Із Днем студента "ужнівців" вітав симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії (ФОТО)

В УжНУ почали відзначення Дня студента. Напевно, це перший рік, коли, окрім приводу для святкування, ще є можливість задуматися. Над тим, що студенти – рушійна сила, що це ті люди, котрі можуть повірити в речі, які іншим здаються нездійсненними. Подумати про те, що в їхніх серцях і головах набагато більше, ніж здається на перший погляд.

Із Днем студента "ужнівців" вітав симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії (ФОТО)

«Професійний» для молоді день у головному корпусі вишу стартував справді урочисто – починаючи з другої перерви, в холі вже відчувалося справжнє свято: студенти співали, створювали хвилю із власних тіл, розкидали й ловили «Snickers». Ведучими були голова студради УжНУ  Іван Граб та голова профкому економічного факультету Євген Оборевич. Кульмінацією ж дійства стала гра симфонічного оркестру під керівництвом Наталії Свалявчик. Музиканти виконали саундтреки до найвідоміших фільмів Голлівуду: «Титанік», «Пірати Карибського моря», «Індіана Джонс», «Зоряні війни». Грати довелося й на біс, бо студенти не хотіли просто так їх відпускати. Враження, які довелося почути, можемо сформулювати у тезі: ми побували на святі, яке не просто тебе розважає, яке не треба провести, аби поставити галочку в списку обов’язково виконаних завдань профкому та студентів УжНУ, а на дійстві, яке гідне вищого навчального закладу. Яке робиться, аби було добре, аби було родинно. Добре, коли є кому подбати про якісне проведення справжніх студентських свят. У нашому випадку на славу постарався профком студентів УжНУ. 

Гостей, які прийшли привітати студентів, було чимало. Тож трішки їхніх слів у наш день: Янка Бур’янова, генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді: «У вашої країни дуже нелегкий час. Але колись і ми проходили таку дорогу. Було важко, та віра студентів у зміни, у те, що високої мети можна досягти тільки високим духом, перемогла». 

Федір Шандор, проректор УжНУ: «Студенти, ви належите до особливої когорти людей. Такі, як ви, не раз змінювали хід історії. Згадайте події у Франції, Угорщині, Чехословаччині. Саме студенти говорили стоп сваволі і несправедливості. Сьогодні я бажаю вам здоров’я, здоров’я, здоров’я...»

Галина Шумицька, декан філологічного факультету: «Колись такі, як ви, повстали у 39-му в Празі, аби змінити життя інших, а їх розстріляли. Такі самі непокірні 89-го розпочали Оксамитову революцію у Чехословаччині, 25-річчя якої нині святкуємо. Такі ж сміливці у листопаді минулого року повстали в Україні, аби змінити наше з вами життя, й розпочали Революцію гідності, яка триває й досі. І я переконана, що впишеться особливою сторінкою в історію Європи. А тому впевнено кажу – ви особливі!». Ростислав Головчанський, голова профкому студентів УжНУ: «У нас сьогодні особливий день. І я щиро вас вітаю. Будьте активними, а ми вас у цьому підтримаємо. Вмійте знаходити можливості у всьому, радійте кожного разу й будьте щасливими студентами. Насолодіться сьогоднішнім днем». 

Іван Граб, голова студради УжНУ: «Народе, я знаю, що у ваших головах повно ідей, креативних рішень. Не бійтеся починати щось робити. Студенти, як райдуга, – різнокольорові, але саме це робить їх неперевершеними. Берімося разом творити наше життя впродовж навчання в університеті і веселим, і змістовним, і божевільним у межах розумного».

Аби святкування мало не тільки розважальний, а й моральний зміст, студенти словацького відділення філологічного факультету на чолі із викладачем паном Мартіном Беніковським заспівали гімн  Оксамитової революції – пісню Івана Гоффмана «Sľúbili sme si lásku» («Ми обіцяли любити»).

Сьогоднішнє свято – тільки початок. Профком студентів УжНУ обіцяє насичену святкову програму упродовж тижня, повідомлять у Медіацентрі УжНУ.

18 листопада 2014р.

Теги: День студента, оркестр

НОВИНИ: Соціо

22:00
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 1
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
» Всі новини