«Закарпатгаз» просить прокурора Закарпаття розслідувати кримінальну справу про крадіжку газу в великих розмірах підприємством першого заступника мера Ужгорода Івана Волошина (ДОКУМЕНТ)

Міліція, що її очолює начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич, роками «кришує» злочин

«Закарпатгаз» просить прокурора Закарпаття розслідувати кримінальну справу про крадіжку газу в великих розмірах підприємством першого заступника мера Ужгорода Івана Волошина (ДОКУМЕНТ)

24 березня 2015 року керівництво ПАТ «Закарпатгаз» звернулося з листом до прокурора Закарпатської області Володимира Янка взяти під свій контроль досудове розслідування 31 кримінального провадження за фактами крадіжок природного газу, що перебувають в провадженні слідчих УМВС України в Закарпатській області.

Найбільшою з них є крадіжка ТОВ «Сервісбут» на потреби велнес-готелю «УнгварсЪкій».

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, ПП «Сервісбут» має двох засновників – колишнього високопосадовця СБУ Дмитра Білоуса і ТОВ «Тренд груп ЛТД».

ТОВ «Тренд груп ЛТД», аби було зрозуміло, зареєстроване на Набережній Незалежності, 1 – тобто в споруді, що належить першому заступнику міського голови Ужгорода Івану Волошину. І саме останній, відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, є його засновником.

Як інформує прокурора ПАТ «Закарпатгаз», досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом крадіжки газу ПП «Сервісбут» триває понад два роки. Підприємство безоплатно відбирало природний газ через несанкціоновану таємну врізку в систему газопостачання для опалення велнес-готелю «УнгварЪскій». Збитки становлять майже мільйон – 916 тисяч гривень.

«За весь цей час не проведено навіть десятка слідчих дій. Жодного клопотання Товариства як потерпілої сторони не розглянуто, і про їх долю слідчі навіть не вважають за потрібне повідомити, – йдеться у зверненні «Закапрпатгазу». – Наслідком оскарження таких дій прокурорам різних рівнів є лише формальні відписки, за результатами яких жодних зрушень у розслідуванні не відбулося. При цьому у жодному випадку прокурор не забезпечив виконання слідчим вимог КПК щодо обов’язкового розгляду клопотань потерпілої сторони. До речі, прокуратура міста не вважає за потрібне повідомити про результати досудового розслідування злочинів, передбачених ст.ст 364, 367, 3811 КК України у кримінальному провадженні стосовно слідчого, який саботував це розслідування, внесеного до ЄРДР лише на вимогу слідчого судді...».

У заявах про вчинене кримінальне правопорушення на ім’я головного міліціонера та прокурора Ужгорода від 13 червня 2014 року та на ім'я прокурора Ужнгорода від 20 серпня 2014 року ПАТ «Закарпатгаз» розкриває як обставини самого злочину, так і деталі його «кришування» правоохоронцями, керованими С.Шараничем.

Що суттєво, за інформацією ПАТ, в 2014 році Львівський апеляційний суд своєю постановою визнав злочин, скоєний ПП «Сервісбут», і зобов’язав останнє компенсувати «Закарпатгазу» заподіяні збитки. Однак, попри те, що судові виконавці описали і арештували майно підприємства. Виявилося, що стягнути гроші – не можливо. Їх на рахунках «Сервісбуту» нема, а саме приміщення велнес-готелю «частинами» здано в оренду: оздоровчо-банний комплекс – підприємцю Ігору Деяку, а приміщення ресторану – Т.Готра, яка, як відомо, є дружиною І.Волошина. Рухоме майно, яке передбачалося вилучити в рахунок погашення збитків, виявилося... проданим все тій же Т.Готрі.

Кошти, отримані від оренди, не оприбутковувалися, а значить – не могли бути використані в рахунок погашення боргу. При цьому комплекс активно працював, про що свідчить хоча б той факт, що упродовж 2013-2014 років ПП «Сервісбут» сплатило ПАТ «Закарпаттяобленерго» 569 446 грн за спожиту активну електричну енергію, 17 662 – за реактивну електроенергію. Ці платежі здійснювалися як безпосередньо ПП «Сервісбут», так і через певних громадян.

«...Матеріали виконавчого провадження свідчать про те, що боржник ПП «Сервісбут» спроможний виконати рішення суду, відшкодувати збитки та володіє для цього необхідними коштами, однак, фальсифікуючи угоди, створює видимість про відсутність майна та коштів для виконання рішення суду, кошти, які надходять від господарської діяльності, на банківські рахунки підприємства умисно не розміщає, приховуючи їх від органів державної виконавчої служби, а розрахунки з наявними зобов’язаннями здійснює через «підставних осіб», – констатує ПАТ «Закарпатгаз».

При цьому, товариство у своєму листі на адресу прокурора Закарпаття, підтверджує той факт, про який повідомляло Закарпаття онлайн, а саме, що майно велнес-готелю заставлене в ПриватБанку за майже мільйонний кредит – станом на квітень 2014 року, відповідно до договору №967 від 08.09.2011 року, який є договором застави ПП «Сервісбут» за кредитним договором №К10-11/КЛ від 06.09.2011 року, заборгованість І.Волошина перед цією банківською структурою сягала 946 тисяч 319,23 гривень.

Уточнимо, всіма цими крадіжками і аферами займається не будь-хто, а чинний перший заступник міського голови Ужгорода, у підпорядкуванні якого зараз перебувають все майно громади обласнго центру Закарпаття та інші міські ресурси. Той самий, з іменем якого пов’язують глобальну аферу з крадіжкою в громади міста за заниженою ціною історичного комплесу «Корона», в процесі якої ще й було суттєво занижено площу відчужуваного об’єкту, а місто недоотримало ще й 8 млн грн, які, відповідно до договору купівлі-продажу, покупці «Корони» мали вкласти в благоустрій площі Театральної.

Всього цього впритул не помічають ні міліція, ні прокуратура. Натомість, форсовано фабрикуються кримінальні справи щодо журналістів і активістів, які активно протистоять цій злочинній діяльності.

Тобто, під гаслом боротьби з корупцією реально «кришується» найбільший корупціонер Ужгорода.

 

 

 

27 березня 2015р.

Теги: Іван Волошин, Закарпатгаз, УнгварсЪкій, крадіжка

Коментарі

штефанюк 2015-03-29 / 11:21:12
Не розумiву чому зобижать мого шефа Русняка. Я його слухаву, виконую вчасно усi його вказiвки I ун до мене добре вiдноситься , зауважень менi не робить i' не наказуе мене. Якщо з шефом бути послушним, то можна ще троха поробити.

Пашка 2015-03-28 / 15:19:05
А хто перевіряв декларації Штефанюків? Дуже цікаво з яких доходів вони виплачують щомісячно кредит в сумі 130 000$. Такі динозаври, як старий пердун Штефанюк уже давно вимерли.

Штефанюк 2015-03-28 / 13:39:05
Мене не відправить пастушити, бо я знаю Шокіна і не один раз із ним чаркував, а треба буде Андріів дасть грузину добрі гроші.

адвокат 2015-03-28 / 12:33:55
Ой смiшнi ви люди. Пишете про прокурорiв, а iм то все до ср..ки. l Заревi, котрого брали на хабарi у декiлька десяткiв тисяч доларiв, а потiм кинули му гранату в будинок. I Штефанюкови, котрий отримав десяток земельних дiлянок в Ужгородi, на всiх родичiв, а також володiе ресторанами, магазинами, аптеками у Виноградовi, Мiлiонеру Братюку, котрий володiе половиною нерухомостi yТячевi, а також iншим менш заможним прокурорчикам. Единого чого боiться ця братва це грузина та конкурсу, який буде лiтом, бо половина з них пiде вон. Тому, якщо знаете компру на прокурорiв пишiть Сакварелiдзе, вiн iх вiдправить пастушити.

газовик 2015-03-28 / 02:59:01
Янко, ну як, розслідуєш? Чи бабло від Волошина не дає діяти по закону?

Зарева 2015-03-27 / 17:04:27
Волошин уже розрахувався, перестаньте писати

ужгородка 2015-03-27 / 13:09:28
В ужгородців вже є сумніви, що в місті працює прокуратура. Всі бачать тільки прокурорсько-ментовсько-бандитське ОЗУ.

чесний 2015-03-27 / 12:43:38
Сподіваюсь, що його показово як Голову МНС покарають. Скільки вже це терпіти?...

норма 2015-03-27 / 11:05:26
Волошин - інтелектуальне обличчя якогось там фронту Сєні-чемодана! Руки геть від івана!

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 5
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 13
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини