Керівництво Закарпаття дало владі Ужгорода тиждень для проведення земельної ревізії (ФОТО, ВІДЕО)

Вітаючись із запрошеними в облдержадміністрації представниками Ужгородської міської влади, зокрема міським головою Віктор Погорєловим, керівник області Василь Губаль закликав їх до конструктивного спілкування. "Ужгород – обласний центр, і випало так, що нам працювати разом і для області, і для міста. Пропоную наразі не підписувати жодних угод – уже досить було документів, поспілкуємося, спробуймо домовитися про співпрацю в інтересах ужгородців і закарпатців. Як на мене, дане слово – це важливо", – сказав Василь Губаль.

Керівництво Закарпаття дало владі Ужгорода тиждень для проведення земельної ревізії (ФОТО, ВІДЕО)

Керівник області зазначив: "А звернути увагу і загалом, і в цій розмові запрошую, з-поміж іншого, на інфраструктурні моменти, а також на стан справ із закладами освіти, медицини. Але почнімо із земельних питань. Я чекаю від вас інформації про ревізію земель в контексті пошуку можливостей виділення ділянок учасникам АТО. Міська влада надіслала нам листа з проханням посприяти з наданням ділянок, до прикладу, в Ужгородському районі. Подібного листа ми отримували і від влади Мукачева, але після мого запрошення провели ревізію і спільно відшукати резерви – до прикладу, на території аеродрому. Й вам пропоную спільно розглянути питання. Сподіваюся на конструктив".

Відтак міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов зазначив, що просить допомоги області в питанні виділення землі для розподілу ужгородцям, зокрема й учасникам АТО, на території військових частин в місті. А також знову наголосив: таки очікують на те, що буде знайдено можливість надати для розподілу землі Ужгородського району.

Керівник області нагадав міській владі про землю, яка зараз перебуває в оренді, але сплати за неї не відбувається. А такої на території Ужгорода – чимало. Також Василь Губаль наголосив, що загалом міська влада в питанні виділення землі має вести мову не лише про учасників АТО, а вивчити загалом в перспективі про надання ділянок ужгородцям, у тому числі і під бізнес-проекти. 

"Що ж до території Ужгородського району, то питання неузгодженості меж, про які ви говорите, знімається Генеральним планом, який би мав би все ж бути в місті. Також запрошую вам пояснити людям, громадськості, стосовно земельних рішень, прийнятих міською радою – скільки вони користі принесли ужгородцям і в чиїх інтересах робилися. Треба працювати прозоро. А стосовно підприємств – великих заводів, які зараз не працюють, і мають значні території – то задача міській владі провести ревізію і вивчити, чи є перспектива вилучити землі для потреб міста, і діяти в правовому полі".

Щодо доріг, допомоги на ремонт яких просить Погорєлов, то керівник області нагадав: на жаль, в Ужгороді коштів, передбачених на ремонт комунальних доріг, використано за рік лише 19%. В інших містах області зроблено набагато більше. 

"Загалом у вас у бюджеті розвитку є близько 65 мільйонів. Говоримо відверто – дуже мало використано з міського бюджету на ужгородські соціальні заклади. Я, як представник закарпатської влади, не буду хвалитися про те, скільки коштів з обласного бюджету пішло на потреби міста, просто закликаю працювати!", – сказав Василь Губаль.

Відтак керівник області наголосив: "Чекаю від вас плану дій! Дошкільні заклади потребують не лише ремонтів, вдосконалення – треба й будувати нові. Ми готові вас підтримати і стосовно історичного центру, приведення його до ладу – пропонуйте проект, який слід винести на обговорення громаді". Василь Губаль зазначив: "До нас багато приходить на прийом жителів Ужгорода, питають про центр, про дитячу залізницю, про театр, про замок. Ми готові допомагати, у тому числі і фахівцями. Визначте пріоритети – в галузі освіти, охорони здоров'я, до речі, яку ми дотуємо. Пропоную на весну підготувати конкретні проекти і - працювати спільно". 

"А щодо землі, аби зараз не загострювати жодну з тем, а конструктивно працювати -ось моя пропозиція: я даю тиждень терміну для проведення ревізії з метою визначення можливостей для виділення ділянок", – сказав Василь Губаль.

"Загалом моя пропозиція міській владі проста: працювати відкрито і прозоро – для людей. У мене в Ужгороді нема жодних інтересів, окрім того, що обласний центр повинен розвиватися", – сказав Василь Губаль.

Керівник області також повідомив міській владі, що міста і райони області допомагають учасникам АТО і їхнім родинам, у тому числі і матеріально. Зрозуміло, що в Ужгороді більша чисельність АТОвців, але ж це не означає, що не треба їм сприяти. Голова обласної ради Володимир Чубірко зазначив, що усі умовно "вільні" кошти з обласного бюджету віддані на АТО, й цифра уже сягає 20 мільйонів гривень.

Обласна влада наголошує: прикро констатувати, що лише два міста в області не виконують бюджет – це Ужгород і Берегово. Окрім цього, міській владі також нагадали про неприпустиму ситуацію із наповненням дохідної частини бюджету. Та про численні комунальні підприємства, частина з яких є недіючими, утім поповнення статутних фондів яких відбувалося з міського бюджету.

Підсумовуючи зустріч, Василь Губаль запросив міську владу дати пропозиції – чіткий план дій із пріоритетами, конкретними об’єктами, й відтак область долучатиметься своїми силами і коштами. 

Насамкінець, зазначив: "Зустрічі пропоную робити регулярними і винятково публічними. Але щоби ми не заговорювали проблему, а рухалися до вирішення. Я з вами відвертий і готовий співпрацювати, якщо це піде на користь закарпатцям і ужгородцям. Ми маємо так налаштувати свої дії, аби жителі Ужгорода відчули, що ми готові для них працювати. А депутатам міської ради прошу передати не лише вітання з прийдешніми святами, а й пропозицію від обласної влади – нехай повернуться обличчям до людей і наприкінці своєї каденції показати результат для Ужгорода", повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

18 грудня 2014р.

Теги: земельна ревізія, Губаль, Погорєлов, зустріч

Коментарі

Цікаво? 2014-12-18 / 19:01:51
Чому Вову Чубірку не видно на світлинах, як він там у Волошина на колінах сидить

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини