У владі Ужгорода є "агенти" чужих держав?

При цьому спецслужби проявляють у цьому питанні дивну пасивність

У владі Ужгорода є "агенти" чужих держав?

Виконавчий комітет Ужгородської міськради створений і працює в порушення чинного законодавства України.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 20 листопада на скандальній сесії депутатським корпусом, серед іншого, було переформатовано склад виконкому. Але до його складу не було введено В.Погорєлова, котрий, однак, чомусь головував на останньому засіданні цього органу і, ймовірно, головуватиме на нинішньому. І тільки на наступну сесію, призначену на 19 грудня, виноситься проект рішення "Про персональний склад виконавчого комітету Ужгородської міської ради", яким пропонується збільшити кількісний склад виконкому з 15 до 21 особи і ввести у склад органу повернутого судом у крісло мера. Але при цьому під документами, що їх продукує виконком, підписи Погорєлова вже стоять. Що, в комплексі з іншими порушеннями, загалом ставить під сумнів легітимність цих документів.

Утім, як уже повідомляло Закарпаття онлайн, під сумнівом є не тільки головування В.Погорєлова на засіданнях виконавчого комітету, але і взагалі законність виконання В.Погорєловим повноважень міського голови, адже на відповідну постанову Ужгородського міськрайонного суду подано 4 апеляційні скарги, а також запити і звернення з цього приводу до прокуратури.

Однак, однозначним є те, що станом на сьогодні у складі виконкому вже працює один порушник чинного законодавства. Йдеться про екс-"регіонала" Олега Адамчука, який починаючи з 2012 року є Почесним консулом Словацької Республіки у Великому Березному, що засвідчує, зокрема, і сайт Почесного консульства СР.

Як з'ясувало Закарпаття онлайн, відповідно до "Положення про почесних (нештатних) консульських посадових осіб іноземних держав в Україні та консульські установи, що очолюються такими посадовими особами", затвердженого Наказом Міністерства закордонних справ України від 25.05.2007 за №111, "почесною   консульською посадовою особою може бути громадянин України", який "не перебуває на державній службі в Україні та в державі, що акредитує, не бере активної участі в політичному житті як в Україні, так  і в державі, що акредитує, не є обраним до органу законодавчої влади та до органів місцевого самоврядування".

Тобто, О.Адамчук, який, окрім виконання обов'язків представника чужої держави, активно брав участь у політичному житті краю як голова Ужгородської міської організації Партії регіонів, а зараз входить до "команди" І.Волошина з прицілом на наступні місцеві вибори, відповідно до чинного законодавства, не має права поєднувати посади почесного консула Словаччини та члена виконкому Ужгородської міськради.

Крім того, є достатньо підстав стверджувати про те, що громадянином іншої держави – Угорщини, є ще один представник влади обласного центру Закарпаття – Іван Волошин, котрий, за документами, є мешканцем 5 району Будапешта. Принаймні, з огляду, також, на задокументовані стосунки І.Волошина з очолюваною Віктором Медведчуком організацією "Український вибір" та перебування політики Угорщини у фарватері Кремля, УСБУ в Закарпатській області мало би приділити цій інформації особливу увагу. Адже І.Волошин, незрозуміло яким чином пройшовши спецперевірку у органах безпеки, на посаді першого заступника міського голови фактично має доступ до секретної та з обмеженої у доступі інформації.

Що суттєво, відповідно до вимоги частини 3 ст.51 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", яка є є імперативною вимогою, до складу виконкому в обов'язковому порядку мали би увійти заступники міського голови Іван Волошин, Ярослав Шафарь та Ольга Травіна. Однак вони, в порушення цього закону, до складу виконкому не увійшли, бо в такому разі мали би скласти депутатські повноваження. Адже, відповідно до частини 9 тієї ж ст.51 вищезгаданого закону, "до складу виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради не можуть входити депутати відповідної ради, крім секретаря ради".

Натомість, як засвідчує вищезазначений проект рішення про зміну складу виконкому, у складі цього органу у того ж І.Волошина буде щонайменше 3 власних члени – керуюча справами виконкому Даніела Геворкян, Олександр Броді та Богдан Хаустов, які на недавніх виборах працювали в ужгородському штабі партії "Народний фронт" під безпосереднім керівництвом І.Волошина.

До речі, крім О.Броді та Б.Хаустова до складу виконкому увійшли ще кілька членів Громадської ради при Ужгородській міськраді – Василь Добош, Микола Пастухов, Сергій Мацко, Ольга Курнат, Володимир Галас, що ставить під сумнів їх здатність працювати в органі, що від імені громадськості контролює дії виконавчої влади.

17 грудня 2014р.

Теги: виконком, виконавчий комітет, Олег Адамчук, Іван Волошин, Віктор Погорєлов

Коментарі

Суддя Дредд 2014-12-19 / 19:50:59
Спецслужби на різних рівнях мають займатися і агентами в пливу в уряді, і на нижчих рівнях також. НЕма менш важливого і більш важливого. Важливо все.

Дюріко 2014-12-19 / 19:20:25
У першу чергу цікавість спецслужб має проявлятися не до дрібноти, а до агентів впливу в уряді.

сорри 2014-12-18 / 15:28:59
Не влада, а суцільна клоунада. Втім, це було би смішно, якби не було так сумно.

Адмін 2014-12-18 / 15:20:28
...почесного консула... З тексту було зрозуміло, але, безумовно, виправили. Дякуємо

Іванов 2014-12-18 / 15:17:44
"не має права поєднувати посади генконсула Словаччини та члена виконкому Ужгородської міськради" - але генконсул - це Буріанова

1111 2014-12-17 / 23:07:42
І Галас Володимир? Людоньки, робіть щось, бо прийду особисто розжену той виконком. Ви би ще не знаю яких жуликів і аферистів туди посадили. Соромно за Ужгород.

Ужгородець 2014-12-17 / 23:02:53
А шо там таке чудо, як Пастухов забув? Міська влада на біографіх не звертає увагу?

7777 2014-12-17 / 19:57:36
хто хто Адамчук ага та то тот консул шо має робити в березному туй всі го глядавуть а вун у ужгороді. ідеме до нього

Дибі 2014-12-17 / 10:04:22
Мало ви поінформовані, Волошин розвів всіх депутатів і має 6 особистих членів виконкому: Геворкян, Адамчук, Броді, Іванов, Ільницький, Хаустов

Реаліті 2014-12-17 / 09:45:37
Це не трагедія, і, навіть, вже не комедія. Це вже повний п...ець.

НОВИНИ: Політика

14:39
/ 1
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини