Рятувальники Закарпаття сумніваються у законності нагородження Щербея «Знаком Пошани» ДСНС України

Святкування Дня Рятівника в Ужгороді, з огляду на війну, пройшло без надмірних урочистостей та зайвої помпезності, а апогеєм свята стало нагородження головного рятувальника Закарпаття – Мирослава Щербея. Майор служби цивільного захисту отримав "Знак Пошани" ДСНС України.

Рятувальники Закарпаття сумніваються у законності нагородження Щербея «Знаком Пошани» ДСНС України

Оскільки нагорода для цієї служби зовсім нова, нам стало цікаво, за що нагороджують найбільш почесною на сьогоднішній день відзнакою у системі колишнього МНС. Отож, хутко, до Інтернету, аби дізнатися, що такого вчинив начальник закарпатських рятувальників, що держава в особі Голови служби полковника Сергія Бочковського нагородила одного зі стовпів режиму Януковича на закарпатті.

Наказ «Про відомчі заохочувальні відзнаки Державної служби України з надзвичайних ситуацій» з’явився посеред буремного січня 2014 року та був зареєстрований у Міністерстві юстиції України лютого 2014 року. А далі, далі, здається, трапилося якесь прикре непорозуміння.

Аби не бути голослівним, цитуємо: «п. 1.15. Нагрудним знаком "Знак Пошани" нагороджуються особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які успішно й сумлінно виконують службовий (трудовий) обов’язок, мають не менше 7 років вислуги (стажу роботи) у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій у календарному обчисленні, нагороджені Подякою, Грамотою і Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій, за…»

Отож, три головні вимоги: успішне і сумлінне виконання службових обов’язків, 7 років стажу у календарному обчисленні у ДСНС та нагородження Подякою, Грамотою і Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Першу ми свідомо опустимо і не розглядатимо. Надто багато відомо про «успішність» і «сумлінність» Мирослава Щербея, аби знову до цього повертатися.

Інша вимога – бути послідовно нагородженим Подякою, Грамотою і Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Звісно, усіх цих відзнак у пана Щербея немає, але Голова служби має право нагороджувати службовця або атестованого працівника одразу Почесною грамотою, що автоматично відкриває йому шлях до отримання найвищої відзнаки ДСНС України. Пан Щербей отримав Почесну грамоту у 2007 році, одразу по тому як прийшов у систему МНС, пропрацювавши всього кілька місяців.

А от щодо третьої вимоги – якщо чітко дотримуватися вимог Наказу, то виникає проблема... Вона передбачає наявність 7 років календарного стажу у календарному обчисленні у ДСНС, тоді як у системі МНС майор Щербей почав працювати тільки у листопаді 2007 року, та і його служба не була безперервною. Загалом кандидатів на нагородження, згідно з процедурою, потрібно було розглядати на загальних зборах трудового колективу, де б кандидати на підставі подань мали б відсіюватися. Однак, чи то зборам не довели, що Мирослав Щербей має недостатній стаж у системі МНС, чи то самих зборів не проводили…

Тож в нас виникає закономірне запитання:  як сталося і яким чином головний рятувальник Закарпаття домігся такої високої нагороди? Бо якщо майор Щербей отримав нагороду незаконно, то цю ситуацію слід негайно виправити. Бо, ймовірно, йдеться про корупцію, зловживання службовим становищем та фальсифікацію документів на кшталт підробки протоколів загальних зборів колективу, які повинні розглядати кандидатури до нагородження.

Та й врешті-решт за що пан Щербей отримує цю нагороду? За вагомий внесок у справу попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, особисту мужність, самовідданість, високий професіоналізм та з нагоди Дня рятівника? Не смішіть… Особиста мужність або хоробрість? Виніс когось з полум’я, врятував з води, розмінував що-небудь? За високий професіоналізм? А де він знайшов своє застосування? Вагомий внесок? Хіба у владні кабінети аби отримати «Знак Пошани»…

Серед закарпатських рятувальників справді є люди які заслуговують на цю високу нагороду, але вони щодня ризикують своїм життям, даруючи життя іншим, а не перекладають папери на столі.

І насамкінець запитання до керівника ДСНС України полковника Сергія Бочковського: «Чи не могла б ви роз’яснити, за що саме отримав головний рятувальник Закарпаття «Знак Пошани», та чи не вбачаєте ви порушень при його нагородженні?» І друге. «Чи не здається Вам, пане Бочковський, що ось такими нагородженнями ви применшуєте вагу і знецінюєте цю нагороду, цим самим формуючи зневагу до такого поняття як «довіра до служби порятунку»»? 

24 вересня 2014р.

Теги: Щербей, Знак пошани, ДСНС

Коментарі

Щербей 2014-09-28 / 23:28:08
Тверизим ня не візьмете, тай мало хворий я уже, на лікарняному буду чекати поки все не втихне, може й лишать мене в покої бо я в мчсові хочу до кунця життя бухати та в теніс в ОРЗ бавити

АРЗ Йончі 2014-09-26 / 08:35:51
Уд Учора наш Мірко Щербей боїться що скоро Правий Сектор його прийде і буде забивати в мусорний бак і возити по територіі УМНС, тому наказав Сікорі всі баки мусорні увезти геть з територіі а ті котрі лишилися привязати ланцом і приварити

Богдан миколаєвич 2014-09-25 / 22:20:21
Думаю цей жополиз і пуцер януковича Щербей Гавнюк Гавнюкович є просто Х@ЛО ! І місто йому в мусорнлму ящику фірми "АВЕ"

Гецянин 2014-09-25 / 17:01:00
Коли я ще працював в МН С то я відів як Щербей бухав уд рана до рана і сикав і какав і ригав в кабінеті в себе а потім в трусах бігав по Болгарській з балтою і казав шо ун Верховинський Княз і цимбора Януковища і Ведмідчука Кум

ОРЗ 2014-09-25 / 15:16:17
А я пам'ятаю як нас Мирко Щербей з сікорою на антимайдан збирали біля ОДА, на підтримку партії регіонів, щей Крицький як та курка там пригав, мля та про яку люстрацію можна говорити їх одразу потрібно було під трибунал !!!!

Пожежник 2014-09-25 / 15:00:16
Про що може вестись бесіда, алкоголік , ґвалтівник , хабарник, неук, зрадник, чоловік який може підняти руку на жінку.... Можна ще багато перераховувати його " позитивних" рис, але і цього достатньо щоб не призначати людину на посаду, а цьому покидьку, щей нагороду дають, ганьба цій службі, і пану Бочковському, всіх під люстрацію, в тому числі і голову служби ДСНС раз він тримає та щей заохочує таких покидьків, в той час коли достойні сини Украіни гинуть на захисті нашої держави!!!!

Не розумно 2014-09-25 / 13:51:13
Бочковський нагороджує представника партії регіонів нагородою? Не надто розумно як для того, з кого люстрація і мала б початися. Та й Мирослав Васильович - сидів би собі тихенько і не рипався б, шоб не бачив ніхто. Не розумно...

Рятівник 2014-09-25 / 12:20:27
Чого це бидло ще на посаді. Хамло ,яке не вміє розмовляти, де очищення влади. Майор на посаді начальника управління-ха-ха. Коли "воно" піде зразу буде чисте повітря, бо після його перегару та "говна" важко працювати.

скунзя 2014-09-25 / 08:36:38
Видівйім вчора Мірка Щербея бухав у Адамчуковому "Цезарі" на Мукачівськуй , а пак обсикав і обблював всі клозети там , так святковав орден свуй! І Казав шо його сусід Медведчук вшитких удримбать за нього докус, а ун буде Гобернатором вшиткого Закарпаття навіки

за правду 2014-09-25 / 08:21:48
Можливо, його готують для надання допомоги в Донецькій та Луганській областях...Таким героям лиш там працювати...Подивимось, мабуть, "добровольцем" уже записався...

ДСНС 2014-09-24 / 22:29:20
Це не знак пошани, це дембельська медалька, таку у нас дають коли на заслужений відпочинок відправляють,хоча цей алкоголік крім копняка під зад, нічого не заслужив

Русин 2014-09-24 / 22:25:59
Бухаєме з кумом разом, а медальку дали тільки шлавкови, де справедливість?

Бодік Ількович 2014-09-24 / 22:00:32
Думаю що сись Хряк Верховинський і пуцер Медведчука, темний алкоголік не заслужив ниякого ордена

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини