Декоративні огорожі для розміщення реклами в Ужгороді встановлені невідомо коли, ким і за якими проектами

Як з’ясувалось під час засідання, жодних документів на встановлення власне декоративних огорож – щодо того, ким, коли і на якій підставі ці турнікети були встановлені – у міській раді немає, про що зауважували члени громадської ради при УМР, які подавали відповідні запити.

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради чергове «рекламне» рішення члени виконкому відправили на до вивчення. Так, проектом рішення про зовнішню рекламу виконкому традиційно пропонувалось продовжити до 2019 року термін дії дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами – ТОВ РІ «Куб» 14 рекламних щитів розміром 1 м х 2 м, вмонтованих у декоративну огорожу на перехресті пр. Свободи-вул. Заньковецької, перехресті пр. Свободи-вул. Швабської, на пр. Свободи, на перехресті пр. Свободи-вул. Швабської (навпроти ТЦ «Україна») та ТОВ «А. В. П.» 15 рекламних щитів-брандмауерів на фасаді власної будівлі по вул. Собранецькій, 89 (ТЦ «Дастор»). Цим же проектом рішення, разом з тим, пропонувалось відмовити у продовженні терміну дії дозволів на розміщення об'єктів зовнішньої реклами у зв'язку із порушенням строків подачі заяв щодо продовження терміну діїї дозволів, визначених чинним законодавством на сітілайт на пр. Свободи ФОП Громяк В. Є., 10 білбордів та беклайтів ПП «ДС Жорж», а також рекламної установки (конструкція на двох опорах), розміром 8 м х 0,5 м по вул. Заньковецької (біля перехрестя з вул. Бестужева) ПП Лукач І. І.

Після обговорення зазначеного питання, проект рішення виконком відправив на до вивчення – попри присутність представників рекламодавців та лобіювання питання продовження терміну дії дозволів депутатами міськради Ярославом Шафарем та Юрієм Бєляковим. 

Як з’ясувалось під час засідання, площі декоративних огорож для розміщення реклами підприємці дійсно беруть в оренду, втім, на підставі яких документів згадані декоративні огорожі свого часу в місті були змонтовані – невідомо. Так, присутні на засідання представники громадської ради зазначали: на запит про те, ким, коли і на якій підставі були встановлені декоративні огорожі, а також – чим визначається їх «декоративність», – у Департаменті міського господарства їм відповіти не змогли. Крім того, за їх інформацією, один з операторів зовнішньої реклами боргує за оренду рекламних площ понад 5,5 тис. грн. На цій підставі, а також через те, що декоративні огорожі, розташовані на перехрестях, підвищують ризики для пішоходів та автомобілістів, громадська рада від імені громадськості просила виконком не продовжувати «рекламні» дозволи.

Своєю чергою, представники рекламників, а з ними – і депутати міської ради Ярослав Шафар та Юрій Бєляков – просили від виконком про зворотнє. Так, за словами представника операторів розміщення зовнішньої реклами, всі дозволи на розміщення реклами на декоративних огорожах є, жодних зауважень від Державтоінспекції з цього питання немає. На думку Юрія Бєлякова, з питанням щодо розміщення турнікетів, якщо є питання, треба детально розбиратись, і в разі, якщо будуть зауваження, «зрізати всі турнікети». Ярослав Шафар, у свою чергу, нагадав: орендна плата за розміщення реклами забезпечую надходження до міського бюджету, а «зараз кожна копійка важлива».

Після кількахвилинного обговорення питання щодо продовження рекламних дозволів та заслуховування виступаючих, виконком таки прийняв рішення про направлення питання на довивчення.  

 
12 листопада 2014р.

Теги: огорожі, реклама, проекти

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини