До голови ОДА закарпатці прийшли зі скаргами на роботу міліції

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів черговий прийом громадян. У відповідний відділ облдержадміністрації зі зверненнями на ім'я керівника краю звернулися кілька десятків закарпатців. Питання, які турбують краян – як і особисті, так і соціальні, спільні для багатьох мешканців області.

До голови ОДА закарпатці прийшли зі скаргами на роботу міліції

85-річний дід, який мешкав в одному з сіл Ужгородського району, потрапив у дуже складну ситуацію - через шахрайство власних же нащадків. Діти підбили старого на продаж житла, а гроші забрали, відтак ані донька, ані син, ані внуки не хочуть прийняти діда до себе в будинки. Чоловік прилаштований у тимчасове житло. Дідусеві на прийомі пропонують влаштуватися в територіальний центр в Ужгороді, де за ним доглядатимуть. А доки він вирішуватиме, голова ОДА звертається до прокуратури з проханням відреагувати на ситуацію.

Загалом, уже характерно, що певна кількість питань стосується нарікань закарпатців на діяльність правоохоронних органів. А також – і органів держкомзему: мова про задавнені земельні спори, проблеми з оформленням ділянок тощо. Керівник області спрямував відповідні документи відповідальним особам та взяв на контроль вирішення.

До голови ОДА звернулися і з приводу конфлікту стосовно права на роботу в кам’яному кар’єрі. Як стверджує заявник, мешканець одного з сіл Іршавського району, ідеться про рейдерське захоплення. Керівник області для з'ясування ситуації не лише вивчить документи, а й запросить до спілкування владу села й району – аби вирішити справу справедливо.

Літній ужгородець пан Анатолій прийшов до голови ОДА не з проханням, а з пропозиціями. Чоловік на початку 1990-х брав участь у розробці програми розвитку енергетики області, й запрошує керівника краю звертати ще більшу увагу на проекти, пов’язані з використанням альтернативних джерел енергії. Василь Губаль зазначив, що в області діє програма енергоощадності, певні кроки вже зроблені, чимало планів на 2015-й рік з енергозаміщення, й запросив чоловіка предметно поспілкуватися з керівництвом відповідного департаменту ОДА для того, аби висловити свої ідеї та разом вивчити їх перспективи. У пана Василя з обласного центру подібні пропозиції: сприяти переведенню вуличного освітлення в містах і селах на сонячні акумулятори. Керівник краю розповів, що для цього вже робиться, і так само запросив спілкуватися з відповідальними особами.

Закарпатці цього місяця також активніше клопочуть про субсидії. Відділи, які допоможуть людям з оформленням, працюють у кожному місті та районі при департаментах з питань соціального захисту, контактний телефон обласного – (0312) 61-33-55.

Найбільше ж краян зверталися на прийом з приводу виділення матеріальної допомоги. Відповідні заяви люди здають в ОДА чи в органи місцевого самоврядування за місцем проживання. Чимало з них - ужгородці, які нарікають, що в обласному центрі їх прохання не задовольнили. Більшість заяв про грошову допомогу закарпатці спрямовують через потребу лікування.

Також у відділ з роботи зі зверненнями громадян фіксують чимало заяв переселенців про виділення землі. Так, мешканка Горлівки, що на Донеччині, клопоче про безоплатне надання ділянки в Ужгороді. Керівник краю розповів реалії – наразі Ужгородська міська рада ще не вирішила питання не лише про виділення землі учасникам АТО, у тому числі родинам загиблих, а й не є задоволеними права воїнів-інтернаціоналістів, близько півсотні родин яких роками очікують на житло та ділянки в обласному центрі. Звернення жінки спрямоване в орган обласного Держкомзему.

До слова, зараз на Закарпатті зареєстровано  3 тисячі 513 тимчасово переміщених осіб, які виїхали з Криму та східних областей.

Черговий прийом громадян з особистих питань керівництвом ОДА відбувається щодругого вівторка місяця в Закарпатській облдержадміністрації – за усною заявою на першому поверсі, в кабінеті 145.

 

Прес-служба Закарпатської ОДА

10 березня 2015р.

Теги: скарги, міліція

Коментарі

Міжгіря 2015-03-10 / 17:32:20
пане губернаторе дайте команду нехай наведуть порядок в Міжгірському паспортному столі з начальником паспортного столу Куруцом С, цей хапуга так обнаглів що за вклеювання фотографії вимагає по 250. гривень некажучи вже про їнші послуги Начальник міліції Огняник це небачить що там діеться і прикриває його напевно ділить і йому грошей, а міліція Міжгіря неможе викрити хабарника, може треба навести порякок в Міжгірському РВ УМВС

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини