Порошенко підписав указ про заходи стабілізації на Донбасі

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким вводить у дію рішення РНБО від 4 листопада "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях".

Згідно з документом, на розгляд Верховної Ради України буде винесений як невідкладний законопроект про визнання таким, що втратив силу закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Крім того до відома громадян України, держорганів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, їх посадових і службових осіб має бути доведено, що будь-які органи, їх посадові та службові особи, утворені, обрані, сформовані та призначені за результатами так званих виборів 2 листопада в окремих районах Донецької та Луганської областей, є створеними, обраними, сформованими, призначеними і діючими всупереч Конституції та законам України.

"Кабінет міністрів має невідкладно забезпечити встановлення порядку надання гуманітарної допомоги населенню Донецької та Луганської областей, передбачивши її маркування державною символікою України", - наголошується у документі.

Також уряд має забезпечити вдосконалення реалізації державної інформаційної політики, зокрема щодо активізації роботи з інформування суспільства про військово-політичну ситуацію в державі та про прийняті органами держвлади України заходи з надання гуманітарної допомоги населенню окремих територій в районі проведення АТО  у Донецькій і Луганській областях.

Рішення РНБО містить доручення Кабінету міністрів щодо визначення джерел фінансування розрахунків за спожиті енергоносії, забезпечення електро- та газопостачання на територіях Донбасу, запровадження особливого порядку обліку платників податків та сплати ними податків, зборів на окремих територіях у зоні АТО, спрощення процедури проведення відновлювальних робіт на території Донецької та Луганської областей, затвердження комплексної програми перепідготовки та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

"Рішення РНБО також передбачає необхідність проведення заходів щодо  евакуації працівників державних підприємств, установ і організацій  (за їх згодою); вивезення в разі можливості майна та документації, а також переведення державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування з окремих територій у зоні АТО на роботу в іншу місцевість.

Крім того, Міністерству юстиції доручено вжити заходи для забезпечення переміщення органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби, засуджених та осіб, узятих під варту, і внести пропозицій про переведення суддів із судів з окремих територій у зоні АТО до інших регіонів України.

Також Мінфін має у тижневий термін винести на розгляд уряду проект концепції функціонування фінансової системи України в умовах існування вільної економічної зони "Крим" та з урахуванням рішення РНБО щодо окремих районів Донбасу, а Міненергетики та вугільної промисловості - забезпечити проведення ремонтних і відновлювальних робіт на об'єктах енергетики, газо- та теплопостачання Донецької та Луганської областей, які зазнали руйнувань і пошкоджень.

РНБО також має запропонувати Нацбанку вжити у місячний строк заходи щодо припинення обслуговування банками рахунків, відкритих суб'єктам господарювання всіх форм власності та населенню на окремих територіях у районі проведення АТО.

Указ, підписаний 14 листопада, вводиться в силу з дня опублікування.

15 листопада 2014р.

Теги: Донбас, Порошенко

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини