Так тримати, свалявський „Швалбах"!

Майже увесь рік самодіяльний народний естрадно-фольклорний колектив "Швалбах" Свалявського РБК працював над новим репертуаром, який був презентований на Всеукраїнському фестивалі німецької культури, що проходив у вересні в прекрасному курортному місті Євпаторії АР Крим.

Так тримати, свалявський „Швалбах"!

Сонячна, по-гостинному сприятлива погода, ніби з яскравою усмішкою зустріла майже 300 учасників з різних куточків України, які були ретельно відібрані з-поміж багатьох колективів художньої самодіяльності німецьких товариств Києва, Харкова, Луганська, Макіївки, Житомира, Одеси, Керчі, Запоріжжя, Стаханова, Мелітополя, Білої Церкви, Херсона, Миколаєва, Севастополя, Донецька, Дніпропетровська, Джанкоя, Коломиї, Рівного, Сімферополя, Чернігова, Городні, Феодосії, Євпаторії та Сваляви.

14 вересня майже всі вони виступали з концертною програмою перед учасниками семінару, що проходив також у Євпаторії для голів німецьких товариств України. їх номери були надзвичайно цікавими, сповненими глибоким змістом культури німецького народу. У фойє театру імені Пушкіна на виставці експонувалися роботи народних умільців та художників і бажаючі мали змогу ознайомитися з ними.

Учасники проживали у прекрасному готелі на самому березі Чорного моря з чудовим краєвидом на місто та море. Вони спілкувалися з друзями, змагалися і відпочивали на морі, відчуваючи атмосферу гостинності і краси краю. Про це подбали організатори фестивалю, його спонсори та влада Євпаторії.

15 вересня по обіді з великими урочистостями розпочався IV-Всеукраїнський фестиваль німецької культури "Zonnenstralj-2007". Свято проходило в центрі міста. Учасників та гостей привітали представники адміністрації АР Крим, Міністерства культури

України, німецького посольства в Україні, Міністерства культури АР Крим та місцевої влади. Колективи у національних німецьких костюмах проходили центральними вулицями міста і ще більше прикрашали його, привертаючи до себе увагу як місцевого населення, так і відпочиваючих.

Фестиваль розпочався. Всі учасники демонстрували високу майстерність, музикальність, професіоналізм. Глядачі та гості були приємно вражені різнобарвністю номерів, костюмів та яскравістю талантів аматорів. У залі театру імені Пушкіна панувала атмосфера прекрасного настрою, адже кожен номер викликав захоплення, бурхливі оплески. Виступ наших земляків було заплановано спеціально під кінець програми фестивалю - для особливого підняття настрою глядачів та учасників, адже до нового репертуару вони включили запальні пісні.

І ось на сцені „Швалбах" - фольклорний колектив, учасник та дипломант міжнародних і всеукраїнських фестивалів німецької культури народного естрадно-фольклорного мистецтва. Зал не перестає його вітати. Нові гарні костюми підкреслюють красу солісток і колорит колективу. Вдало дібраний репертуар - також запорука успіху, бо весела, запальна, добре і вміло виконана пісня додає настрою як глядачам, так і учасникам фестивалю.

Тепер колектив виконує тільки власні твори, які пише і аранжує для нього керівник та учасник В. Цанько. Пісні „Швал-баха" залишили прекрасне враження про колектив, який вже вкотре є візиткою цього мальовничого містечка. Грамотами та подарунками відзначено всіх учасників — а це Габріел та Ольга Кметі (музиканти), Вікторія Риблян (студентка Хустського медичного коледжу), Наталія Павлів (студентка Львівського інституту економіки та туризму), Володимир Цанько (керівник ансамблю та голова німецького товариства Свалявського району). Шана вам і повага за вагомий внесок у розвиток культури району, області, України. Так тримати, „Швалбах"!

"Вісті Свалявщини"
08 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

tornado 2009-07-14 / 12:44:00
музика супер я радий шо и наший сваляви е чим гордитися так тримати

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини