Мер Ужгорода "помстився" депутатові міськради за "ляльку вуду" заявою в СБУ (ДОКУМЕНТ)

Йдеться про незаконне використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. На підтвердження своїх слів Віктор Погорелов готовий надати слідству власне відео подій.

Мер Ужгорода "помстився" депутатові міськради за "ляльку вуду" заявою в СБУ (ДОКУМЕНТ)

Міський голова Ужгорода Віктор Погорелов подав і зареєстрував в УСБУ в Закарпатській області заяву, в якій повідомив про кримінальне правопорушення, скоєне депутатом Ужгородської міської ради Сергієм Горбанем.

Інформацію про це разом з копією відповідного документу Закарпаття онлайн отримало з власних джерел у правоохоронних органах.

Йдеться про незаконне відео, відзняте С.Горбанем 14 квітня 2015 року в кабінеті очільника обласного центру Закарпаття за допомогою, як стверджує В.Погорелов, «спеціальних технічних засобів отримання інформації, тобто речами, оборот яких обмежений чинним законодавством та право використання яких має обмежене коло осіб, перелік яких чітко регламентований законом».

Попри те, що С.Горбань, який разом з відповідним коментарем розмістив зазначений відеосюжет на власній сторінці в соціальній мережі Фейсбук, стверджував, що записав розмову з В.Погореловим на відеокамеру свого мобільного телефона, останній повідомив у заяві, що готовий на підтвердження власних слів надати правоохоронним органам «як доказ, власне відео, в якому чітко видно факт застосування громадянином Горбань С.О. відповідної відеокамери».

На думку міського голови Ужгорода, зазначені дії С.Горбаня «кваліфікуються за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 359 КК України, а саме: незаконне придбання або збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконне їх використання, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам чи інтересам або інтересам  окремих громадян...».

Як вважає В.Погорелов, оприлюднення відповідного відео в інтерпретації С.Горбаня, поширеній згодом цілим рядом закарпатських і, навіть, загальноукраїнських ЗМІ, було зроблене з метою «скомпроментувати Ужгородського міського голову».

У зв’язку з цим заявник просить Управління СБУ в Закарпатській області внести інформацію про вчинення вказаного злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати за цією заявою досудове розслідування, про початок якого просить повідомити його письмово – у встановленому законом порядку та у відповідні строки.

Як раніше повідомили ЗМІ на підставі відео та інформації, оприлюднених С.Горбанем, який на той час займав посаду начальника відділу муніципальної міліції та правопорядку Ужгородської міської ради, 14 квітня в кабінеті міського голови відбулася його зустріч з В.Погореловим. В ході розмови С.Горбань подав своєму керівникові заяву про звільнення. Як стверджував С.Горбань, В.Погорелов начебто погрожував йому тим, що в його близьких і в нього «можуть виникнути великі проблеми зі здоров’ям. Крім того, запалив в своєму кабінеті свічку та погрожував КУКЛОЮ ВУДУ».

За словами С.Горбаня, він «ввімкнув  мобільний телефон і частину розмови записав на відео».

Депутат Сергій Горбань є соратником першого заступника міського голови Ужгорода Івана Волошина, у якого останнім часом склалися напружені стосунки з В.Погореловим, і представляє в Ужгородській міськраді політичну партію «Народний фронт», ужгородський штаб якої на минулих парламентських виборах очолював І.Волошин.

Прізвище Горбаня звучало в резонансному скандалі зі спорудженням і функціонуванням під українсько-словацьким кордоном контрабандного тунелю – батько С.Горбаня, колишній високопосадовець СБУ, фігурував у відповідній кримінальній справі як власник земельної ділянки, на якій пізніше було споруджено будинок з тунелем. Також С.Горбань є одним із лжесвідків, які з подачі І.Волошина «з’явилися» на певному етапі фальсифікації кримінальної справи щодо журналіста Олега Диби за фактом побиття тодішнього підлеглого І.Волошина – Віталія Голуба.

Інший псевдосвідок у тій справі – Олександр Броді, також один із «народнофронтівських» підлеглих І.Волошина, теж є фігурантом кримінального розслідування в справі про незаконне використання спеціальних технічних засобів отримання інформації – за заявою голови Громадської ради при Ужгородській міськраді Олександра Пересоляка.

Сам І.Волошин фігурував в іншому скандалі з незаконними відеонаглядом і прослуховуванням – свого часу за допомогою відповідного обладнання здійснювалася фіксація оргій ужгородських високопосадовців в його велнес-готелі «УнгварсЪкій». Пізніше, за інформацією Закарпаття онлайн, зазначені матеріали використвувалися І.Волошиним для шантажу відповідних осіб.

 

12 травня 2015р.

Теги: Сергій Горбань, Віктор Погорелов, Іван Волошин, кримінальний злочин

Коментарі

читач 2015-05-14 / 08:45:24
це ницо і мерзко записувати. правильно Погорєлов зробив, що подав заяву. І нехай Погорєлов оприлюднить всю розмову, бо там явно видно, що з відео Горбаня кусок вирізано

народ 2015-05-13 / 22:05:16
Гидота. Гидко читати. Так само гидко усвідомлювати хто за наші кровні гроші (зарплату) крадете (всі без вийнятку) наші гроші з міської казни, хто краде через підставних осіб та під "кришуванням" корумпованих правоохоронців залишки громадського майна та землі. Коли ж ви,накінець, опинитесь на заслуженому місці за гратами або ж луснете від накраденого!

репер 2015-05-12 / 11:35:23
Давите этих Вошиных вошей и их КУКЛОвода из Лучок

спецслужба 2015-05-12 / 11:05:44
Правильно. Цю волошинську зграю треба ставити на місце

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини