "Дніпром" (0:0) в матчі 26-го туру УПЛ.

"Говерла" - "Дніпро". Післяматчева прес-конференція В

- Хочу привітати "Дніпро" з чудовим єврокубковим сезоном. Для українського футболу це важливо. Мені приємно, бо я в "Дніпрі" теж колись працював. Це приємно, що там така серйозна команда з інфраструктурою і академією.

Сьогодні 80 років закарпатському футболу і я вітаю всіх закарпатських вболівальників. Ми старалися зберегти прописку. Я вдячний всім – вболівальникам, журналістам, футболістам. Всі терпіли, старалися; ми виконали стратегічне завдання на сезон. Ми вже не команда-ліфт. Правда, мені важко працювати в таких екстремальних умовах, особливо знаючи умови роботи в командах-грандах.

Для подальшого розвитку потрібно будувати на Закарпатті базу, розширювати інфраструктуру, вчити тренерів, давати людям, що вкладають в футбол кошти, якісь преференції. Футбол дає багато чого: витягує, до прикладу, молодь з негативу (зі злочинності). Тому треба розвиватися.

Я принципово не ходжу на матчі Ю-19 і Ю-21. Бо я не хочу торкатися того бруду, який там є. Я не хочу торкатися тих псевдо результатів. Та я знаю, хто найталановитіший і запрошую їх до основної команди.

Ми маємо зрозуміти, чи є можливість на Закарпатті збудувати серйозну футбольну піраміду. За два роки свого перебування тут я цієї можливості не побачив. Всі говорять, але по справі ніхто не допомагає. Я хочу, щоб після мене залишилися побудовані поля, вивчені тренери і здібна молодь. Я готовий допомагати в навчальному процесі, я готовий приділяти увагу всім талановитим тренерам і гравцям.

Ми двічі з "Дніпром" зіграли внічию. Спитаєте, яка була мотивація сьогодні? З фіналістом Ліги Європи не може не бути мотивації. "Дніпро" виграв у "Шахтаря", на рівні грав з "Севільєю". Невже нашим молодим гравцям було не цікаво зіграти з гравцями європейського рівня, якими є дніпряни? "Дніпро" не грав другим складом… То класна команда. Ми створювали моменти, і вони створювали. Був швидкий футбол. Я сьогодні Трухіна використав в якості лівого захисника, оскільки Качараба поїхав до збірної, Шіміч та Хомин травмовані, а треба було якось протистояти швидкісному Ксьонзу… Я задоволений тим, що ми не боялися грати, хотіли виграти. В першому таймі трохи нервували, приймали м’ячі спиною до воріт. Але ми тренуємося, вчимось грати швидко, розвертатися і грати обличчям до воріт. В другому таймі ми побачили зовсім іншого Хльобаса.

В нас багато молодих гравців, їм важко, бо тисне тягар відповідальності. Але вони молодці, стараються. Я радий, що вони проходять цю школу. Наскільки мені відомо, "Динамо" візьме орендованих нам гравців на літні збори. Хоча я б хотів ще півроку з ними попрацювати. На мій погляд, їм ще трохи зарано.

Ми з задоволенням будемо йти тим шляхом, яким йшли: братимемо молодих гравців, даватимемо їм практику, а вони допомагатимуть нам зберігати прописку. В нас просто немає можливості виставляти своїх, бо немає умов підготовки.

- На якому рівні знаходиться порозуміння між гравцями, тренерами та керівництвом клубу?

- Я дуже сподіваюся, що з нами почнуть розраховуватися. Інакше "Говерла" не отримає ліцензії і ми не зможемо грати в Прем’єр – лізі. А я цього не хочу. Я надіюся на позитивні зміни. Будуть зустрічі з керівництвом, хоча з Нестором Івановичем я постійно на телефонному зв’язку. Саме важливе що я почув, це те, що "Говерлу" ніхто кидати не хоче. Хочуть і далі розвивати команду.

- Чи прийняли ви рішення щодо свого майбутнього? Ви говорили що хочете змінити місце роботи…

- Кожні півроку важко створювати нову команду. Якщо в мене буде вигідна пропозиція, я буду розмовляти з керівництвом, домовлятимуся. Ви ж бачите, що не платять грошей, постійно змінюється склад. Нам прогнозували виліт, але ми боролися, виконали завдання. Нам вистачило духу і характеру.

- З боку "Шахтаря" було фінансове стимулювання "Говерли" на сьогоднішній матч?

- Ні, не було. "Шахтар" був впевнений, що обіграє "Карпати". А в те, що ми зможемо відібрати очки у "Дніпра", не вірив ніхто.

- Ви вже планували літній тренувальний процес?

- Ще нічого не планував. Я не знаю, що буде. Думаю, ми тільки за три дні до старту чемпіонату будемо знати, кого заявляти. Я хочу, аби за календарем ми перші три поєдинки грали проти грандів. Програємо - нам ніхто нічого не скаже, але хоч зможемо награти якусь основу на матчі проти конкурентів.

- Ви будете висувати керівництву клубу якийсь ультиматум?

- Ні, не буду. Той, хто платить, той і замовляє музку. Ключове слово тут "платить", так... Але якщо будуть ультиматуми, або якщо наш тренерський штаб піде, тоді точно нічого не отримаємо. А так буде шанс дістати хоч якісь гроші за свою роботу.

- А ви не думали звернутися до суду?

- Ні, не думав. Тому що на початку ми з Нестором Івановичем потиснули одне одному руки, домовилися про співпрацю. Я не можу псувати ці домовленості позовами до суду.

UA-Футбол

31 травня 2015р.

Теги: Грозний, Говерла, Дніпро

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини