Маркевич присвятив вихід у фінал Ліги Європи бійцям АТО

Ліга Європи. 1/2 фіналу. Дніпро - Наполі 1:0

Маркевич присвятив вихід у фінал Ліги Європи бійцям АТО

Склади команд

71. Бойко, 23. Дуглас, 24. Лучкевич (99. Матеус, 67), 44. Федецький, 7. Канкава, 12. Матос, 14. Чеберячко, 25. Федорчук, 29. Ротань, 10. Коноплянка (20. Гама, 86), 11. Селезньов (9. Калінич, 76) 

Запасні: 16. Лаштувка, 2. Влад, 19. Безус, 28. Шахов 

Головний тренер: Мирон Маркевич

45. Андухар, 5. Брітос, 11. Маджо, 31. Гулям, 33. Альбіоль, 19. Лопес (4. Енріке, 79), 88. Інлер, 7. Кальєхон, 9. Ігуаїн, 23. Габб'ядіні (17. Гамшик, 55), 24. Інсіньє (14. Мертенс, 61) 

Запасні: 1. Кабрал, 26. Кулібалі, 8. Жоржиньо, 77. Гаргано 

Головний тренер: Рафаель Бенітес

Голи

1:0 - Селезньов (58)

 

Попередження і вилучення

Матос (23), Селезньов (70), Канкава (75), Матеус (85), Бойко (90+4)

Габб'ядіні (27), Гулям (80)

14 травня 2015, 22:05, Україна, Київ, стадіон НСК Олімпійський 

Арбітр: Мілорад Мажич 
Асистенти: Мілован Рістич, Далібор Джурджевич 
Четвертий арбітр: Деян Петрович 
Додаткові асистенти: Даніло Груїч, Деян Філіпович (усі - Сербія) 

Перший матч - 1:1

Дніпро провів чудову гру в Неаполі, зігравши у першому матчі 1:1, забивши такий важливий гол на виїзді , тому матч-відповідь в Києві обіцяв бути вельми і вельми цікавим. У минулі вихідні обидва клуби провели матчі у своїх чемпіонатах. Дніпро несподівано програв луганській Зорі, а Наполі не вдалося перемогти двадцяту команду Серії А Парму. Тільки з цього можна було зробити висновок, що виступ у Лізі Європи все-таки стоїть на першому місці не тільки для дніпрян, але і для неаполітанців.

Обидві команди розпочали матч-відповідь доволі активно. Дніпро не почав відразу сідати у захист для збереження рахунку. Втім, перший момент був саме у гостей. Вже на 8-й хвилині Ігуаїн міг перевернути все з ніг на голову, але аргентинець не зумів після класної розрізної передачі переграти 1 на 1 Бойка - голкіпер Дніпра у падінні ногами парирував удар нападника неаполітанського клубу! Після цього моменту Дніпро анітрохи не розгубився та далі почав "гнути свою лінію". Дніпряни на хвилин 15 завололіди перевагою у володінні м'ячем, однак до гостроти справа біля воріт Андухара не дійшла.

Середина першого тайму пройшла у боротьбі за центр поля. Але на 28-й хвилині Наполі вдалося організувати гостру атаку, після якої Ігуаїг вдруге не зміг переграти Бойка, цього разу нападник Наполі пробивав головою - Денис був неприступним. Дуже класно господарі поля відповіли за 10 хвилин до перерви: Селезньов з-під захисника з лінії карного пробивав у дальній кут воріт суперника, однак Андухар зумів вчасно зібратися та перевести м'яч на кутовий. За хвилину до завершення першої половини матчу у карному українського клубу відбулася невеличка паніка: Бойко зі своїм же партнером зіткнувся під час передачі у карний, але у підсумку хтось із захисників Дніпра таки вибив м'яч на кутовий. До речі кутових у Наполі за перший тайм зібралося достатньо, втім, Бойко та захист діяли неперевершено. В результаті команди пішли на перерву за рахунку 0:0.

Під час перерви злива у Києві посилися. Дніпро почав другу половину матчу активніше, у результаті перший момент виявився на рахунку саме команди Мирона Маркевича. Господарі втекли в контратаку з центра поля, але Селезньову не вистачило сил і витривалості для того, щоб завершити випад самостійно. Євген витримав паузу і викотив передачу на Лучкевича, на жаль, Валерій не зумів забити у дальній кут з середньої дистанції.

Українська команда почала атакувати великими силами, явно не бажаючи грати на 0:0. Через десять хвилин після моменту у виконанні Лучкевича знову міг відзначитися Селезньов, але удар Євгена з лінії карного пішов точно в руки Андухару. Після цього Бенітес кинув у бій Гамшика, а потім випустив на поле Мертенса, які доволі сильно оживили гру Наполі попереду. Але це було вже потім. Через три хвилини після виходу Гамшика, а саме на 58-й хвилині, "Злий Геній" Євгеній Селезньов таки розпечатав ворота Наполі! Це Коноплянка знайшов у карному Селезньова, Євген на другом поверсі переграв Брітоса та загнав головою м'яч під поперечку воріт Андухара! Це всього другий гол Євгена у поточному розіграші ЛЄ, і другий у ворота Наполі:)

Через кілька хвилин вийшов на поле Мертенс. Бельгієць трохи "розім'яв" Бойка, який не міг собі дозволити втратити пильність. Гостям нічого не залишалося робити, окрім як атакувати, адже в італійців залишалося всього півгодини для того, щоб змінити хід зустрічі. У якийсь момент Дніпро навіть виявився затиснутий біля власних воріт, але захищалася команда Маркевича дуже вдало, на давши супернику забити такий важливий для себе гол.

За 13 хвилин до фінального свистка відбулася серйозна пожежа у карному Дніпра. М'яч фактично пролітав по лінії воротарського після подачі з флангу, там його вибили з горем захисники Дніпра, згодом відбулася атака другим темпом та удар головою від футболіста Наполі - Бойко і цього разу все контролював, продводжаючи шкіряного за лінію поля.

Вже у доданий час неаполітанці остаточно кинули всі сили вперед, однак Дніпро таки довів справу до позитивного для себе результату. Окрім того, на третій доданій хвилині Андухара після удару головою від Матеуса врятувала поперечка воріт!. Як підсумок - 1:0 у матчі-відповіді, 2:1 загальний рахунок дуелі Дніпро - Наполі. Тепер на підопічних Маркевича у фіналі чекає іспит від іспанської Севільї, яка у паралельному півфіналі познущалася над кривдником столичного Динамо - італійською Фіорентиною.

Перемогу над Наполі та вихід у фінал Ліги Європи Мирон Маркевич присвятив хлопцям, які наразі перебувають у зоні АТО.

Про це в ефірі телеканалу "2+2" після звитяги заявив сам головний тренер дніпропетровського Дніпра.

"Ми грали для людей, які у нас вірили. Я розумію, що ми грали із серйозною командою. Багато було скептиків, але... коли я побачив відсоток тих людей, які у нас вірять, то ми не могли сьогодні програти", - сказав він.

"Такі матчі легкими не бувають. Ми розуміли, з ким ми граємо. Сьогодні команда набагато краще грала, аніж у Неаполі, і заслужено перемогла", - додав наставник.

На запитання, що Маркевич скаже своїм гравцям у роздягальні, він відповів: "Я навіть не знаю, що скажу..."

"Вони зробили диво, ніхто, чесно кажучи, від них цього не чекав. Я знав, що вони це можуть зробити. Я не думав, що буде повний стадіон, я знав, що буде багато людей. А те, що вся Україна приїде... емоції переповнюють", - зауважив він.

За словами Мирона Богдановича, Наполі - хороша команда, і після Ювентуса - це друга команда в Італії.

"Про фінал я поки що не думаю. Ми грали сьогодні для людей. Особливо - для тих хлопців, які зараз в АТО. Я впевнений, що вони дивилися футбол. Так що, хлопці, то і для вас, у першу чергу", - підсумував тренер.

15 травня 2015р.

Теги: Дніпро, Ліга Європи

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини