У громадській раді Ужгорода - чвари і висловлення недовіри керівництву органу

У Громадській раді Ужгорода – розкол: її члени вже виходять з організації, не задоволені роботою її президії і висловлюють недовіру керівництву. Сьогодні вони організували прес-конференцію, аби офіційно висловити свої претензії щодо роботи ГР. Зрештою, прес-конференція перейшла у сварку вже фактично на своєму початку. На очах у журналістів члени президії ГР почали заважати іншим членам ГР, які не згодні з ними, проводити прес-конференцію.

За словами Ренати Протасової, внаслідок діяльності президії Громадська рада займається не громадською роботою, а політичними розрахунками. «Ми маємо претензії до роботи Громадської ради, – повідомила пані Рената. – Зокрема, секретаріат ГР працює непрофесійно, документи приймають нефахово, а секретар ради Вікторія Слісаренко вирішує особисті питання і за рахунок Громадської ради влаштовує мітинги. Я вірила, що усі ці акції – за ідею. Але насправді керівництво Громадської ради, яка насамперед є дорадчим органом, займається політикою і ділить посади». 

Через це 12 членів ГР у понеділок, 14 липня, ініціюють позачергові збори, на порядку денному яких – дострокове припинення повноважень голови ГР Олександра Пересоляка, його заступників і секретаря Вікторії Слісаренко. «Через діяльність президії Громадська рада втрачає свою честь, – зауважила Рената Протасова. – Ми ж хочемо працювати на користь громади, завоювати довіру людей. Натомість на засіданнях нам навіть слова не дають сказати». 

«Згідно з пунктом 8.2 «Положення про громадську раду УМР» ми маємо право ініціювати позачергове засідання ГР, – зауважив Василь Попович, правозахисник і член ГР. – Якщо бодай декілька людей вважають, у ГР є непорозуміння, складнощі в роботі чи хтось не професійно працює, то за це відповідальність несе кожен член Громадської ради. Ми дорадчий орган, який не повинен займатися політичними питаннями і узурпацією влади».

Присутні на прес-конференції заступник голови ГР Олег Пагулич, секретар Вікторія Слісаренко і член ГР Анастасія Бачинська наголосили, що ГР працює дуже потужно і має великий документообіг, а 12 членів ГР, які висловили недовіру президії, мовляв, насправді хочуть дестабілізувати роботу Громадської ради.  

Перипетії довкола діяльності громадської ради та непорозуміння між окремими її членами розпочались чи не з самого початку активної діяльності органу. Попри присутність в структурі щирих та самовідданих членів, готових працювати на благо міста, сюди ж під "постреволюційний шумок" увійшли негласні представники сил та  окремих впливових осіб, які нині вдаються до провокацій будь-якого штибу з метою дискредитації та спроб з усунення на будь-яких підставах поки ще чинної влади.

Так, значного резонансу днями наробила ініціатива громадської ради з висловлення недовіри в.о. міського голови Віктору Щадею та депутатському корпусу загалом. Тоді такі свої дії представники громадської ради пояснювали небажанням дослухатись до їх рекомендацій та спекуляціями, на їх думку, довкола земельних питаньна сесіях.

Нині ж, після першого значного скандалу, визрів і вибухнув наступний: частина членів громадської ради звинувачує іншу частину у поділі посад та політичних розбірках, очевидно, маючи на увазі й факт висловлення недовіри діючому керівництву Ужгорода. Бо ж на запитання, чи кращими на цій посаді будуть старі кадри-"дерибанщики", як от усунутий громадою Віктор Погорєлов чи такий самий залишинець без довіри Сергій Ратушняк, у ініціаторів "недовіри до Щадея" немає.

 

 
09 липня 2014р.

Теги: чвари, недовіра, керівництво, громадська рада

Коментарі

12345 2014-07-10 / 17:36:04
Читаю інформацію на сайтах про скандал в Громадській раді Ужгорода і одразу ще раз можна з впевненістю сказати, що так зване керівництво Громадської ради повністю підконтрольне Ратушняку та погорєлому ( ви подивіться які сайти і чиї як коментують цю подію, яку слід було очікувати з дня на день).

Так зване керівництво Громадської ради нехай оприлюднить про себе інформацію ( Хто такий Пагулич _ як він контролював гральний бізнес, хто така Слюсаренко, яка за хабарі ставила оцінки студентам і ....

12345 2014-07-10 / 14:11:34
Ну не вже є розумні люди в Громадській раді. Бо ці так звані "керівники" дійсно непрофесійні. Я не маю стосунку до ГР, але аналізуючи і маючи досвід по даному питанню повністю підтримую членів ГР, які все ж вирішили озвучити що саме дієтся в ГР. Ажде з самого початку В.Слюсаренко сама висунула свою кандидатуру, хоча були більш професійні громадяни і портібно починати з виховання молоді, впроваджувати соціальні проекти , а не ділити землю та посади.

НОВИНИ: Соціо

23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
» Всі новини