На кордонах України з ЄС на Закарпатті затримали двох "німців" та "американця" (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Вчора, 23 лютого на трьох постах Закарпатської митниці ДФС було вилучено у двох громадян України та громадянина Румунії за порушення частини 1 статті 483 Митного кодексу України вантажопасажирський автомобіль марки «Daimler Chrysler 312D», «BMW 320», та колеса «MICHELIN».

На кордонах України з ЄС на Закарпатті затримали двох "німців" та "американця" (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Зокрема на митному посту «Тиса» громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення транспортного засобу «Daimler Chrysler 312D», з приховуванням від митного контролю, тобто подання працівникам митниці як підстави для переміщення авто документів, що містять неправдиві відомості щодо ідентифікаційного номеру кузова транспортного засобу. Те, що відомості неправдиві, вдалось встановити в боксі поглибленого огляду із залученням експерта. Номер кузова підроблено шляхом накладання металевої пластини. Вона була прикріплена речовиною, схожою на автомобільну мастику. Після демонтажу виявлено заводський ідентифікаційний номер кузова. В поясненні громадянин зазначив, що «бусик» він взяв в оренду у малознайомого йому громадянина.

На митному посту «Ужгород» українець також вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України транспортного засобу «BMW 320». Громадянин подав митникам підроблений документ: довіреність на право користування авто. Під час митного контролю, оформлення та перевірці поданих громадянином документів, виникли сумніви щодо відповідності оригіналу довіреності від 20 лютого 2015 року на право користування транспортним засобом. Довіреність була засвідчена нотаріусом в місті Міхаловце та зареєстрована в спеціальному реєстрі. Працівниками Закарпатської митниці ДФС було направлено запит на адресу нотаріуса та отримано однозначну відповідь: по-перше, 20 лютого 2015 року вказаний у поданих документах нотаріус в своїй нотаріальній конторі не завіряв жоден підпис; по-друге, бланк довіреності містить явні помилки з правопису; по-третє, цей бланк довіреності не підписувався; по-четверте, в нотаріальній конторі не має такої печатки, яка була на довіреності; по-п’яте, документ в цій нотаріальній контрі не видавався, не був підписаний та не завірявся печаткою, яку в її нотаріальній конторі навіть не використовують.

А на митному посту «Лужанка» громадянин Румунії, який заїхав на пункт пропуску легковим автомобілем «OPEL TIGRA», намагався перемістити через митний кордон України тютюнові вироби з приховуванням від митного контролю, розмістивши цигарки в запасних колесах до транспортного засобу. Враховуючи результати аналізу ризиків, транспортний засіб «OPEL TIGRA» було виведено із «зеленого коридору» в «червоний коридор» для проведення поглибленого огляду. Перед початком проведення поглибленого огляду громадянин Румунії заперечив наявність в належному йому транспортному засобі товарів та предметів заборонених, або обмежених до вивезення з митної території України, а також прихованих від митного контролю. Під час проведення поглибленого огляду авто, у багажному відсіку знаходилося два запасних колеса марки «MICHELIN». При проведенні їх  демонтажу виявлено 200 пачок сигарет торгівельної марки «JIN LING» з фільтром в твердій упаковці без акцизних марок.

В письмовому поясненні громадянин Румунії повідомив, що тютюнові вироби придбав в с. Солотвино, з метою перепродажу їх в Угорщині. Приховав їх в запасних колесах самостійно.

Наразі у всіх трьох випадках складено протоколи про порушення митних правил. «Daimler Chrysler 312D», «BMW 320», два колеса «MICHELIN», 200 пачок «JIN LING» – вилучено. У зв’язку з тим, що запасні колеса знаходилися в багажному відсіку на видному місці, конструктивні особливості автомобіля не використовувалися, транспортний засіб «OPEL TIGRA» не вилучався, повідомляє відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

24 лютого 2015р.

Теги: кордони, німець, американець

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини