27 бійців Закарпатського тербату добровільно поїхали в зону АТО (ДОКУМЕНТ)

"Саме на Сході іде боротьба за Закарпаття, і ми відчуваємо, що потрібні саме там. Ми, бійці Закарпатського батальйону територіальної оборони, усвідомлюючи наш обов'язок стати на захист рідної землі, просимо відправити нас на виконання бойових завдань в зоні АТО", - йдеться у зверненні 27-ми бійців закарпатського тербату, яке було задоволене виключно після звернення вже у Київ, безпосередньо до міністра оборони Валерія Гелетея.

27 бійців Закарпатського тербату добровільно поїхали в зону АТО (ДОКУМЕНТ)

До цього військові кількарзово із аналогічнимм проханнями звертались до керівництва області, де такі зверенння бійців з невідомих причин довгий час ігнорувалось, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук громадський активіст Святослав Бабіля.

Свій допис Святослав Бабіля символічно назвав "Про патріотизм і саботаж".

У записі громадського активіста йдеться про те, що минулої суботи, 30 серпня, в зону АТО відправилися 27 з кількох сотень бійців 4-го батальйону територіальної оборони - того самого батальйону, який, за словами "губернатора" Валерія Лунченка, мав виконувати завдання лише в Закарпатській області.

"Сама історія відправки бійців виглядає дуже неоднозначно. Так сталося, що мені довелося стати частиною цієї історії, адже в загоні вже майже місяць служить мій друг, Іван Пайда, який мобілізувався, як доброволець. (Той самий член виконкому, якого Щадей виключив з складу за активну позицію проти підняття цін в громадському транспорті).

Не хочеться вникати в ситуацію всередині тербату, бо вважаю, що розповідати про неї мають самі бійці, але те, що там не все добре – факт. Отже, частина особового складу, зважаючи на ситуацію в країні, вже тривалий час зверталася до керівництва батальйону (так і військкомату) з проханням відправити їх для виконання бойових завдань в зону АТО. Їхня ініціатива весь час ігнорувалися, тому, хлопці прийняли рішення офіційно звернутися до голови ОДА з відповідною заявою. Після реєстрації заяви представник бійців відвідав купу кабінетів ОДА, де обіцяли вирішити питання, на чому все зупинилося.

Розуміючи, що їх звернення потрапило в черговий довгий ящик, зрештою, вирішили написати до міністра оборони України Валерія Гелетея. Зверталися просто, через Фейсбук, додали копію заяви на Лунченка. І, не повірите, через кілька годин прийшов наказ на збори. Наступного дня група в складі 27 бійців відбула в зону АТО. Виявляється, вони, все-таки, ще й як потрібні в АТО. 

Слід зазначити, що дані 27 бійців – лише з частина з тих, хто виявляв бажання їхати на Схід. Решта зараз дислокуються не в Ужгороді, тому не мали змоги підписати звернення. Одразу виникає питання щодо того, як місцеві чиновники, в першу чергу військомат та облдержадміністрація, які мали б опікуватися мобілізаційною кампанією, виконують покладені завдання. Доречі, з тих, хто вирушив захищати Україну, не виявилося жодного офіцера загону територіальної оборони. Пан Дорошенко, очільник координаційного штабу, створеного ОДА, як досить молодий військовий пенсіонер, теж за краще вважає розподіляти кошти тербату, ніж воювати. Взагалі, складається враження, що керівництво області відводить АТО якусь другорядну роль.

Так і живемо. Патріоти – воюють, чиновники – не напрягаються, тилові щурі – жирують", – констатує Святослав Бабіля. Пізніше, після спілкування телефоном з відправленими бійцями-тербатівцями, додаючи: виявляється, хлопці їдуть на місце дислокації виключно за кошти волонтерів. Так, ні військкомат, ні адміністрація відповідними можливостями бійців не забезпечили: "Їм просто виділили автобус, який заправляли з зібраних волонтерами коштів".

Користувачів соцмережі, які бачили зазначений допис, не в останню чергу цікавило місце перебування "волошинсько-шараничівсько-лунченківського" представника у тербаті Івана Белецького. Прізвища його у списку відправлених в зону АТО не значиться, а на запитання, де перебуває Іван Белецький, Святослав Бабіля коментує: "Разом з рештою героїчного батальйону під головнокомандуванням Лунченка захищає стратегічні об'єкти Закарпатської області від інопланетян, орків і мозкошмигів".

 

01 вересня 2014р.

Теги: бійці, тербат, добровільно

Коментарі

Саня 2014-09-20 / 15:50:57
Я сам служу в цьому "супер батальйоні". Можу сказати одне - все крадуть, керівництво та офіцери тільки п'ють. Відправляти такий батальйон в зону АТО - це просто списування грошей і загиблі солдати

Акило 2014-09-10 / 17:02:48
По документации с батальена каждый день выезжает более 30 одиниц техники на полигон хотя и половина с этого не ездит вообще. Интересно куда уходит бензин ???? Воруют воровали и будут воровать!!!!!!!!!

Мыша 2014-09-10 / 16:53:52
Мало того вони не забезпечили людей ні касками ні бронежилетами і збира ються примусово відправити ще 120 чоловік "діловодів" в зону АТО пояснюючи що все інше їм потім довезуть..... це маразм це нове мясо.... А де всі гроші які виділили на тербат???? хто за них відповість???

Степан Крук 2014-09-05 / 21:02:57
Шкода тільки, що деякі так звані "громадські діячі" відправляють в зону АТО своїх друзів, а самі піаряться в неті. Це щонайменьше огидно!

Вуйко Славко 2014-09-02 / 11:08:14
Щойно у Верховній Раді. Виступ Олега Тягнибока. https://www.youtube.com/watch?v=ZIxF7hkbw8w&feature=youtu.be

сергій 2014-09-01 / 21:35:03
зато він бігає по міськраді і просить броніки. Для чого?? напевно на память

тербат 2014-09-01 / 15:46:22


Той Белецький - пі**р пі***ром


Петро Олексійович 2014-09-01 / 13:52:58
Той Белецький - нарцис нарцисом...

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 18
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини