Закарпатська ДПА: Якщо ви відмовляєтеся від ідентифікаційного номера

ПОРЯДОК унесення відмітки до паспорта громадянина України щодо ідентифікаційного номера фізичної особи – платника податків та інших обов’язкових платежів

(Затверджено нааказом Державної податкової адміністрації України та Міністерства внутрішніх справ України від 19.10.2004 № 602/1226 і зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.10.2004 за № 1345/9944)


1. Загальні положення


1.1. Цей Порядок, розроблений згідно із Законом України “Про Державний реєстр фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів” (зі змінами) та Постановою Верховної Ради України від 26.06.92 № 2503-XII “Про затвердження положень про паспорт громадянина України та свідоцтво про народження”, визначає процедуру внесення відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера до паспорта фізичної особи, яка через свої релігійні або інші переконання відмовляється від прийняття ідентифікаційного номера та офіційно повідомила про це орган державної податкової служби.


1.2. Відмітка вноситься до паспорта громадянина України.


1.3. Громадяни України, які відмовились від прийняття ідентифікаційного номера, обліковуються як платники податків та інших обов’язкових платежів за серією та номером паспорта.


1.4. Особа, яка через свої релігійні або інші переконання відмовляється від прийняття ідентифікаційного номера, у разі відсутності в неї ідентифікаційного номера повідомляє у формі заяви орган державної податкової служби за своїм місцем реєстрації. Форму заяви наведено в додатку 1 до Порядку.


1.5. Особа, яка через свої релігійні або інші переконання відмовляється від ідентифікаційного номера, у разі наявності в неї ідентифікаційного номера повідомляє у формі заяви орган державної податкової служби за своїм місцем реєстрації. Форму заяви наведено в додатку 2 до Порядку.


2. Перелік документів, що подає фізична особа, яка відмовляється від ідентифікаційного номера, до органу державної податкової служби


2.1. У залежності від свого статусу фізична особа надає відповідний комплект документів.


2.2. Особа пред’являє: свідоцтво про народження, паспорт громадянина України, свідоцтво про шлюб (за наявності), свідоцтво про розірвання шлюбу (за наявності), свідоцтво про зміну імені (за наявності), копію документа про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності).


2.3. Особа, яка обміняла паспорт громадянина України, у якому було проставлено відмітку, пред’являє: свідоцтво про народження, новий паспорт громадянина України, свідоцтво про шлюб (за наявності), свідоцтво про розірвання шлюбу (за наявності), свідоцтво про зміну імені (за наявності).


3. Дії посадових осіб органу державної податкової служби


3.1. Посадова особа органу державної податкової служби отримує заповнену заяву з додатком.


3.2. У разі відсутності розбіжностей між даними заяви та пред’явленими документами приймає заяву, про що робить відповідний запис на заяві та формує особову справу.


3.3. Після прийняття заяви орган державної податкової служби за місцем реєстрації особи проводить перевірку наявності інформації про особу в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів (далі – ДРФО) щодо достовірності поданих даних.


3.4. У термін до 30 календарних днів з дня прийняття заяви орган державної податкової служби надає заявнику довідку, форму якої наведено в додатку 3 до Порядку, або відмовляє в наданні такої довідки із зазначенням причин відмови. Термін дії довідки – 30 календарних днів.


4. Перелік документів, що подає фізична особа, яка відмовляється від ідентифікаційного номера, до органу внутрішніх справ


Фізична особа, яка відмовляється від ідентифікаційного номера, подає до органу внутрішніх справ за своїм місцем реєстрації довідку за формою №В3 та паспорт громадянина України.


5. Дії посадових осіб органу внутрішніх справ


4.1. Посадова особа органу внутрішніх справ при зверненні громадянина за місцем його реєстрації щодо внесення відмітки до його паспорта розглядає довідку за ф.№В3 щодо повноти і правильності її заповнення та відповідності пред’явленому паспорту.


4.2. У разі відсутності невідповідностей посадова особа вносить на 7-9 сторінку паспорта відмітку, зміст та форму якої наведено в додатку 4.


4.3. У разі невідповідності довідки за ф.№В3 пред’явленому паспорту посадова особа повертає паспорт та довідку за ф.№В3 громадянину.


***


Та все одно незважаючи на те, що відмова від ідентифікаційного номера – є особистим рішенням кожного громадянина. Деякі громадяни після відвідування Почаївського монастиря, повертаючись додому приносять з собою, кипу віддрукованих заяв з одним.

Державна податкова адміністрація у Закарпатській області
10 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини