Міліція «медведчуківця» Шаранича вигороджує «колорадів» і переслідує євромайданівця (ФОТО)

Міліцейські репресії щодо тих, хто виступає з критикою начальника УМВС України в Закарпатській області Сергія Шаранича, із винятків стає системою.

Міліція «медведчуківця» Шаранича вигороджує «колорадів» і переслідує євромайданівця (ФОТО)

Повзуча контрреволюція на Закарпатті набирає нових потворних обрисів. Несподівану історію розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук громадський активіст, член Громадської ради при Ужгородській міській раді Адріан Опачко – один з найактивніших учасників ЄвроМайдану та Революції Гідності в Ужгороді.

 Литвиненко Сергій Олегович

О 21.30 7 липня біля супермаркету «Вопак», розташованому у багатолюдному місці біля Перечинського автовокзалу, на нього несподівано напали 2 п'яні чоловіки з вимогою зняти негайно майку із «нацистським» надписом «Україна вільна навіки». Оскільки Адріан навідріз відмовився (більше, каже, просто не встиг нічого сказати), один з них – Сергій Литвиненко, з усієї сили ударив його скляною пляшкою з коньяком. Цілився в голову, але хлопець встиг відхилитися і закритися рукою, тому травмованим виявився лікоть.

При цьому нападники кричали, що «замочать» усіх, хто за вільну Україну і проти Путіна.

«Я вирвався (мої сили проти двох здорованів зі скляними пляшками зі спиртним були явно нерівні, а свідки мовчки спостерігали), і, втікаючи від них по колу, викликав міліцію», - розповідає А.Опачко. При цьому внападники хапали Адріана, намагалися порвати майку, відібрати телефон, порвали мішок із документами.

Міліція приїхала швидко, хотіла затримати хуліганів, але ті, продовжуючи нецензурно ображати хлопця і вже у присутності міліції погрожуючи його «замочити», «бикували» навіть правоохоронцям.

Міліціонери опитали постраждалого, свідків і винуватців інциденту, та після дзвінка, очевидно, «начальника», останніх відпустили, порекомендувавши Адріанові написати у міськвідділі заяву, що той і зробив того ж вечора.

Найгірше почалося у четвер, 10 липня, коли до А.Опачка на вулиці під’їхали міліціонери і почали допитувати його (дільничний Чакавий із колегами) як... підозрюваного в завданні тяжких тілесних пошкоджень «потерпілому» Сергію Литвиненку. Останній, як було заявлено, у даний час лежить у лікарні, на підтвердження чого правоохоронці показали копію заяви.

Станом на нині, розповідає А.Опачко, з протоколу вилучені покази свідків, їх залякали і вже лише один з тих, хто бачив подію на власні очі, готовий взагалі свідчити. Це при тому, що інцидент спостерігали близько 10 чоловік і його було зафіксовано на відеокамеру.

Не йдеться вже і про те, що зловмисників міліціонери, що 7 липня прибули на виклик А.Опачка, відпустали без жодних тілесних пошкоджень.

Зараз, як повідомляє Адріан, вирішується питання... про порушення щодо нього кримінальної справи.

«Такого в Ужгороді не було навіть за часів Януковича! Таке враження, що я приїхав у Москву! Тому Майдану необхідно далі активно діяти, бо нам, на жаль, ще дуже далеко до перемоги!», – каже А.Опачко.

На фото, що його знайшов у мережі А.Опачко, зафіксований один зі зловмисників – Олег Литвиненко. Тому він просить усіх, хто може знати зазначенх осіб, назвати ім’я і прізвище другого нападника, зафіксованого на  іншому фото, поряд з О.Литвиненком.

12 липня, як розповідає А.Опачко, справа знайшла своє продовження. Надвечір цього дня до нього додому прийшли двоє осіб у міліцейській формі. Оскільки, ситуація мала місце пізно в вечері вихідного дня, коли міліція у таких справах ходити не мала б, і при цьому не було можливості через дверне вічко побачити посвідчення, аби переконатися в "справжньості" міліціонерів, до квартири вони, природньо, не потрапили. Після цього правоохоронці, як виявилося згодом, пішли по сусідах шукати 2 підписи на підтвердження того, що постраждалий, якого вони тепер намагаються зробити злочинцем, не відкриває їм двері.

Але й це ще не все. Як розповідає Адріан Опачко, після того, як справу передали слідчому Миколі Галаголичу, його тепер вже звинувачують, ні мало ні багато, у замаху на вбивство!

Справа А.Опачка має прямі аналогії з тим криміналом, що його підлеглі Сергія Шаранича – колишнього активного прислужника Віктора Медведчука та Віктора Януковича, нині на замовлення колишнього кримінального елемента Івана Волошина намагаються інкримінувати і головному редактору Закарпаття онлайн Олегу Дибі. Той самий «псевдопостраждалий» з паскудним і антимайданівським минулим, що, начебто, лікувався після «побиття»у лікарні, ті самі сфальшовані свідчення і те саме ігнорування законнності в ході досудового слідства.

У обох випадках спільним є те, що і журналіст, і активіст займають активну позицію проти призначення С.Шаранича на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області.

Усьому є своя міра. Репресивний механізм, що його як метод роботи приніс разом з собою на Закарпаття С.Шаранич, має бути зупинено. Бо, інакше, завтра фіктивними «жертвами» учасників Революції Гідності ставатимуть все нові і нові антимайданівці, а тих, хто боровся за правду і справедливість, судитимуть як злочинців. І тоді злочинний маховик, що його запустили в Ужгороді під виглядом охорони законності, зупинити буде важче, або й неможливо...

А.Опачко з плакатом «Шаранич не пройде!!!! STOP»

15 липня 2014р.

Теги: Опачко, Шаранич, міліція

Коментарі

Адмін 2014-07-17 / 10:44:56
Виправили. Спасибі за підказку

мішико до адміна 2014-07-17 / 10:26:07
Блін, ці помилки.... вже Ракарпаття замість Закарпаття

****ець 2014-07-15 / 21:25:52


А литвиненко то партия Удар, нэ ?


7777 2014-07-15 / 15:54:30
Те, що все це дуже паскудно і на Опачка явно полюють менти, зрозуміло. Як захистити Адріана? Ось на чому треба зосередитись. Наразі не можна допустити свавілля міліції й віддати їм людину

мама 2014-07-15 / 13:09:55
Людоньки, це ж що твориться?

Йовжіко 2014-07-15 / 12:44:53
Коли наші батальйони повернуться зі Східного фронту шибениць таким паскудам медведчуківським буде досить по всьому закарпаттю

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини