Ужгородська дитяча школа мистецтв відзначила своє 60-річчя ювілейним концертом (ФОТО)

30 квітня ювілейним урочистим концертом 60-річчя від дня створення відсвяткувала Ужгородська дитяча школа мистецтв – навчальний заклад, що пройшов довгий і насичений шлях, аби стати справді еталонною школою естетичного виховання ужгородської малечі та юні.

Ужгородська дитяча школа мистецтв відзначила своє 60-річчя ювілейним концертом (ФОТО)

Історія закладу сягає 1954 року, коли наказом обласного управління культури на базі Ужгородської дитячої школи мистецтв ім. П.Чайковського було створено Ужгородську вечірню музичну школу робітничої молоді - для дітей, які не мали можливості одержати музичну освіту. В перші роки таких школярів було близько 60. Під керівництвом Сергія Кликова викладалли відомі педагоги Роза Пляскова, Павло Терещенко, Іван Слабинський, Андрій Задор, Петро Нефьодов, Марія Гудз.

Як показали перші випуски, вечірня музична школа була справді затребуваною в Ужгороді, тож у 1958 році вона стала самостійним навчальним закладом. Кількість учнів поступово зростала, тому школі доводилося тіснитись у приміщеннях місцевих загальноосвітніх шкіл, підприємств і військових частин. Своє 25-річчя заклад зустрів у широкому колі з півсотні педагогів та 350 учнів.

І нарешті в 1982-1983 роках навчання розпочалося у власній будівлі школи на пл. Ш.Петефі. В 1984 році заклад перейменували на Ужгородську дитячу музичну школу №2, а три роки потому – на Ужгородську дитячу школу мистецтв. Поряд із музичною освітою, школярі вже здобували образотворчу та хореографічну.

Сьогодні у школі працюють фортепіанний та вокально-хоровий відділи, відділ народних інструментів, оркестровий відділ, відділ музично-теоретичних дисциплін, відділення образотворчого мистецтва, підготовчий відділ, хореографічне відділення та театральні класи.

Під керівництвом досвідчених педагогів за роки існування школи базову мистецьку освіту здобули близько 2600 учнів. Із них майже кожен п'ятий продовжив навчання у спеціалізованих закладах області, України та закордону.

"Наша школа пишається своїми талановитими учнями та випускниками, чимало з них відзначились на престижних обласних, національних і міжнародних конкурсах, фестивалях, концертах, виставках, поповнили або й створили престижні творчі колективи, – каже директор Наталія Громова, – Повірте, ми, педагоги, сприймаємо кожне досягнення свого вихованця, як власне і, на щастя, наші учні та випускники повсякчас дають нам приводи для такої радості".

На святкування поважного ювілею школи завітали численні випускники, учні та їхні родини, працівники освітніх і культурних закладів та установ, учасники творчих колективів краю та представники обласної влади. За багаторічну сумлінну працю, помітний внесок в естетичне виховання молоді, активну участь у громадському і культурному житті краю педагогів школи нагородили грамотами, відзнаками та подяками облдержадміністрації, обласної ради та управління культури Закарпатської ОДА.

Сцена обласної філармонії відкрила глядачам яскраве мистецьке дійство за участі талановитих вокалістів, музикантів і танцівників. А юні художники представили свою творчість у фойє – експозицією портретів, натюрмортів і пейзажів Ужгорода в цвіті сакур.

Управління культури Закарпатської ОДА

01 травня 2015р.

Теги: школа мистецтв, ювілей

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини