Від імені нардепа Пацкана у сиріт забрали землю на об'їзній під стоянку для "Тойота Сервіс Ужгород "Карат Мотор"

Ця історія розпочалася ще у 2007 році, коли у власному будинку в селі Дравці (нині це вулиця Урожайна, 46 в Ужгороді) залишилися сиротами троє дітей з родини Генюта: старшій Крістіні тоді було 12 років, а хлопчикам 5 і 7 років. Двох молодших влаштували у дитячий будинок сімейного типу у селі Імстичево Іршавського району, а старшій сестричці стали опікунами її хресні батьки.

Від імені нардепа Пацкана у сиріт забрали землю на об

За сприяння опікунів відповідно до чинного законодавства було оформлено документи на право власності на житловий будинок. Залишилося оформити тільки документи на земельну ділянку, яка перебуває у користуванні уже четверте покоління. Та раптом родина дізнається, що на ділянку, яка є присадибною, «поклала око» громадянка Ольга Курах, якій терміново потрібна ділянка для будівництва житлового будинку. Будучи добре обізнаною з ситуацією про користувачів цієї ділянки, вона з допомогою керівника ЗАТ «Будавтодор», котрий є її чоловіком, оперативно вирішила питання в Ужгородській міській раді про надання дозволу на виготовлення проекту щодо відведення земельної ділянки площею 0,10 га і вже у травні 2013 року міська рада прийняла відповідне рішення.

Родина, яку в відверто цинічний спосіб вирішили позбавити частини земельної ділянки, почала бити на сполох. Скаргами у міську раду, прокуратуру, обласну державну адміністрацію було повідомлено про те, що в інтересах громадянки О.Курах у дітей-сиріт хочуть забрати землю. У своїх відповідях всі інстанції зійшлися на тому, що дане питання повинна вирішити міська рада. З відповіді міського голови слідує, що вони своє рішення скасувати не можуть. А на погодження меж суміжними користувачами буде звернуто увагу.

Тим часом О.Курах форсованими темпами замовила у приватному підприємстві «ТІСА» проект щодо відведення земельної ділянки, а міська рада, архітектура та Держземагенство його погодили і подали на затвердження сесії міськради. Однак, депутати міської ради, вивчивши звернення братів і сестри Генюта, у затвердженні проекту відводу відмовили. Після чого О.Курах звернулася в Ужгородський міськрайонний суд з позовом про неправомірні дії Ужгородської міської ради. Крім того, О.Курах наполегливо добивається свого і реєструє земельну ділянку у Держземагенстві, яке присвоїло їй відповідний кадастровий номер. Як виявилося, кадастровий номер скасувати дуже важко, хоча реєстрація на речове право протягом року не проведена.  У травні 2014 року на публічній кадастровій карті з’являється земельна ділянка з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку (присадибної ділянки). Хоча О.Курах жодної власності на цій ділянці не мала і немає.

Відмовляючи О.Курах у затвердженні проекту, міська рада надала дітям дозвіл на виготовлення проекту щодо відведення земельної ділянки. Однак, земельну ділянку було зареєстровано тільки одному з них, а двом іншим надано відмови, оскільки на дані ділянки частково накладається уже зареєстрована на імя О.Курах ділянка.

Тим часом О.Курах подала до Ужгородського міськрайонного суду наступну заяву про скасування рішення, яким дітям було надано дозвіл на виготовлення проекту, яке вона вважає незаконним і таким, що порушує її  майнові права. Дану справу розглядає суддя Олексій Леміш, а судове засідання призначено на 9.30 годину 18 травня. А на 9.00 год 13 травня за першим позовом О.Курах у тому ж суді відбудеться засідання у справі, яку розглядає суддя Андрій Ференц.

Ймовірно, вся ця історія не набула б того відтінку несправедливості і незаконності, якби за нею не стояли впливові люди. А в даному випадку народний депутат від політичної партії УДАР Валерій Пацкан, який вже позначився резонансним скандалом зі спробою відібрати землю під власні інтереси на тій самій об'їзній дорозі у 500 ужгородських родин. Справа в тому, що з земельною ділянкою сиріт за адресою вул. Урожайна, 44 сусідує підприємство "Тойота Сервіс Ужгород "Карат Мотор", до якого до обрання нардепом мав пряме відношення В.Пацкан. І саме з ним, "за дивним збігом обставин", родина Курах уклала договір про оренду строком на 49 років. І саме інтересами В.Пацкана, не приховуючись, прикривався в усіх аспектах цієї справи чоловік О.Курах.

Точно в такий самий спосіб, як у випадку з сиротами з сім'ї Генюта, земельна ділянка Курахів-Пацкана "випадково" наклалася на частину земельної ділянки ще одного будинковолодіння - родини Гомбош/Юнгвірт, розташованого так само поруч з "Тойота Сервіс Ужгород "Карат Мотор", за адресою вул. Урожайна, 48. В якій є дитина з діагнозом "дитячий церебральний параліч".

12 травня 2015р.

Теги: Валерій Пацкан, сироти, Тойота

Коментарі

дератизатор 2015-05-22 / 10:47:24
Знов золотарiвський пацкун залiз у вонячу справу. А ци в курсi прокуратура та екологiя, що вун там -на урожайнiй - машини фарбить, ацетоном вонят так що воробки з черешень мертвi падуть. Куди дивляться правохоронцi?


Іван 2015-05-17 / 14:49:09
Приклад сутності закарпатчіка ( нічого крім грошей)!

аналітик 2015-05-13 / 08:23:42
Цю оборудку Пацкану допоміг зробити його вуйко (дядько)заступник начальника Держкомзему в області Попович Мафтей Васильович

ДЦП 2015-05-13 / 00:21:14
ДЦП - паралізована дитина, яка не може самостійно рухатися, і потребує постійної сторонньої допомоги. В таких дітях часто Бог живе. Скривдити таких ,то напряму кривдити Бога ...

Преторіанець 2015-05-12 / 22:50:23
В домовині карманів немає

Соловейко Антоніна 2015-05-12 / 21:36:05
Курах - це той самий злодій, який каолін на Словаки возив? Нічого не вийде у сиріт там не тільки Пацкан, адже де краде Курах там за кадром завжди стоїть Андрусь.

Ужгородець(корінний з діда-прадіда) 2015-05-12 / 21:27:58
Коли вже той Пацкан насититься? Все йому мало.

Ужгородець 2015-05-12 / 18:56:29
Пацкан чи Кличко чи Фірташ злодії . Тільки наш пацкан кооператор, а Кличко олігарх. Гнати потрібно в шию .

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини