"Карпати" - "Закарпаття" 2:0. Як молода молодого на "Україні" шукала

КАРПАТИ

Налєпа, Юревіч (Кірильчик 58), Іщенко, Пшеничних, Кобін, Сучков (Кополовець 58), Годвін, Ткачук, Худоб'як, Батіста, Ковєль

ЗАКАРПАТТЯ

Бабенко, Чижевський, Браіла, Кривошеєв, Козоріз, Аладашвілі, Марцваладзе, Микуляк (Шопін 78), Вишняк, Єсін, Діденко (Бурий 78)

Голи: Ковель 64, Ткачук 74

Попередження: Єсін 72

"Карпати" - "Закарпаття" 2:0. Як молода молодого на "Україні" шукалаКоли у першому таймі кіпер гостей Бабенко на пару з захисниками відбивали удари «Карпат», очі глядачів в якусь мить відвернулися від поля бою. Такого на футболі їм ще бачити не доводилось. Зі службового входу йшла чиясь наречена, одягнена у білу весільну сукню. Причому сама, молодого поруч не було… Трибуни почали жартувати, мовляв загубила десь нареченого і перше місце де б він міг бути – це стадіон «Україна». За кілька хвилиин молода зникла і очі фанів знову насичувалися футболом. Як не як, а у команди новий головний тренер…

Очі львівських уболівальників за свій вік побачили чимало красивих голів і, мабуть, стільки ж красивих ляпів. Тепер вони згадуватимуть і ляп Батісти. Василь Кобін, який грав проти своїх колишніх одноклубників, добряче постарався і вистрибнув як герой комп’ютерних ігор, який готується завдати удару. Але Василь не бив, а свідомо віддавав передачу на неприкритого бразильця. Що йому заважало закотити м’яча з двох метрів у порожні ворота? На післяматчевій прес-конференції обидва тренери зійшлися в думках – поле. Мовляв, було дуже важким після дощу. Поле полем, але ж до воріт було лише два метри.

Те саме поле стало на заваді Батісті ще й у другому таймі, коли він отримав класну передачу від Кополовця. Залишалося пробити у кут метрів з 10-и. Чи то удар був не відмінним, чи то Бабенко зіграв надійно, вже значення не мало. Зрештою, після цього епізоду на бразильця косо не дивилися, бо «Карпати» вели у рахунку. Ковєль знову показав майстер-клас на тему: «Як забивати штрафні з 30-и метрів». Тепер у його спику «Тим, кому за 30» (правда, Бабенко до нього увійшов авансом – йому лише 29) вже є два голкіпери вищої ліги. Гол у ворота Шовковського ніхто не забув.

А за кілька хвилин Батіста реабілітувався перед фанами, за невикористані моменти. В його активі гольова передача на двадцятирічного Андрія Ткачука. До речі, молодий півзахисник сам і розпочав гольову атаку, виборовши м’яча у центрі поля і віддавши його на Ковєля. А далі – справа техніки. Зовнішньою стороною стопи білорус перевів круглого на бразильця, той прийняв і навісив у центр штрафного. Ніким не прикритий Ткачук у падінні головою забив свій перший гол у вищій лізі.

«Карпати» мали ще кілька хороших моментів, зокрема Худоб’як спробував підловити Бабенка, коли той незграбно вибив м’яча у поле. Воротаря підстрахував екс-львів’янин Олександр Чижевський, який, здається, незабаром таки зіграє 400-ий матч у вищій лізі. Був і непоганий удар низом у виконанні Юрєвіча. Знову невпевнена гра Бабенка, але цього разу м’яч від його рук у ворота не залетів. А от Мацей Налєпа, який відновився від травми і витіснив з основи нестабільного Мартищука, цю гру провів без роботи. Можна хіба згадати удар Микуляка, але поляк досить спокійно перевів м’яча на кутовий.

Коли до зікінчення гри залишалося кілька хвилин, глядачі знову побачили наречену. Вона активно спускалася сходами в напрямку центра поля. Здається, свого нареченого вона таки знайшла. Усі карпатівці привітали Ігоря Худоб’яка з весіллям і кілька разів підкинули його вгору. А ФК «Карпати» подарував молодятам новенького «Нісана», в якому щаслива парочка і покидала стадіон «Україна». Після такої перемоги можна і на весіллі погуляти…

Петро Кушлик, головний тренер «Закарпаття»:

«Бойова гра була. Обидві команди серйозно готувалися до цієї гри, суперники знали хто на що здатен. Вітаю «Карпати» з трьома очками. До забитого голу, я б сказав, що гра була рівна. Ясна річ, «Карпати» мали перевагу, але Микуляк повинен був забивати. Він не забив – забили нам. Коли нам забивали штрафний, помилився Бабенко. Гра зламалася, але навіть на такому тяжкому полі боротьба йшла до останньої хвилини. Ми встали після 7:0, встанемо і після 2:0, але дуже важко працювати без нормальних умов. Тренуємся там, де корови пасуться, мусимо їздити в Мукачево, шукати якісь поля. Але все одно прагнемо залишитися у вищій лізі.»

Валерій Яремченко, головний тренер «Карпат»:

«Гра була змістовною до 22-ї хвилини, коли Батіста не влучив у порожні ворота з двох метрів. Після цього грали хто у що гаразд. Не розумію, що робив Юрєвіч на правому фланзі. Може, футболісти забули тактичні схеми? Так у вищій лізі грати не можна. Погоджуюся, що гра була бойова, але окрім бажання треба грати головою. Якщо буде змістовна гра – приходитимуть люди на футбл. Сьогодні мені сподобався Пшеничних, а тих, хто не сподобався, я замінив».
Ростислав Ящишин, UA-Футбол
16 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини