Дії Правого Сектора Закарпаття в ректораті УжНУ міліція кваліфікувала як хуліганство (ВІДЕО)

Міліція розбирається із ситуацією довкола Ужгородського університету. Наразі порушено і розслідуються кримінальні провадження за хуліганство та насильство щодо керівництва УжНУ.

Останнім часом з вини певних осіб склалася напружена ситуація довкола Ужгородського національного університету. Спочатку до  міліції надійшла заява т.в.о. ректора О.Сливки щодо погроз на його адресу та перешкоджання в роботі з боку людини, що відповідає у навчальному закладі за протидію корупції. Ця людина одночасно є активістом Правого Сектору. Відповідно до заяви т.в.о. ректора, претензії активіста стосувалися ходу розслідування, що проводять слідчі МВС України відносно колишнього керівництва університету.

Дана заява зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування слідчим управлінням УМВС України в Закарпатській області за ст. 350 ч.1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок).

Сьогодні ж ця ситуація ще більше загострилася. Близько 11-ї години ранку на телефон 102 Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від секретаря приймальні Ужгородського національного універсистету про те, що в приміщення ректорату УжНУ вдерлися невідомі особи в камуфляжнійформі й бешкетують.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група й керівництво міліції.

З′ясувалося, що  чотири десятки осіб у камуфляжній формі перебувають в приміщенні УжНУ й пошкодили двері в кабінеті ректора університету. В.о. ректора УжНУ О.Сливки на той момент в приміщенні не було. На дверях виднілися наліпки «Правий сектор».

Всі особи, які брали участь в події, встановлені, в тому числі ті, що ховали обличчя за балаклавами. Також встановлена саме та особа, яка пошкодила двері кабінета ректора.

Вже зараз ця подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією «Хуліганство» (ст.296 ч.2 Кримінального кодексу України). Розслідування триває, повідомили в СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Раніше виконуючий обов’язки проректора УжНУ Олександр Рогач повідомив журналістам, що причиною інциденту є розслідування кримінальної справи за фактом підробки документів попереднім керівництвом університету. З його слів, працівники УжНУ отримали погрози, бо не захотіли перешкоджати слідчим діям: «Нами було оприлюднено звернення від імені університету на офіційному сайті ще позавчора. Також були направлені офіційні заяви про фактипогрози й тиску з боку уповноваженого представника Правого Сектору в правоохоронні органи  – УМВС  України у Закарпатській області та управління  СБУ. Ми описали факти і просили забезпечити охорону ректорату, у зв’язку з можливими провокаціями і маніпуляціями громадською думкою . Цього зроблено не було . Сьогодні ви бачите наслідок цих всі подій, які почали відбуватися 2 грудня».

06 грудня 2014р.

Теги: Правий Сектор, ректорат

Коментарі

З ато 2014-12-11 / 21:00:07
Коли буде висновок щодо дiй правого сектору з боку органiв правоохоронних. Невже факт хуліганство, як ви це преподнесли треба розглядати місяцями. Крім того не один керівник краю ні один закарпатський депутат не дав оцінку діям правого сектору . Для чого вас люди обирали якщо ви зовсім не цікавитесь подіями в області. Ви не можете дати відповідь хто за цим всім стоїть. Люди добрі, за що помирають наші чоловіки,діти,рідні...

мішо 2014-12-11 / 20:44:02
Гласнер, ідіот круглий нема порядка,хто такий сектор глупота щи не облажали у чужих руках.Порядки най дома з жонов наводить ДУРИНЬ.

Пётр Гецко 2014-12-06 / 22:58:46
Спасибо Владимиру Гласнеру и всему Правому Сектору Закарпатья от Владимира Владимировича Путина и всего российского народа за помощь российским журналистам в создании правильной картинки о жизни подхунтовской Украины - http://www.ntv.ru/novosti/1270958/

Колега 2014-12-06 / 18:44:50
Викладачі університету дивуються, чому в ректораті і в багатьох підрозділах УжНУ дотепер сидять ващущенята - п"ята колона, а також "віддані" декани історичного, філологічного, фізкультурного, один з проректорів. Чого ми чекаємо? Повернення колишньої команди з їх замашками 37-го року? І знову більшість буде мовчати і чекати, хто осмілиться назвати речі своїми іменами? Питання не лише до керівництва, але й до усього колективу. Хаос в УжНУ, в Ужгороді, в області - найзахіднішій в Україні. Кому це вигідно? Хто за цим ховається?

Небайдужий 2014-12-06 / 16:31:31
Тут довго думати хто замовник не потрібно, висновок напрошується сам - Ващук & Ко. Тому звертаюся до чинного ректора п. Смоланки чому до цього часу не змінені ващуківські прибічники - начальниця відділу кадрів (недалека особа), канцелярія, деякі проректори (зокрема Шандор), всі декани, начальники відділів,які були назначені Ващуком і до сьогоднішнього дня на своїх місцях (їм при любій владі буде комфортно, бо вони є продажні). Поки Ви п. Смоланко не "прооперуєте" цей гнійник ефективної роботи не буде.

Суддя Дредд 2014-12-06 / 16:27:07
Але міліція, насправді, дивно полівила правосекторівцям. Бо тут йдеться не про хуліганство, а про захоплення держустанови.

Суддя Дредд 2014-12-06 / 16:17:32
Стаття 296. Хуліганство

1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, -

карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

2. Ті самі дії, вчинені групою осіб, -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Кадр 2014-12-06 / 15:47:55
Ніхто з цього (місцевого) бидла в камуфляжі на війну не поїде бо вони хворі та боягузи, знають лиш пяними стріляти по людях та захоплювати поважні установи, за що живуть???. Слід встановити замовника цієї акції - от тоді все стане ясно. А у студентів батьки яких мєнти якісно перевірити їх успішність під час чергової сесії.

Дмитро 2014-12-06 / 14:26:04
На всі сто підтримую "ужгородку"! Нехай на схід їдуть, спробують там свої сили! Тоже мені люстратори хренові.

ужгородка 2014-12-06 / 13:29:58
А де були правосеки, коли обрали Андріїва рига паскудного і вертався Погорелов. Дома сиділи, бо гроші не дали. Шкури продажні ху@лові, а не борці за правду. Йсі бугаї най їдуть на фронт, а не смітники по Ужгороду тягають.

Василь 2014-12-06 / 11:44:14
Тобто якшо є якісь зауваження до ПС, то тебе відразу в смітник? І це нормально? Я думаю що незрозумілі ситуації можна вирішувати в інший спосіб!

кат 2014-12-06 / 08:52:24
Бреше СУКА!!!

Combat 2014-12-06 / 04:48:12
Міліція у нас супертолеранина! Вона щось кваліфікує, але повністю бездіє. У керівництва УжНУ єдиний вихід - залучити широкий студентський загал до захисту своєї Альма-матер. Хто скинув взяточника то корупціонера вашука? Професори, доценти? Ні!!! Не доценти, а СТУДЕНТИ! І саме вони можуть захистити свій вуз від "правосекторіаотних" покидьків. Думаю, 200-300 нормальних пацанів швидко наведуть порядок в ректораті. А сміттєві баки потрібні для люстрації ПР.
І до керівництва УжНУ. Панове! Закінчуйте ігри в "жмурки". Всі проващуківські покидьки - від секретарш до деканів та проректорів - повинні бути люстровані та звільнені. І накше проблеми будуть тільки загострюватися...

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини