„Нашій Україні” вдалося призупинити тіньовий розподіл землі в Ужгороді

Перебіг вчорашнього засідання комісії з питань землекористування абсолютно підтвердив правильність рішення фракції „Наша Україна” і депутатів від „Пори” в Ужгородській міськраді повним складом увійти до складу цієї депутатської комісії для недопущення розкрадання земельних ресурсів Ужгорода.

„Нашій Україні” вдалося призупинити тіньовий розподіл землі в УжгородіХоча законом закріплено право депутата добровільно обирати депутатську комісію, в якій він бажає працювати, бізнесмени від фракції БЮТ, які і втягли цю організацію в коаліцію з „литвинівцями” і регіоналами, важко розстаються з наданим самими собі правом тіньового розпоряджання ужгородською землею.

Для початку „Закарпаття online” вважає за потрібне опублікувати версію подій, оприлюднену сайтом „Ужгород.нет”, що є власністю одного з бізнесменів-бютівців, що входить до складу земельної комісії.

„Скандал в міськраді

Видатна перемога фракції "Наша Україна" в Ужгородській міській раді!

Як ми вже повідомляли, із незрозумілих причин вся фракція Нашої України в Ужгородській міськраді записалася у комісію по розподілу земельних участків, тобто інші питання міста їх не цікавлять. Справжня причина цього вчинку стала відома сьогодні.

Коли голова комісії збирався відкрити засідання, депутати від Нашої України безперервним криком, перебиванням слів не дали це йому зробити, чіпляючись до всіляких зачіпок.

Після тривалого, майже 1,5 годинного крику, під час якого жодне з питань не було вирішено, голова комісії був змушений закрити засідання комісії. Це навіть не дивлячись на те, що для вирішення проблем зібралася велика кількість ужгородців.

Таким чином "Наша Україна" НЕ СЛОВОМ А ДІЛОМ показала свій підхід до вирішення важливих питань Ужгорода.”

„Всілякі зачіпки”, які чомусь не хоче уточнити „Ужгород.нет”, насправді зводилися до одного: небажання представників БЮТу і Регіонів (зокрема голови комісії, бютівця Степана Шолтеса) допустити депутатів від „Нашої України” та „Пори” до роботі в комісії.

Це небажання виразно окреслилося ще на попередньому засіданні земельної комісії. Тоді, через відсутність ряду своїх же депутатів, вони не змогли обрати до її керівних органів власних представників, а тому вже хвилин за п’ятнадцять після першого засідання зібрали (вже без депутатів від „НУ” та „Пори”) свій тіньовий „мєждусобойчик”, на якому „одноголосно” поділили між собою головні „земельні” посади.

Це небажання стало ще більш очевидним на вчорашньому засіданні, на якому Степан Шолтес всіляко намагався проігнорувати участь у ньому представників „не тих” фракцій.

Чому?

В політиці у випадок вірить хіба що наївний. Всім іншим зовсім не важко зрозуміти, чому так наполегливо, крок за кроком, переступаючи через норми моралі і закону, бізнесмени від БЮТу здобували кількісну депутатську більшість в комісії «по розподілу земельних участків», відвойовували посаду її голови та секретаря («регіональним» соратникам по коаліції, за взаємовигідною домовленістю, віддали посаду заступника). До речі, так само наполегливо вони діяли і в іншій „прибутковій” комісії міськради – бюджетній.

Очевидно, що у владній „політиці” ужгородського БЮТу політики, в чистому вигляді, вже не залишилося. Її витіснив бізнесовий цинізм. Точно так, як бізнесмени від БЮТу витіснили зі своїх рядів політиків з колишньої „Батьківщини”.

Диму без вогню не буває? В будь-якому разі інформація про, начебто, „неофіційні” тарифи за пільгове виділення землі, що віднедавна почала гуляти Ужгородом, має бути піддана жорсткій перевірці з боку з боку міської громади. Інтереси якої у владі і зобов’язані представляти депутати, обрані ужгородцями.

Тим більше, що Степан Шолтес та решта „заземлених” в земельну комісію бізнес-бютівців справді дали підстави сумніватися в „чистоті” деяких, винесених на розгляд цього засідання земельних питань. Загалом до його порядку денного було внесено більше сотні (!) пунктів. Щонайменше два десятки з яких, навіть при побіжному аналізі, викликали, м’яко кажучи, запитання.

Власне, лише відкритого розгляду усіх без винятку пунктів порядку денного і вимагали представники „Нашої України”, „Пори” і СПУ. Не переділу посад, не винесення на комісію якихось „своїх” питань, нічого іншого, крім відкритої роботи. І саме цього всіляко намагався уникнути голова комісії, хоча в коридорі дійсно „ для вирішення проблем зібралася велика кількість ужгородців”.


Треба розуміти, що, загалом, ніхто не заперечує право БЮТу формувати в Ужгороді владу разом з представниками Партії регіонів та Блоку Литвина.

Це їх політичний і особистісний вибір.

Інша річ, що ніхто не давав цій новій ужгородській владі перетворювати міську раду в свою вотчину, а Ужгород – у власну кишеню.

P.S. Кусати завжди треба стільки, скільки зможеш проковтнути.
23 червня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини