Ващук числився на факультеті Шандора в УжНУ як «мертва душа», а фінансові документи вишу штампувалися підробною печаткою

Про таке сьогодні під час засідання Вченої ради УжНУ за результатами численних перевірок у виші розповів проректор університету Олександр Сливка, тримаючи слово перед колективом.

Ващук числився на факультеті Шандора в УжНУ як «мертва душа», а фінансові документи вишу штампувалися підробною печаткою

Так, беручи слово, Олександр Сливка згадав події конфлікту між обласним осередком Правого Сектору та університетом. При цьому, зазначив, що згаданій ситуації передувала низка перевірок діяльності колишнього ректора вишу Федора Ващука та виявлені в їхньому ході факти зловживань з боку команди екс-ректора.

«Найперше, новим ректором був виданий наказ про призупинення натуроплати за навчання та проживання у гуртожитку. Правомірність проплати, яка в такий спосіб проходила у 2012-2013, мають з’ясовувати правоохоронні органи… Крім натуроплати, безпідставно університет втрачав майже 2 млн грн на оренді приміщень, тож ректор видав розпорядження про призупинення договорів оренди майна університету зі спрямуванням вивільнених коштів на проведення ремонтів», – розповів Олександр Сливка.

Відтак повідомив про чи не найбільш показові порушення, що були виявлені під час перевірок діяльності університету. Так, за словами проректора, в ході перевірок було встановлено як мінімум одну «мертву душу» у викладацькому складі, якою виявився ніхто інший, як екс-ректор Федір Ващук, «працевлаштований» на факультеті туризму його деканом Федором Шандором: «Наприкінці вересня-початку жовтня виявилось, що у нас в педагогічному складі є як мінімум 1 «мертва душа» – колишній ректор Федір Ващук, якого за 1 день до призначення Володимира Смоланки на посаду в.о. ректора, 3 березня, доцент Федір Шандор відповідним наказом зарахував на кафедру туристичної інфраструктури та сервісу на постійній основі до оголошення конкурсу. Спеціально створена комісія з’ясувала: з 3 березня до кінця весняного семестру Федір Ващук не прочитав жодної години, відповідно, на кафедрі не з’являвся. Так само не мав жодної години в осінньому семестрі, однак, згідно з бухгалтерською звітністю, йому нараховувалась зарплатня і видавалися кошти».

Скидається на шахрайство і озвучений проректором Олександром Сливкою факт щодо віднайдення під час перевірок підробленої печатки, якою штампувалась фінансова документація університету навзамін оригінальній печаті. «Внутрішня комісія виявила, що у фінансових документах стояла печатка, яка не є основною і має відмінність від головної, справжньої. Комісія, провівши 3-денне розслідування, виявила другу нелегітимну печатку, на створення і знищення якої у канцелярії не виявилось наказів. Печатка функціонувала у бухгалтерії, і невідомо, які і скільки документів були нею проштамповані», – розповів Олександр Сливка. 

Нині ж, за словами проректора, стосовно діяльності вишу існують три кримінальні провадження, по яких проводяться досудові розслідування. Окрім двох справ по хуліганських діях в університеті та погрозах представниками Правого сектору посадовій особі, Міністерство внутрішніх справ проводить також розслідування у справі підробки і видачі дипломів «під маркою» УжНУ приватним вишем у Празі, яким, знову ж таки, керує Федір Ващук. 

«Лист про реєстрацію досудового кримінального розслідування щодо підробки дипломів надійшов із МВС 1 грудня. Реєстрація та відкриття справи відбулось на підставі листів, підписаними Володимиром Смоланкою, кількома тижнями раніше із повідомленням у Міністерство про те, що у Празі в одному із неакредитованих приватних вузів видаються дипломи із печаткою УжНУ. На сайті вишу ректором закладу значиться професор Ващук. У дипломі, який був виданий 01.07.2014 року, тобто, в період вже керування вишем Смоланкою, стоїть підпис проректора УжНУ Федора Шандора. Відтак, із Києва на початку місяці прибула слідча група, яка мала приступити до роботи 2 грудня», – розповів Олександр Сливка.

23 грудня 2014р.

Теги: Ващук, Шандор, печатка, мертва душа, печатка

Коментарі

Smoking 2015-01-02 / 04:05:24
ферко - красавчик! Ще такий бантик ззаді на гузицю - і можна відкрити міжнародний мадярський університет!

Віктор 2014-12-28 / 18:44:53
Женя, Шандор Ф. постійно пив каву з Офіцинським Р. Це - його кращий друг. Якщо не знаєш нічого про людину, подивись на його друзів.

Женя 2014-12-28 / 18:31:07
А Шандор Ф. тоже нормальний. Але Бес Ващук його поплутав!

Міша 2014-12-28 / 11:58:41
Сливка молодець! Таких мало!Смоланка зробив ВЕЛИКУ ПОМИЛКУ, відправивши Сливку у відставку!

Палынчак 2014-12-26 / 22:23:53
А я приходжу на роботу за баб осликами ы выжу кума шандора и что ?

Колега 2014-12-26 / 12:57:15
До виступ-Це...Якщо б це було правдою,то більшість оточення (боягузи,зрадники і лицемірні збоченці, які ховають свою суть під маскою інтелігенності) обовязково б посприяли в порушенні кримінальних справ.

я в шоці 2014-12-26 / 10:09:22
Мда... Судячи з проректорського складу... Все лише починається...

Юрфак 2014-12-26 / 09:30:34
А що там по Лазуру?

ВиступЦе 2014-12-25 / 23:14:13
Це виступ дівчини з панелі, вийшла поплакала і пішла. А коли вона відповість за свої вчинки та його команди: розтрачені землі УжНУ разом з Суран, за подаровану квартиру ректору Вегешу, за махінації з іноземними студентами, за те чому примушув оплатити навчання студентів, які перевелись і їм нараховувалось стипендії, за які вони не знали? Коли? Знаю, що мій коментар буде видалено, бо не підходить під політико редакції.

Колега 2014-12-25 / 20:36:00
Тільки не зрозуміло, чим провинився проректор Сливка. Це йому замість подяки.Варто було б ректорові пояснити це людям, бо від цих питань все рівно ніхто не заховається. Дива та й годі.

Викладач 2014-12-25 / 17:09:58
Тепер зрозуміло де брав Ващук гроші для Табачника і Суліми! А генеральна прокуратура шукає факти на Табачника.

Закарпатець 2014-12-24 / 23:08:55
Нащо ун тот Ващук ся заняв таков дурньов ...........

достали 2014-12-24 / 23:03:54
Те, що казав Сливка є правдою. Ващук не заспокоїться поки його не посадять, або не буде змушений виїхати. Тоді всі його прибічники (в т.ч. і декани, яким добре жилося при ньому) теж перестануть його боятися і заспокояться нарешті. А щоб їм помогти у цьому, то треба нарешті навести порядок - викинути всіх його скритих прихильників.

Ужгородець 2014-12-24 / 22:51:10
Нормально. Які будуть дії МОН України.

Степан Крук 2014-12-24 / 20:42:41
Не перевірки комісій потрібні, а досудове слідство! Кримінальна справа існує тільки по-факту видачі дипломів, а про решту кримінальних діянь правоохоронці не згадують. Що таке комісія в кримінально-процесуальному розумінні? Ніщо! Такі і наслідки будуть.....

УжНУ 2014-12-24 / 20:36:25
2 студент

Де ви бачите граматичні помилки? Прошу конкретно

студент 2014-12-24 / 20:24:15
До УжНУ. Перш, ніж підписуватися "УжНУ" та давати поради діючому проректорові Сливці, підкреслюю - дючому..., навчися грамоті, дурню.

УжНУ 2014-12-24 / 19:41:45
Узбаґойтєсь )) Нема ніякого Чопея в схемах. Чубірко в прольоті. Корупціонери з обох таборів, що дискредитували виш, - теж. Тому все добре.

Сливці: перестанте лякати ректора дестабілізацією (мовляв, колектив вашого звільнення не прийме). Вже прийняв. І навіть дуже зрадів. А кримінал є не тільки на ващуко-шандорів, але й на вас. Ви ж знаєте, правда? Тому вам би зараз тихо сидіти.

Або, ще краще, влаштувати собі щось подібне до того, що влаштував Шандор - на тиловій базі контрабандистської версії Правого Сектора труси гласнерам і стойкам прати і суп варити. А поміж іншим сфотькатися з ружжом і запостити фотки у Фейсбук - тіпа на передовій...

555 2014-12-24 / 19:26:59
До стоп цензури! Що ж тут думати, колеги? Аналізуємо схему, яка була реалізована:Ніколайчук-Ващук та інші.Зараз схоже намагання реалізувати:Смоланка-Чопей та ін. Звичайно, патріот УжНУ Сливка сюди не вписується. Колеги, будьте уважні і дивіться глибше. Декани, подумайте де будете ви і чи впишетесь в цю схему?

стоп цензурі 2014-12-24 / 18:59:47
А чого всі забули про Ніколайчука, ось це дійсно в.о. горе-ректор, тихенько сидить на біофаці, чого йому не підвозите бак сміттєвий, він його вже давно за 22 роки деканства і ректорства заробив. Цей горе завкафедрою дозволяє собі приймати не свої іспити і це йому сходить з рук, не рахую догану покаранням цьому нібито проффесору. За ним сотні зламаних доль, пора його гнати в шию!!!
А так скажу, що в університеті давно назрівав вулкан, звісно не без допомоги Трибуни УжНУ за якою стоїть Офіцинський, яка щодня продукує свої опуси на фейсбуці, звісно не без екс-ректора Ващука, в це все вв'язався Сливка, підв'язали ПС і ось що вийшло ви вже проінформовані. Крім того цікавою є теза Сливки про "допомогу" йому декана ФПО Чопея, який приходиться свекром Чубірки, тому цікаво чи ця "допомога" не була йому для зміщення з посади і зайняття її Чопеєм. Які шановні будуть думки?

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини