Юрій Грига: “Нові лідери – порятунок нашої країни”

Суспільство вже давно потребує кардинальних змін. Старі політики своєю бездіяльністю довели нашу країну до самісінького краю безодні. Єдиний вихід – це «демонтаж» старої системи, натомість, прихід у велику політику якісно нових, молодих і перспективних людей, які б своєю злагодженою роботою змогли вберегти Україну від, так би мовити, фатальних наслідків. Коли виникає гостра необхідність порятунку країни від, здавалося б, неминучого, на політичному горизонті з’являються нові лідери з новими ідеями, новими ідеалами та цілковитим прагненням працювати на благо держави та народу. Серед них кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №70 Юрій Юрійович Грига.

Юрій Грига: “Нові лідери – порятунок нашої країни”

Що спонукало знаного на Свалявщині успішного підприємця, вправного фермера, зразкового сім'янина йти у велику політику? Які першочергові завдання та цілі ставить перед собою молодий і рішучий кандидат? Дізнаємося,  поспілкувавшись з ним.  

– Юрію Юрійовичу, розкажіть, будь ласка, дещо про себе.

– Народився 24 вересня 1979 року у місті Свалява Закарпатської області. Після закінчення середньої школи вступив до Мукачівського сільськогосподарського технікуму, який закінчив у 1997 році та здобув спеціальність «бухгалтерський облік та аудит». Згодом успішно склав іспити і став студентом Державного університету «Львівська політехніка», після закінчення якого здобув фах фінансиста.

Майже через рік обійняв посаду директора приватного підприємства «Граніт плюс», а у 2003 році очолив ТОВ «Карпатські мінеральні води». Через два роки вирішив зайнятись імпортом фруктів та овочів, тому заснував ТОВ «Голден Фрутс», яким керую й до тепер, а у 2010 році вирішив створити єдине на Закарпатті і одне з найпотужніших у країні фермерське господарство «Закарпатшампіньйон». Окрім цього обирався депутатом Свалявської міської ради V скликання. Одружений, виховую двох дітей.

– Ви балотуєтесь в народні депутати. Це той випадок, коли потрібно мати чітку та злагоджену програму дій. Які пріоритетні завдання  ставите перед собою?

– Враховуючи нинішній стан справ в країні, для досягнення максимального та ефективного результату, пропоную зробити низку першочергових кроків, які стануть, так би мовити, двигуном економічного та суспільного розвитку нашої держави.

Україна перебуває в стані повноцінної війни, яка палає на Сході вже не перший місяць. Цього б можна було уникнути ще на початках, якби в нашій державі була професійна та боєздатна армія. Тому необхідно максимально відновити обороноздатність країни, де бути військовослужбовцем – престижно.

– Що ви розумієте під поняттям «бути військовослужбовцем – престижно»?

– Захищати свою Батьківщину від зазіхань ворога – це теж професія. Тому кожен військовий повинен мати гідну заробітну плату, а також забезпечуватися житлом. Це спонукало б багатьох людей працевлаштовуватись у Збройні сили України, а відтак престиж військових різко зріс би. Як наслідок – Україна мала б професійну, боєздатну армію, яка в будь-який момент готова захистити її незалежність та суверенітет.

– Обороноздатність – це, безперечно, важливо, але на цьому все не закінчується. Які подальші кроки?

–  Наступне, що потрібно зробити – це прийняти низку законодавчих актів, які дозволять подолати систему беззаконня та корупції, яка панує майже в усіх щаблях політичної системи, особливо в органах виконавчої та судової влади. Таке явище як хабарництво повинно бути повністю викорінене. Стовідсоткового ефекту вдасться досягти тільки в тому випадку, якщо і люди долучаться до цього процесу - перестануть наповнювати сімейний бюджет можновладців, адже ловити хабарників на гарячому – буде, відверто кажучи, недостатнім.

– Всі навколо говорять про децентралізацію влади. Ваша програма кандидата у народні депутати України передбачає такі дії?

В Україні вже давно назріла необхідність комплексної реформи місцевого самоврядування шляхом надання максимальних повноважень та ресурсів з центру на місця. Зароблені громадою гроші мають залишатися на місці і розвивати регіон, а не перераховуватись невідомо куди і невідомо для чого. Але ті ж таки кошти потрібно якимось чином заробляти. Тому давайте не забувати й про те, що ми просто-напросто зобов’язані всебічно підтримувати малий та середній бізнес, тобто запровадити пільгове його оподаткування з метою створення нових робочих місць та розвитку інфраструктури, ліквідації значної кількості перевіряючих та контролюючих органів, які найчастіше гальмують весь процес. Необхідно зменшити податкове навантаження на ведення бізнесу, а також залучати іноземний капітал, тоді нам вдасться досягнути стрімкого розвитку економіки, а це в свою чергу стане шляхом до  покращення рівня життя населення.

– Чи існують ще якісь важливі питання, вирішення яких, будучи нардепом, лобіювали б у парламенті?

– Економіка України далеко не в найкращому стані, тому для її порятунку і стрімкого розвитку потрібно всебічно підтримувати вітчизняного товаровиробника шляхом запровадження програми довгострокового кредитування – як запоруки майбутнього процвітання держави.

Наступне – не скорочення, а створення нових робочих місць завдяки ефективному використанню промислового потенціалу країни, а також вирішення проблем працевлаштування молодих спеціалістів. Негайного відновлення потребує аграрний сектор, адже розвиток сільського господарства та тваринництва сприятиме економічному зростанню нашої держави. Напевне, знаєте, що колись Україну називали житницею Європи. Вважаю, що настав час повернути нашій країні це поважне звання.

Хочеться також наголосити на тому, що медицина в нашій країні повинна бути на високому рівні. Цього вдасться досягти виключно шляхом її реорганізації і реформування згідно з європейськими стандартами. Ми також не повинні залишатися осторонь проблем соціально незахищених верств населення, ми не маємо права покинути їх напризволяще.

Вважаю, що своєю працею, відданістю ідеалам нашої незалежної держави, українці довели, що гідні кращого життя та щасливого майбутнього.

04 жовтня 2014р.

Теги: Грига, кандидат

Коментарі

Olena 2014-10-12 / 11:49:03
Programa programoju,ce jak na mene procesualna neobxidnist...Juru znaju teg dawno i dumaju poky krashoi alternatywy u nas nema..i wse g taky swij i doswid ok nu i ne odyn z tyx wyxidciw z kryminala...xocha w nas na Zakarpatti wagko ne buty pid kryshoju i shos tworyty..xaj jomu...

Наталія 2014-10-11 / 19:58:03
Знаю Юрія вже багато років, тому з впевненістю можу сказати, що всі його успішні надбання здобуті власними силами, розумом і наполегливістю, тому побільше би таких "прозорих" кандидатів-майбутніх депутатів.Бажаю Юрію здоров"я і успіху!

Копча 2014-10-05 / 10:46:41
Популіст. Ніякої конкретики та ж сама "популістська водичка" ...престиж армії,подолати беззаконня та корупцію,зменшити податкове навантаження,залучати іноземний капітал,досягнути стрімкого розвитку економіки,всебічно підтримувати вітчизняного товаровиробника, створення нових робочих місць, не повинні залишатися осторонь проблем соціально незахищених верств населення. БлятЪ хоч пообіцяйте що не-будь нове! Як можна зменшувати оподаткування і покращувати забезпеченість ЗС України? Соціально незахищеним чим допомагати, якщо у бюджеті діра! Які на%ер європейські реформи у медицині коли знову ж таки у бюджеті діра. Юра подивися на курс валют, ти хоч розумієш, що країна летить у прірву і тут з твоєю програмою робити нічого. Господи невже взагалі не буде з кого вибирати. Але хоч є альтернатива дебілу Блюку то може й стане депутатом :(

сольво 2014-10-04 / 22:57:49
Най би йшов челядник, хуже, ги Ланьо, точно не буде

hj,jn 2014-10-04 / 22:45:44
Кібо боло так як каже Свалявиць, то вже бо всі білборди боли заняті Юрком.

Ганна 2014-10-04 / 19:49:58
Як на мене Юрій дуже достойний кандидат. Людина сама створила успішний бізнес, забезпечила роботою багатьох жителів Свалявщини. Гарний приклад для наслідування. Удачі вам!

Свалявець 2014-10-04 / 15:38:44
Юра підставний на виборах Михайла Ланя!!!Люди думайте!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини