Закарпатські депутати — за розвиток Ужгородського міжнародного аеропорту

Чергове виїзне засідання Президії обласної ради, що відбулося 10 жовтня на базі Міжнародного аеропорту "Ужгород", найперше було присвячене проблемам підвищення ефективності функціонування єдиного на Закарпатті діючого авіапідприємства міжнародного класу, що знаходиться у комунальній власності області, а також належного фінансового забезпечення реконструкції першочергових об’єктів: злітно-посадкової смуги, руліжних доріжок, перону тощо...

Закарпатські депутати — за розвиток Ужгородського міжнародного аеропорту

Відкриваючи засідання Президії, заступник голови обласної ради Михайло Мартин інформував присутніх про надзвичайну актуальність цього назрілого питання і запросив депутатів до конструктивного обговорення. З аналізом фінансово-господарської діяльності авіапідприємства, технологічним станом найважливіших об’єктів аеропорту, що вимагають серйозної реконструкції, членів Президії обласної ради детально ознайомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Віктор Лукеча.

Зокрема, він зазначив, що останнім часом Закарпатське обласне комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Ужгород" працює стабільно, з наростаючою прибутковою динамікою. Протягом січня-серпня ц.р. підприємством збільшено кількість авіарейсів, - з 607 у 2006 році до 683 у поточному році, тобто на 12,5 відсотка, зросла і кількість відправлених пасажирів.

Віктор Лукеча нагадав присутнім, що з метою збереження Міжнародного аеропорту "Ужгород" та підвищення ефективності його діяльності, другою сесією обласної ради У скликання ще в червні 2006 року була ухвалена відповідна цільова Програма, розрахована на 2006-2008 роки. Тоді з обласного бюджету було виділено близько 130 тис. грн на поточний ремонт злітно-посадкової смуги та світлосигнального обладнання, що дало реальну можливість продовжити термін сертифікаційної придатності аеропорту.

Однак для належного відновлення та реконструкції асфальтно-бетонного покриття злітно-посадкової смуги, руліжних доріжок і перону цих коштів явно недостатньо. Тому й виникла гостра необхідність внесення змін до діючої Програми, на черговій сесії обласної ради.

Члени Президії, голови постійних депутатських комісій Василь Лінтур, Віктор Трикур, Василь Русин, Олег Адамчук, Антон Зелінський з розумінням поставилися до аргументації начальника профільного управління ОДА та керівництва авіапідприємства. У своїх висловлюваннях під час дискусії вони одноголосно стверджували, що доля "Міжнародного аеропорту "Ужгород" , який є об’єктом комунальної власності області, найперше залежить від постійної підтримки й уваги з боку обласної влади. Тож підтримання елементів його інфраструктури у належному стані, з виконанням необхідних вимог безпеки авіаперевезень та сертифікаційної придатності має бути серед пріоритетів в діяльності депутатського корпусу обласної ради, її Президії.

Адже потрібно не забувати стратегічне й геополітичне розміщення єдиного закарпатського авіапідприємства, його важливу роль у надійному авіасполученні з обласними центрами та столицею України, державами Євросоюзу. Бо ж врешті-решт нормальне функціонування Міжнародного аеропорту "Ужгород" певною мірою формує й привабливий інвестиційний імідж Закарпаття, сприяє розвитку пріоритетної для нашого краю туристично-оздоровчої сфери, пожвавленню економічної діяльності взагалі.

На цьому також наголошували присутні на засіданні Президії депутати обласної ради Іван Бушко, Андрій Сербайло, Олександр Антал, Михайло Попович та інші.

До речі, учасники виїзного засідання Президії обласної ради мали можливість наочно ознайомитися з ходом реконструкції злітно-посадкової смуги в Ужгородському аеропорту, де зараз, сповна використовуючи кожну погожу днину, триває відновлення асфальтно-бетонного покриття за сучасною технологією.

Тож рішення Президії обласної ради щодо подальшої долі комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" було одностайним : рекомендувати депутатам на пленарному засіданні одинадцятої сесії обласної ради 23 жовтня ц.р. затвердити зміни до діючої Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" на 2006-2008 роки" з одночасним внесенням змін до обласного бюджету на 2007 рік для фінансування сучасної реконструкції першочергових об’єктів аеропорту на суму 2 млн. 800 тис. грн.

Така принципова і конструктивна позиція депутатів, членів Президії обласної ради була з вдячністю сприйнята керівництвом та колективом Ужгородського міжнародного аеропорту. Безумовно, розв’язання цієї назрілої проблеми активно сприятиме і вдосконаленню сучасного міжнародного авіасполучення з нашим краєм, підвищенню його комфортності, надійності та безпеки пасажирів.

Владислав Бильов, сайт Закарпатської обласної ради
11 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини