АФЕРА: Ужгородську «Корону», придбану за 8 мільйонів, перепродали за 1,25 мільйона (ДОКУМЕНТ)

Афера з відчуженням у громади обласного центру за заниженою в кілька разів ціною історичного комплексу «Корона», що є пам'яткою архітектури місцевого значення, триває. Аферист з кримінальним минулим і депутатським сьогоденням, «кришований» міліцією Шаранича і прокуратурою, замітає сліди злочину в типовий для злодіїв спосіб – перепродажем вкраденого.

АФЕРА: Ужгородську «Корону», придбану за  8 мільйонів, перепродали за 1,25 мільйона (ДОКУМЕНТ)

Ужгородську «Корону» перепродали. Закарпаття онлайн з власних джерел знало про цю аферистичну оборудку раніше, але звикло публікувати не чутки, а факти. І вони підтвердилися.

Відповідно до Договору купівлі-продажу, копія якого є в розпорядженні редакції, факт передачі «Корони» в інші руки стався ще 15 квітня. Тобто, вже при чинній владі Ужгорода. Яка, однак, знаючи проблемність приватизації об’єкту і будучи поінформованою про кричущий факт нищення пам’ятки архітектури місцевого значення, дозволила сховати кінці в воду. Чому? Запитання до влади.

Під цим договором, до речі, стоїть підпис приватного нотаріуса Малинич М.А. – дружини кума І.Волошина А.Малинича – колишнього заступника прокурора Ужгорода, а нині заступника прокурора Мукачева. Тобто, "сімейний підряд", який і раніше чимало сприяв І.Волошину, продовжує діяти.

Відповідно до тексту договору, формальний власник – ТОВ «ГОТЕЛЬ ПРОЕКТ КОНСАЛТИНГ ЛТД» в особі Андрія Захарченка, від імені якого і провернули свого часу аферу з купівлею «Корони» і який за це списав борг в 500 тисяч фактичному реалізатору цього кримінального прожекту – депутату Іванові Волошину, продав об’єкт іншій фірмі – ТОВ «БІЗНЕС ЦЕНТР КОРОНА» в особі Андрія Жомова. Зареєстрованій, як свідчить Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, всього за 6 днів до продажу – 9 квітня 2014 року. При чому того ж таки 15 квітня, тобто в день продажу, на посаді керівника зазначеного ТОВ А.Жомова оперативно замінив Руслан Футорняк.

Логіка?

Вона є. Але не бізнесова, а кримінальна. Відповідно до неї, тепер «новий» власник, яким, відповідно до того ж ЄДР, числиться абсолютно невідомий всезнаючому Google Матінко Едгар Володимирович з розміром внеску до статутного фонду в 100 тисяч гривень,  не несе відповідальності ані за занижену ціну придбання об’єкту, ані за те, що в процесі його приватизації бюджет Ужгорода не отримав величезну суму за продаж об’єкту з заниженою на 1000 кв метрів площею (відповідними довідками зареєстровано факт знесення учбових корпусів А2, А3, Б, В) , ані за руйнування пам’ятки архітектури, адже він купив уже тільки те, що від неї залишилося – голі стіни одного приміщення (літ А1), підготовані вже не до реставрації, а до банального євроремонту.

І все це традиційно відбулося під «кришуванням» напівкримінальної міліції під керівництвом Сергія Шаранича і за мовчазної підтримки прокурора Закарпаття Олега Сидорчука. Останній на своїй прес-конференції обіцяв журналістам в короткі строки з’ясувати кримінальні обставини «зникнення» зазначених 1 тис. кв метрів площі та покарати винних у руйнуванні пам’ятки. А натомість, за інформацією Закарпаття онлайн, дав підлеглим вказівку не чіпати тему «Корони». Якими аргументами вдалося І.Волошину переконати О.Сидорчука – питання не до журналістів.

У цій афері – одній з наймасштабніших за новітню історію Ужгорода – не може здивувати вже ніщо. Вся вона є суцільним клубком злочинів, що ілюструють наскрізну прогнилість і корумпованість системи, яку Україна кров’ю відкинула на Майдані. Однак, її ініціатор і втілювач, котрий веде наскрізь кримінальний спосіб життя, що його не помічають тільки «партнери» з правоохоронних органів, таки вміє дивувати.

Цього разу він здивував неприхованою наглістю, якою стовідсотково зафіксував злочинний характер всього того, що робив з «Короною» досі: при «закупівельній» ціні об’єкту в 8 мільйонів 65 тисяч гривень, його було продано за 1 мільйон 258 тисяч 200 гривень. Тобто, у 6,5 разів дешевше.

Ну, як вам «бізнес»?

Ви б могли провернути аналогічний?

Іван Волошин, який у житті і у Фейсбуку неприховано позиціонує себе як власник «Корони», що зафіксовано відповідними скріншотами його постів, є аферистом, але не зовсім ідіотом. Тому в збиток собі, а тим більше – людині, для якої насправді придбав цей об’єкт, працювати не буде. Насправді, «Корону» не перепродали. А просто переоформили на іншого формального власника. Сховавши, як було сказано, в воду кінці всіх попередніх злочинів і, при цьому, вкотре «вставивши» громаду Ужгорода на гроші – цього разу на суму не заплачених від реальної вартості об’єкту податків.

Тобто, реально йдеться про черговий злочин, що на цьому етапі завершує і, навіть, «коронує» усі попередні злочини тієї ж особи:

1. Крадіжка газу, вчинена у великих розмірах, в велнес-готелі «УнгварсЪкій» (карається позбавленням волі на  строк  від  п'яти  до  восьми років) і 2. Використання там же незаконної свердловини мінеральної води; 3.  Заниження при викупі площі готельного комплексу «Корона» на 1 тисячу квадратних метрів, факт якого зафіксовано прокуратурою і порушеною кримінальною справою, і за що навіть було засуджено винних осіб з числа виконавців; 4. Руйнування пам’ятки архітектури місцевого значення «Корона» без ЖОДНОГО з величезного переліку документів, необхідних ДЛЯ РЕСТАВРАЦІЇ об'єкта. 5. Кричущий факт корупційної участі у бізнесі Івана Волошина чинного високопосадовця СБУ Дмитра Білоуса. Котрий, до того ж, прикривав ще більш кричущий факт прослуховування і «проглядання» закарпатських високопосадовців за допомоги незаконно встановленого в «УнгварсЪкому» аудіо та відеообладнання.

Мало?

Нічого, Іван Волошин незабаром «вчудить» щось нове. Кримінал – його стихія...

04 серпня 2014р.

Теги: Корона, Волошин, Шаранич, Сидорчук

Коментарі

виборець 2014-08-13 / 23:19:14

до Наталки Майстренко 2014-08-13 / 13:15:46

Пані Майстренко, але уважно подивіться на копію Договору купівлі – продажу викладену під текстом «Афери…» на ЗО.

У правому верхньому кутку Ви знайдете всі відповіді на свої питання.
Якщо це Вас раптом не влаштує, готовий озвучити ще багато «думок» щодо В.Щадея і його діяльності окрім «Корони», але тільки на ЗО.

Тому подумайте, чи варто Вам публічно захищати таких «клієнтів».

Наталка Майстренко 2014-08-13 / 13:15:46
Виборцю_ хто Вам повів, що аки договір, засвідчений нотаріально, повинен погоджувати Департамент міського господарства? Це що привід "полаяти" на Щадея і Костенчука?

виборець 2014-08-07 / 23:11:39
Договір купівлі-продажу «Корони» погоджено 15 квітня 2014 року Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради.

Хто після цього В.Щадей - для мене особисто просто не питання, про що я неодноразово писав на ЗО.

Питання в іншому, ЧОМУ на цьому не наголошує редакція ЗО хоча би шостим пунктом злочинів І.Волошина?

Орест 2014-08-07 / 11:42:06
Зрозуміло, що такі документи не проходять без відома міської влади. Це підтверджено і відповідним підписом та печаттю нагорі документа. Публікація цього матеріалу свідчить, що Щадея просто злили.

Юрист 2014-08-07 / 07:51:12
Війна не привід красти міське майно - це по перше, по друге, для таких як , не дуже розкмних, Волошин співпрацює з Медведчуком!!!! Відкрийте очі !!!!!!! Го антикорупція і Украінський вибір Медведчука підписали договір про співпрацю, не знаєш ДЛЯ ЧОГО?!

Місцевий 2014-08-06 / 21:58:00
Так і є. Прокурор області наче осліп і оглух, нічого не чує ,нічого не бачить , ні на що не реагує. Ніби його і нема. То нащо такий прокурор?! Куди дивиться ген прокурор Ярема?! Невже не знає які в нього підлеглі. Авторитету прокуратурі не додасть, а Майдан зкомпроментує по повній. Пора на осінь готувати новий Майдан...

бандит+прокурор=корупція 2014-08-06 / 21:02:24


Ну і? Де реакція прокурора Закарпаття? Тепер видко, ош челядник Сидорчук тупо взяв від бандіта Волошина бабло і закрив на вшитко очі


Закарпатець 2014-08-05 / 19:50:34
Ко сисі аферісти може їм тяжко било у детстві жити може їх били каждий динь.

Вітя 2014-08-05 / 17:45:46


ну не ****єц?!


карма 2014-08-05 / 12:18:25
Малинич Н.А. приватний нотаріус Малинич А.А. прокурор і бізнес партнер волошина - організована преступна група!

Правий сектор 2014-08-05 / 01:07:15
МІ-ЛІ-ЦІ-Я!!! ПРО-КУ-РА-ТУРА!!!
Ви чекаєте, коли ми винесемо вас з ваших крісел? Дочекаєтеся!

Ужгороду - оновлення 2014-08-04 / 18:22:26
Ситуація в черговий раз доводить кілька простих істин
1) Всі у міській владі є зараженими вірусом крадійкуватості. Абсолютно не має значення, яку політичну силу вони представляють. Прізвища значення не мають. Всі депутати намагаються потрапити до міськради, щоб щось там вкрасти.
2) Всі люди, які беруть по двісті гривень і голосують за таких депутатів - самі винні в ситуації, що склалася сьогодні.
3) Всі мають порозуміти - якщо сьогодні докорінно не змінити самих себе, що в свою чергу призведе до зміни системи влади - нам усім кришка.
Схема по крадіжці Корони - черговий приклад такого стану речей. Аферист Волошин проводить операцію на користь третіх осіб, при цьому "в долі" мер Погорєлов, депутати з провладної більшості, ба, навіть "смотрящі" за опозиційними, на тот момент, депутатами ЄЦівцями, за підтримкою яких такий пройдисвіт став депутатом. Усі отримали свою "долю", кажуть, що кожний депутат, який не проголосував проти нахабної крадіжки, отримам по 1.5 тис. доларів. Отак наші обранці, серед яких кілька мільйонерів, за півтора штукаря продають те, що у спадок нам залишили предки.
Кожен новий силовик - отримує кілька доларів, або обіцянку отримати квартиру в будинку, що має постати на місті Корони і закриває очі.
Але ситуація не така безнадійна. Схема з продажем достатньо тупа, як і сам її автор, і може бути елементарно відмотана назад, при наявності волі. А воля буде - на небі є Бог і Він таку нечисть рано чи пізно покарає по повній програмі.


констатация 2014-08-04 / 13:56:19
Эту власть нужно сметать. Всех: ментов, прокуроров, эсбеушников. Всю шваль, присосавшуюся к городу и пьющую из него кровь.

ужгородець 2014-08-04 / 11:45:52
цей товариш скоро на нарах буде

ужгородець 2014-08-04 / 10:54:35
волошин - ВОР,ВОР, ВОР!!!! Крав,краде і буде красти!!!!

ужгородець 2014-08-04 / 10:31:53
@ля, як нагло... Де проуратура? Де міліція? Де СБУ?

НОВИНИ: Кримінал

20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 1
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
» Всі новини