В обласній книгозбірні в Ужгороді танцювали танці народів світу так, наче ніхто не бачить (ФОТО, ВІДЕО)

29 квітня на Міжнародний день танцю Закарпатська обласна бібліотека організувала для ужгородців культурно-розважальний вечір «Танцюй так, ніби ніхто не бачить». Вперше в читальній залі відбулось знайомство та живе спілкування з представниками національних культур Індії, Нігерії, Південної Африки, Гани, Зімбабве та інших країн. На танцювальному святі були продемонстровані танці різних народів світу, а також - проведені майстер-класи для всіх охочих.

В обласній книгозбірні в Ужгороді танцювали танці народів світу так, наче ніхто не бачить (ФОТО, ВІДЕО)

У читальній залі знову зібралось чимало людей, які завітали на захід, що організував ресурсно-інформаційний відділ бібліотеки «Вікно в Америку». Ведуча вечору Антоніна Вакула, завідувачка цим відділом, розпочала танцювальне дійство з розігріваючого танцю пінгвінів, а потім запросила до виступу наймолодший танцювальний колектив - Центр творчого розвитку дітей та дорослих «Зефірчик-Зіраті» ( керівник-хореограф Ардельянова Тетяна), які виконали український та ірландський народні танці. Далі, Вікторія Замула, ознайомила всіх присутніх з книжковою виставкою, яку оформили бібліотекарі. На ній була представлена література за тематикою вечору, яка є у фондах бібліотеки. Хореограф Катерина Дикун та її вихованки продемонстрували запальну самбу, а також провели майстер-клас із цього виду танцю. На продовження латино-американського блоку, відвідувачі вечору отримали майстер-клас із сальси від тренера шейпінгу та постановника весільного танцю Вови Антощука. 

Хвилю оплесків від гостей зірвала учасниця міжнародних фестивалів східних танців Юна Грігорова, яка вразила пластикою та відточеними рухами у танці живота, а потім спробувала навчити цьому мистецтву всіх бажаючих, а таких виявилось немало. Адель Паквіль (волонтер з Франції) та учні школи №14  в яскравих сценічних костюмах розважали публіку циганським народним  танцем. А далі було найцікавіше. Величезний заряд енергії та позитивний настрій подарували ужгородцям колектив “Dancing Doctors” (Габріел Анаман, Келвін Ессел, Думісані Мбіба, Джордж Куодза), котрі виконали мікс із національних танців Африки. А Джошуа Уліогога станцював нігерійський весільний танець нареченого. Справжньою окрасою вечору стала Шравя Німмала з Індії. Перед глядачами ніби ожила картинка з індійського кіно, адже дівчина танцювала національний танець своєї країни.  На завершення свята хореограф Юрій Миколайович Мочарко разом зі своєю ученицею здивували майстерністю хореографічних підтримок фокстроту і довели, що танець, як і кохання, підкорює та захоплює людей будь-якого віку.

Емоції, танцювальну атмосферу, посмішки, рухи та чудовий настрій всіх учасників вечору зафіксував на фото та відео Володимир Костюченко.

Головний бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка Євгенія Напуда

30 квітня 2015р.

Теги: танці народів світу, книгозбірня

Коментарі

Правый сегмент. 2015-05-01 / 13:57:47
Ответ для пользователя 1+1. Что поделать? С одной стороны, библиотеки действительно нужны, но прогресс - есть прогресс. Другое дело, что реорганизовать надо бы их, но в нашей стране, пока, делается всё не так, как нужно.

Visitor 2015-04-30 / 23:16:46
I really enjoyed the evening and all the dance performances! It was nice to meet such creative people and try some dancing myself. It was also a great opportunity to take down social barriers and get to know other culture. It's nice to know that the library is so active and that we, the foreigners, are always welcome there. Thank you!

Відвідувачка вечору 2015-04-30 / 20:18:25
Чудовий вечір, шикарні виступи, достойна підбірка книг і велика подяка обласній бібліотеці та її працівникам, які роблять величезну роботу і заохочують культурними акціями молодь до читання. Мені дуже сподобалось на цьому вечорі. Респект дівчатам з бібліотеки за такий неординарний підхід до реклами читання. Найбільше сподобався танець живота та хлопці з Африки. Хочеться побажати бібліотекарям і надалі організовувати такі вечори, де можна дізнаватися культуру інших країн світу.

1+1 2015-04-30 / 17:45:08
Я в шоці,....хіба бібліотека призначена для танців....виходить бібліотеки взагалі нам не потрібні...даремно на них витрачаються значні кошти ...у час інтернету...половину скоротити...

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини