Закарпаття: Розглянуто підсумки соціально-економічного розвитку населених пунктів Чинадіївської долини

Перше в цьому році виїзне засідання колегії Мукачівської райдержадміністрації відбулося у Чинадіївській селищній раді. Присутні розглянули підсумки соціально – економічного розвитку населених пунктів Кольчинської та Чинадіївської селищних рад та Бабичівської, Бистрицької, Брестівської, Обавської та Пузняковецької сільських рад за перше півріччя 2007 року та обговорили перспективи на майбутнє.

Засідання відкрив голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар, який закликав учасників колегії до конструктивного діалогу. Така форма співпраці, коли безпосередньо на місцях люди можуть звернутися до представників влади та керівників районних служб з проблемами та пропозиціями дозволяє оперативно та якісно вирішувати будь-які питання», - зазначив керівник району.

Підсумував роботу виконкомів сільських і селищних рад перший заступник голови Мукачівської райдержадміністрації Василь Пашкуляк, який зауважив, що не дивлячись на понадпланове наповнення бюджетів сільських і селищних рад, треба їх навчитися раціонально використовувати, особливо що стосується коштів бюджету розвитку. Адже сьогодні на рахунках спеціальних фондів сільських і селищних рад знаходяться чималі гроші, які б можна було спрямувати для покращення стану інфраструктури підпорядкованих населених пунктів.

У своїй доповіді перший заступник голови райдержадміністрації звернув увагу на підготовку об’єктів житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період. Нині рівень комплексної підготовки житлових будинків по ВУЖКГ смт. Кольчино становить - 19 % , Чинадійово – 100 %.

Цьогоріч Чинадіївським ВУЖКГ за власні кошти відремонтовано водопровідну та каналізаційну мережі на суму 8,0 тис.грн. За рахунок коштів резервного фонду районного бюджету профінансовано ремонт системи водопостачання та каналізації по Колачинському ВУЖКГ.

Чимало зроблено в I півріччі 2007 року виконкомами спільно з керівниками установ для забезпечення стабільного функціонування та розвитку бюджетних установ соціальної сфери.

Забезпечується високий показник охоплення дітей дошкільною освітою у дошкільних навчальних закладах : Бистрицькому ДНЗ (98 %), Обавському ДНЗ (65 %), Пузняковецькому та Критенському ДНЗ (62 %), Лецовицькому (43 %), Бабичівському (35 %), Кленовецькій ЗОШ-сад І-ІІ ступенів (69%), Карпатській ЗОШ-сад І ступеня (52 %), Вільховецькій ЗОШ-сад І ступеня (40 %), де показник значно вищий показник охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1 до 6 років, як у сільській місцевості по Україні – 28 %,, по області – 30 %.

Відкрито дошкільний навчальний заклад у с.Пузняківці. Ведеться підготовча робота щодо додаткового відкриття дошкільних груп на території Чинадіївської та Кольчинської селищної ради.

Централізовано дошкільні заклади вже отримали 269 комплектів дитячої спальної білизни (за рахунок міського благодійного фонду „Доля” та відповідно до районної програми „Розвиток освіти” на 2006 рік), 130 стільчиків за рахунок коштів для розвитку освіти, а у 2007 році кожен заклад отримав холодильник та одержить 120 комплектів дитячої спальної білизни, 128 дитячих столиків, 321 стільчиків, 110 ліжок, та іншого необхідного інвентарю.

У галузі охорони здоров’я виконкомами активно проводились зміни направлені на зміцнення матеріально-технічної бази установ та впровадження сімейної медицини. З 01 січня 2007 року на базі ФАПу села Пузняківці створена амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

За рахунок обласного бюджету в 2007р. отримано сантранспорт для Пузняковецької АЗПСМ, комплекти медичного обладнання вартістю в Кленовецьку АЗПСМ та Пузняковецьку АЗПСМ, комплекти медичного обладнання ФАП с.Ділок, ФАП с. Бистриця, ФАП с. Дубино, стоматологічну установку в Кленовецьку АЗПСМ.

В свою чергу за рахунок коштів місцевого бюджету проводиться ряд капітальних та поточних ремонтів. Протягом 2007 р. для проведення капітальних видатків передбачені кошти по Обавській с/р на суму 20,0 тис.грн. та Пузняковецькій с/р – 35,0 тис.грн. проводиться капітальний ремонт в Кленовецької АЗПСМ, реконструкція В.Коропецької АЗПСМ та Пузняковецької АЗПСМ і поточний ремонт ФАПу с. Бабичі.

Окремо відзначено роботу Чинадіївської селищної ради та Чинадіївської дільничної лікарні, завдяки зусиллям яких лікарня стала одним із кращих лікувальних закладів району.

Зокрема, в цьому році завершено капітальний ремонт поліклінічного відділення лікарні, з заміною вікон та даху на суму 260 тис.грн. Все це сприяє покращенню та ефективності надання медичної допомоги жителям району.

Досвідом роботи та планами на майбутнє поділилися також і голови сільських і селищних рад. Не оминули вони й проблеми з якими зустрічаються у роботі. Нарікання лунали на неврегульованість законодавства про тендерні закупівлі. Недосконалість нормативно-законодавчої бази гальмує реалізацію більшості із запланованих напрацювань.

Насамкінець голова Мукачівської райдержадміністрації подякував всім присутнім за співпрацю та висловив сподівання, що упродовж II півріччя 2007 році спільні зусилля районних органів влади, місцевих органів самоврядування, керівників установ та підприємств будуть скеровані на продовження розпочатої роботи, направленої на зміцнення економіки, підвищення соціальних стандартів та забезпечення гідного життя кожного мешканця району, повідомили ЗІА "Простір" з сектору зв’язків з ЗМІ, громадськістю та з питань внутрішньої політики апарату Мукачівської РДА.
Мукачевo.net
04 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини