У Мукачеві за участі влади Закарпаття відбулася нарада з керівництвом 128-ї бригади

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль сьогодні, 26 лютого, провів нараду у Мукачеві – місці постійної дислокації 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади – з керівництвом цього військового формування.

У Мукачеві за участі влади Закарпаття відбулася нарада з керівництвом 128-ї бригади

Окрім командування підрозділу, у зібранні брали участь народний депутат України Віктор Балога, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, Мукачівський міський голова Золтан Ленд'єл, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Василь Скрип, головний лікар Мукачівського військового шпиталю Ярема Бекер тощо.

На початку зустрічі Віктор Балога подарував командиру бригади Герою України полковнику Сергію Шапталі старовинну ікону із зображенням Георгія Переможця з подякою за службу, за збереження життя хлопців та з побажанням подальших звитяг. Відтак пішла мова про конкретні справи із забезпечення потреб військових, які повернулися чи повернуться з АТО. У першу чергу порушили тему надання житла родинам військовослужбовців – позаяк зрушень із коштами на ці потреби з державного бюджету наразі нема, мова про вирішення питання на рівні міських рад. Є вказівка шукати власні резерви, вільне житло та приміщення, які придатні для переоблаштування під квартири, передбачати кошти тощо. Василь Губаль зазначив, що очікує уточнені списки родин, які першочергово потребують покращення житлових умов, від командирів. 

Також керівник краю наголосив на темі виділення земельних ділянок учасникам АТО, до слова, більше 800 справ за їхніми заявами уже в процесі оформлення. 

"Звісно, найбільше заяв стосовно Мукачева та Ужгорода. У Мукачеві віднайдено територію на місці колишнього аеродрому, там буде окремий квартал. Я провів переговори з ужгородською владою, вони працюють над пошуком, схоже, що до доручення дослухалися", - зазначив Василь Губаль. І додав: мільйон гривень передбачено у рамках обласної програми "Власний дім", звідти виділятимуться кошти на поліпшення житлових умов родинам військових. Також акцентував, що триває виплата матеріальної допомоги сім'ям.

Затим ішла мова про координацію роботи із допомоги пораненим - з лікування та реабілітації. На попередніх нарадах вже йшлося про співпрацю військового шпиталю та обласних медичних закладів, відповідні служби триматимуть це на контролі. Також уже варто готувати списки людей, які потребують лікування за кордоном, до слова, країни-сусідки готові допомогти українським бійцям – прийняти їх на лікування та реабілітацію. Народний депутат Віктор Балога наголосив на необхідності пошуку якнайкращих методів відновлення здоров’я наших військових, попросив обласну владу приділяти цьому першочергову увагу, розповів, що особисто опікується кількома пораненими та їхнім оздоровленням і запевнив у своїй подальшій підтримці. Обласні медики поінформували, що зараз військових, які повернулися у відпустку, беруть під контроль сімейні лікарі, відтак у разі потреби надаватиметься спеціалізована допомога, ідеться і про участь служби психологічної підтримки. Василь Губаль повідомив, що уже підключаються закарпатські санаторії, де відбуватиметься реабілітація бійців, і на це також виділятимуться кошти.

Також учасники обговорили механізм забезпечення безоплатного харчування дітей учасників АТО в школах і садочках – деякі міста вже взялися за це, мова про поширення цієї практики та передбачення цільових коштів у місцевих бюджетах.

Що ж до безоплатного навчання у закарпатських вишах дітей учасників АТО, то розроблятиметься обласна програма, тим часом командири підготують перелік студентів та абітурієнтів, які потребують сприяння в цьому.

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко взяв під особистий контроль питання, пов’язані з програмами обласної ради. Голова ОДА Василь Губаль, підсумовуючи нараду, наголосив, що підтримка військових – учасників АТО та їхніх родин нині є одним із пріоритетів обласної влади й увага усім питанням, які стосуються потреб учасників АТО та забезпечення їхніх прав – першочергова.

 

Прес-служба Закарпатської ОДА

26 лютого 2015р.

Теги: нарада, керівництво, бригада, Мукачево

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини