Рената Штіфель і Надія Чейпеш із Закарпаття стали переможницями дитячого пісенного фестивалю "Children’s Eurostar"

В Ужгородському прес-клубі реформ відбулося засідання за підсумками дитячого пісенного фестивалю «Children’s Eurostar», який проходив у країнах Карпатського Єврорегіону, а фінал нещодавно відбувся у м. Свидник в Словаччині. Як стало відомо, 1-ше і 3-тє місце вибороли закарпатські виконавці.

Владо Железняк, директор словацького мистецького товариства „ГОНГ” розповів, що до журі міжнародного дитячого фестивалю входили фахівці різних держав. Метою фестивалю є пошук дитячих талантів та надання їм можливості презентувати себе на європейському рівні. Владо Железняк запевнив, що фестиваль пройшов на дуже високому рівні. Усі діти виступили з професійно підготовленими номерами.

У фіналі виступали 13 співаків віком від 7 до 15 років, які виконували одну естрадну пісню на мові своєї країни. Україну представляли троє переможців національного фіналу, що пройшов в Ужгороді 21 березня цього року — Надія Чейпеш (Іршавський район), Рената Штіфель (м. Ужгород) та Аліна Паш (Тячівський район). Як гості співали також Лівія Влад та Іван Соханич.

Співорганізатором міжнародного фіналу був міський голова м. Свидник Міхал Бартко. Фінал відбувся 29 вересня у пішохідній зоні словацького міста. Ведучими концерту були Владо та Владко Железняк.

Василь Кривенко, член журі фестивалю розповів, що на початку учасникам фестивалю було важко порозумітися. Але досить швидко усі знайшли спільну мову — мову музики. В. Кривенко засвідчив, що члени міжнародного журі голосували не за земляків, а за кращі, успішніші виступи. Хоча усі діти виступали дуже достойно і членам журі було важко обрати переможців.

«Діти співали про високі незміні цінності, і слава Богу», — підсумував Василь Кривенко. Він також вважає, що участь України у фестивалі — реальний крок до євроінтеграції. 

У засіданні взяли участь також Рената Штіфель і Надія Чейпеш  — переможниці фестивалю. Дівчата розповіли, що подружилися з учасниками фестивалю з інших країн. Із слов’янами порозумілися одразу, а із угорцями та румунами спілкувалися англійською. Закарпатки виконували пісні Тіни Кароль та Руслани.

Владо Железняк запевнив, що фестиваль матиме продовження і, можливо, розширить свої кордони на усю Європу. Наразі до керівників закарпатських районів надіслали пропозиції щодо відбіркових турів. Вже надійшли відповіді з кількох районів та міст. Досі мовчить Ужгород. Цього року обласний центр теж не відповів на заклик організаторів фестивалю і ужгородські співаки брали участь у відбірковому турі в Чопі.

Софія Будник, організатор фестивалю у Україні розповіла, що на оголошений напередодні фестивалю конкурс відгукнулося понад 50 закарпатських дітей, які відгадували співака, що його обриси були вміщені в газетах. Переможці відгадали, що це була Руслана, інші на своїх малюнках зображували Руслану, Майкла Джексона, Енріке Іглесіаса, Софію Ротару та Наталію Могилевську.

08 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини