В Ужгороді відбудеться промо-показ фільму, що представлятиме України на врученні премії "Оскар" (ФОТО, ВІДЕО)

Як уже повідомляло "Закарпаття онлайн", 12 листопада в Ужгороді, відбудеться показ фільму режисера Олеся Саніна «Поводир». А в понеділок, 3 листопада, в ужгородському кінотеатрі "Доміон" відбудеться промо-показ історичної драми, яку Оскарівський комітет України вибрав для представлення України в 2014 році на 87-й церемонії вручення премії "Оскар" в номінації «Кращий фільм іноземною мовою».

В Ужгороді відбудеться промо-показ фільму, що представлятиме України на врученні премії "Оскар" (ФОТО, ВІДЕО)

Головні ролі в картині зіграли співачка Джамала, актори Антон Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзар і американський актор Джефф Баррелл. У фільмі використані документальні кадри в реальних декораціях. Фільм заснований на реальних подіях 30-х років. Зйомки проходили в багатьох українських містах.

У фільмі «Поводир» показана доля людей, які позбавлені бачити барви світу. Фільм про любов, вірність, підлість і зраду в кращих традиціях голлівудського кіно.

Перед показом відбудеться прес-конференція, присвячена промо-туру фільму. Це унікальна можливість зустрітися з творцями картини, задати питання і першими побачити фільм, який, як стверджують його творці, стане проривом в українському кіно. Вперше український фільм транслюватиметьс я з таким масштабом у всіх кінотеатрах країни.

Вперше в українському кіно буде застосований тіфлоперекрад - коментування візуальних елементів фільму, тобто передача словом того, що показано. Кожен незрячий зможе відвідати кінотеатр і «побачити» те, що відбувається на екрані.

План промо-показу фільму «Поводир»

- 19:00 Прес-конференція зі знімальною групою

- 19:30 Показ фільму «Поводир»

- 21:30 Зустріч з глядачем, пряме спілкування з режисером та акторами картини.

Про фільм «Поводир»

В основі сюжету фільму - Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїжджає до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку, на яку давно поклав око червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їх подорож, повне небезпечних пригод, відбувається на тлі драматичних сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм про любов, вірність, підлість та зраду в кращих традиціях голлівудського кіно. Знято на основі реальних фактів і свідоцтв.
Головні ролі в картині виконали ДжеффБарелл, Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін, Джамала та Олександр Кобзар. В епізодах знялися українські письменники Олександр Ірванець та Сергій Жадан, кобзар Тарас Компаніченко, більш 100 незрячих з усієї України та мандрівні музики київського, харківського і львівського кобзарських цехів. Продюсерами картини виступили Максим Асадчий, Ігор Савиченко і режисер Олесь Санін.


Перший фестивальний показ фільму «Поводир» відбувся 16 липня в рамках Національної та Міжнародної конкурсних програм Одеського кінофестивалю. «Поводир» був відзначений двома призами кінофестивалю. «Золотий Дюк» за «Кращу акторську роботу» одержав актор Станіслав Боклан за роль сліпого кобзаря Івана Кочерги. Також журі Національної конкурсної програми нагородило дипломом за візуальне рішення фільму оператора «Поводиря» Сергія Михальчука. 

Національна прем'єра картини відбудеться 12 листопада 2014 року. Прокат запланований з безпрецедентним для національного кіно розмахом - фільм буде показаний в усіх кінотеатрах України.

Український Оскарівський комітет з 1 до 29 серпня проводив прийом заявок на участь у відборі фільму-номінанта , від України на премію Оскар в номінації «Фільм іноземною мовою» і прийняв до розгляду три фільми: «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького, «Поводир», або «У квітів є очі»режисера Олеся Саніна та«Трубач» режисера Анатолія Матешко.


дивитися трейлер

http://vimeo.com /100509729

http://vimeo.com /67222106



Знімальна група:

Режисер-постанов ник - Олесь Санін

Сценарій - Олесь Санін, Олександр Ірванець, Ірен Роздобудько, Пол Волянський

Оператор-постано вник - Сергій Михальчук

Художник-постано вник - Сергій Якутович, Влад Одуденко

Композитор - Алла Загайкевич

Продюсер - Максим Асадчий, Ігор Савиченко, Олесь Санін


 


В ролях:

Антон Святослав Грін (Пітер Шемрок)

Станіслав Боклан (Іван Кочерга)

Олександр Кобзар (Володимир)

Джамала (Ольга Левицька)

ДжеффБаррелл (Майкл Шемрок)

Федір Стригун (майстер Богдан)

Ірина Саніна (Орися)

Олег Примогенов (Ситник)


Країна виробник: Україна

Виробництво PRONTO FILM на замовлення Державного агентства України з питань кіно

Кінодистрибуції: компанія B &HFilmDistributi on

Офіційний сайт фільму: http://povodyr.c om/ua

Офіційна Facebook-сторінк а: https://www.face book.com/theguid e2013

 

За підтримки PRagencyYULA

 

B &HFilmDistributi on - Прес-аташе Анна Дем'яніваanna.d@ bhcons.com 095 887 8703

 

Поводир| Факти про зйомки

 

  1. На головну роль хлопчика-поводир япройшло кастинг понаддвітисячіді тей. За п’ятьднів до зйомокактора на головну роль не було, щозагрожувалозри вом початку зйомок. Режисер поновив кастинг і побачиввідео хлопчика з Детройта (США), якийрозповідавві рш "Садок вишневий коло хати”, а потімграв на фортепіано. Хлопчиком бувАнтон Святослав Грін(AntonSviatoslavG reene) — як виявилосяпізніше , правнук політв’язнярадян ськихконцтаборів Михайла Сороки. Йогоукраїнська з американським акцентом чудовопідійшла до ролі. Неочікувано, сюжет фільмутісноперек ликається з історієюАнтоново їродини, якамериканськоїт ак і української.

 

  1. Головну роль мавзігратиДжек Пеленс(JackPalance, http://www.imdb.com/name/nm0001588/), голівудськийакто рукраїнськогопох одження, володар Оскара і Золотого Глобусу за найкращу роль другого плану. Вінміггратиукраї нськоюмовою. Пеленс помер у 2006 році, на етапірозробкифіл ьму.

 

  1. Американськийакт орДжефБарел (JeffBurrell) паралельнозізйом ками у «Поводирі» знімався у «Німфоманці» Ларса фон Трієра, тому українській і данськійзнімальнимгрупамдовелося координуватисвої графіки.

 

  1. Для сценизатягування Пітера в поїздбувстворени йспеціальний вагон. Зовнівінбувточно юкопієювантажних вагонів 1930-х років, а всередині — повноціннимзніма льнимпавільйоном . Вагон булотакожобладна носпеціальною системою тросів і підвісів, яка дозволила виконатифізичнов ажкий трюк і мала убезпечитиактора відпотраплянняпі д колеса потяга.

 

  1. Своїхпобратимів- кобзарів у фільмізігралибіл ьше 100 незрячих з усієїУкраїни та мандрівнімузикик иївського, харківського та львівськогокобза рськихцехів. Наприклад, у сценібійкиміж кобзарем і офіцерами НКВД граєбронзовий призер параолімпіади-20 04, дзюдоїстІгорЗасядкович(https://www.youtube.com/watch?v=s-Y3yb9DJxQ). А одного з кобзарівзігравєд иний незрячий радіожурналістУк раїни — Володимир Носков, ведучийРадіо Свобода з Харкова.

 

  1. Каскадерифільму разом з призером Параолімпійських ігорІгоремЗасядковичемвідновилис таровиннукобзарс ькутехнікусамозахис тукостур, яка допомагала незрячим оборонятисявідзл их людей і собак.

 

  1. ІгорЗасядковичбу в тренером виконавцяголовно їроліСтаніславаБ оклана.

 

  1. Спеціально для головноїролі у фільмі «Поводир»Станісл авБокланпідкерівництвомВолодимир аКушпета та СергіяЗахарцянав чивсяграти на старосвітськійбандурі та співати в кобзарськійтради ції.

 

  1. Режисер Олесь Санін сам є кобзарем. Деякіідеї для фільмувін почерпнув, будучи поводиремсліпого співця.

 

01 листопада 2014р.

Теги: Поводир, Оскар, Санін

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини