Ректорат УжНУ позбудеться відразу двох проректорів

Ближчим часом своїх крісел у ректораті Ужгородського національного університету позбудуться відразу два заступники ректора Володимира Смоланки.

Ректорат УжНУ позбудеться відразу двох проректорів

Як повідомляють джерела Закарпаття онлайн, йдеться про проректора Федора Шандора, який перепав В.Смоланці у "спадщину" від його попередника  екс-ректора, члена Партії регіонів Федора Ващука, і, доволі неочікувано, про першого проректора Олександра Сливку.

На підтримку першого сьогодні з письмовою заявою виступило кілька  керівників підрозділів УжНУ, здебільшого з числа тих, хто входив до числа довірених осіб Ф.Ващука, як от декан історичного факультету Володимир Фенич, декан філфаку Галина Шумицька тощо. Однак, судячи з усього, така підтримка Ф.Шандору вже не знадобиться. Попри те, що останнім часом його було усунуто від активних процесів і впливів у ректораті, йому небезпідставно інкримінувалася тіньова участь в спробах дискредитації чинного керівництва з боку Ф.Ващука та дестабілізації вишу, зокрема  за участі Правого Сектора Закарпаття.

Як не дивно, але частково те саме  участь в дестабілізаційних процесах, призвело до того, що під загрозою втрати крісла опинився і непримиренний опонент Ф.Ващука О.Сливка, на якому останнім часом лежав основний пласт роботи в ректораті. Утім, ця відповідальність була підкріплена і великим кредитом довіри з боку ректора і так само безпрецедентним об'ємом делегованих О.Сливці повноважень, котрі він, як стверджують джерела Закарпаття онлайн в керівництві УжНУ, використовував не завжди на благо колективу найбільшого вишу Закарпаття.

За інформацією Закарпаття онлайн, позбувшись посад в ректораті, Ф.Шандор і О.Сливка продовжать працювати в університеті, однак будуть усунуті від впливу на важливі процеси його життєдіяльності.

10 грудня 2014р.

Теги: Федір Шандор, Олександр Сливка, Володимир Смоланка, проректор

Коментарі

Міша 2014-12-17 / 22:56:54
Смоланка не знайде такого класного менеджера, як О.Сливка! Дуже жаль, але в накому багатотисячному колективі мало професорів, які б були здатними не тільки говорити, а і робити на блало нашого вузу!

Петро 2014-12-17 / 03:25:42
Пан Сливка дуже порядна людина!

Викладач 2014-12-15 / 18:21:40
Весь професорсько-викладацький колектив чекає від ректора пояснень. Бо "гра в мовчанку " породжує всілякі домисли та діє не на користь УжНУ.
Пора проявити ректорську рішучість та чітко висловити свою позицію.

Слідчий 2014-12-15 / 14:37:54
Докази обов"язково нададуть і по тим справам,які заведенні на п. Шандора та на п. Ващука. А їх буде багатенько, повірте мені....

До Справедливість 2014-12-15 / 14:29:31
Докази нададуть слідчі, які цим займаються

До Справедливість 2014-12-15 / 14:12:23


Тут не місце для анонімних звинувачень. Якщо у вас є якісь докази на підтвердження корупції, звертайтеся в правоохоронні органи. Коментар видалено. Адмін


Справедливість 2014-12-15 / 14:06:33
А що, якщо Сливки немає на роботі, то кінець світу? Ось тепер покажіться.
По індусам блуд полнейший.Студенти тут переводом з східних регіонів України, вчаться на платному,для всіх Міністерство виділило додаткові місця. Вигіда університету очевидна: Плата у них в три раза більша, ніж в українських студентів. І замітьте кошти пішли не натуроплатою і не на окремий рахунок,якогось приватного підприємця як при керівництві Ващука, а на університетський рахунок.

Працелюбність Сливки 2014-12-15 / 13:02:07
Ага, пан Сливка і як пан Смоланка вже показали свою працелюбність поїхавши на тиждень на відпочинок. Один у Словаччині, ніби сердечко лікує, а інший у Альпах - на лижках катається. А працівники УжНУ сидять без зарплати, бо нема кому підписати відомості зарплатні. Правильно, для них це не зарплата, якщо ти зрубив з кожного негра, який прибув в УжНУ суму, яка дорівнює бюджету УжНУ. Працелюбність скажете?

Знаючий 2014-12-15 / 11:34:02
Давно пора Шандора гнати з проректорства. Він і досі служить Ващуку і без відома ректора підписує всякі документи, які компроментують на сьогоднішній день ректора Смоланку. Заслухати п. Шандора на Вченій раді. Нехай він дасть пояснення своїм діям колективу вуза.Нехай він розкаже чим він керувався підписуючі ліві дипломи, хто йому давав таку вказівку.

До Адміна 2014-12-15 / 10:16:02
Що зробив проф.Слика О.Г. проти університета.
Я думаю, що останнє слово істини буде за ним і йому є що розповісти.
А "символу Ужну" Шандору ф.ф. Як і "символу міста Ужгорода" Щедею В. прийдеться за своі
Вчинки відповідати, а не прикриватися правим сектором.
Але зараз мова йде про те хто дасть оцінку діям ПС у ректораті УжНУ 05.12.2014 р.
На сьогодні один Смоланка В.І. Визначився - провокація з боку ПС.
Де наша славна міліція!

і знову до землі 2014-12-14 / 11:36:54
Суцільна брехня. Жодного підпису сливки по землі немає.оприлюдьніть документ і тоді буде правда на вашому боці.а поки що це тільки пусті слова

І знову земля 2014-12-14 / 10:12:25
Якби рішення по землі не узгоджувалося з керівництвом вишу, то ніякої передачі не було б, а тоді у керівництві сиділи вічно п'яний Вегеш та диктатор Сливка. Так як Вегеш не переймався долею вишу, то вся влада була зосереджена в руках першого проректора Сливки, який з пані Суран і провернули земельну аферу. А щоб замилити очі Вегегу, пан Сливка подарував останньому державну квартиру. Ось Вам і передача землі. А якщо так цікаво то підніміть документи про передачу землі і подивіться чиї підписи там стоять. Суран та Сливка.

Коментарі по землі 2014-12-14 / 09:50:05
Хочеться вірити що всі коментарі щодо землі це просто від відсутності інформації . Тому попробую пояснити. Рішення про передачу землі приймала міська рада разом з депутатами міської ради.Сливка ніякого відношення до цієї землі та до будівельного ко оперативна немає. На рахунок Суранки може ви і праві.

Правда 2014-12-14 / 09:39:05
Всі знають кому сьогодні вигідно паплюжити Сливку,дестабілізувати роботу університету, зробити все щоб розвалити роботу ректора та його команди. Правильно хтось сказав, що це 5 колона. Вона була і останні 3 роки при ректору Вегешу.Результат роботи ми бачили.В ректорсьоме крісло усівся Ващук. Що тепер. Ващук втратив владу, втратив доступ до корита, з якого тянути що тільки можна. Візьмуть тільки 2 млн. Грн. В рік за аренду своїх же приміщень.

Адмін 2014-12-14 / 00:35:41
А всі проректори зараз - у статусі в.о.

Адмін 2014-12-14 / 00:33:34
Мета інформації - поінформувати читачів. Тому це не прогноз. Коли це станеться, про подію повідомлять всі інші. "Закарпаття онлайн", користуючись власними джерелами, повідомляє раніше.

Тому, відповідно, "матеріал нікого не викриває і не звинувачує, нібито ні проти кого не спрямований" і не є "інформаційним ударом" і "ускладненням роботи Смоланці".

Шум в коментарях не тому, що люди повірили, а тому, що ті, хто поінформований, і ті, хто зацікавлені, знають, що інформація відповідає дійсності.

Ближчим часом, а не через рік чи два, переконаєтеся.

AcrobatReader 2014-12-14 / 00:13:17
Незрозуміло, яку мету переслідував автор матеріалу. Матеріал нікого не викриває і не звинувачує, нібито ні проти кого не спрямований. Форма подачі у вигляді прогнозу: "Ближчим часом своїх крісел у ректораті Ужгородського національного університету позбудуться відразу два заступники ректора". Прізвища названо, звільнення передбачено, час не вказано. Отже, якщо навіть проректори (чи один з них) підуть з посад через рік чи два, все одно можна буде сказати "це відбулося ближчим часом, ми написали правду, ніякого перекручення фактів". Поведінка типова для любителів дешевих сенсацій, скандалів і "смажених" новин, але зовсім не типова для доволі поважного ресурсу, яким (загалом виправдано) вважається "Закарпаття онлайн". Спроба інформаційного удару по двох проректорах одночасно? Так вони ж з різних таборів - навіщо бити по обох? Ускладнити роботу Смоланці? Так він людина гідна (крім нещасного екс-проректора Офіцинського, який тільки встиг дістатися до корита, а воно перевернулося ще й по носі хряснуло, ніхто на Смоланку болота не ллє). Ректорові дуже нелегко, він не може сам формувати команду (проректори мають чинні контракти, підписані ще за часу керівництва Ващука, звільнити їх навряд чи просто). Йому б допомагати, а не заважати. Загадка та й годі. А люди повірили - дивіться, який шум у коментарях.

І ще 2014-12-13 / 21:38:24
Чесна людина не може купити квартиру, побудувати будинок та купити позашляховик за 240 тисяч людина ну ніяк не може працюючи в УжНУ.

До 555 2014-12-13 / 21:35:26
Якого колективу рішення? Рішення Суран і Сливки це весь трудовий колектив! А якщо ще згадати Сливці квартиру Вегеша? Теж скажете, що рішення трудового колективу.

555 2014-12-13 / 21:15:40
Віддавала профспілка (рішення колективу). До чого тут Сливка? Напевно легше було б 5-тій колоні, якби робота вузу була провалена. Але саме він цього не дозволить. І не я ревно захищаю Сливку, а він ревно захищає вуз, бо завжди сам намагається розібратися у всьому, щоб йому не намовляли і справедливо приймає рішення, маючи за орієнтир один критерій, це - професійність,та не ділячи людей на "своїх" і "чужих". І, звичайно, він залишиться на своїй посаді, якби комусь це не хотілось.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини