До підміни дітей в Ужгородському "роддомі" причетна раніше засуджена за продаж немовлят особа?

Схожі випадки з можливою підміною немовлят сталися на Закарпатті, Миколаївщині та Донеччині.

До підміни дітей в Ужгородському "роддомі" причетна раніше засуджена за продаж немовлят особа?

За даними Генпрокуратури, торік в Україні померло понад 6 тисяч дітей різного віку Троє пар батьків звернулися до ТСН.Тиждень зі схожими здогадками та твердженнями, що їхніх новонароджених дітей підмінили у пологових будинках, а їм видали чужих мертвих немовлят. Такі випадки сталися на Закарпатті, Миколаївщині та Донеччині.

Історії, що сталися з цими трьома родинами, ніби написані під копірку: жадана вагітність без ускладнень, раптове проведення кесаревого розтину, незрозуміла смерть немовляти. І купа підозр - дитину підмінили.

Страшні звинувачення можна б було списати на батьківські емоції, якби журналісти не побачили докази.

На Миколаївщині трагічний випадок стався навесні 2012-го. Ольгу з немовлям одразу після пологів перевели у Миколаївську обласну лікарню. На десятий день дитині раптово стало зле. Батьки розповідають, що лікарі не поспішали, їх довелося вмовляти про допомогу. Реанімаційні дії були запізними. Хлопчик вижити не зміг. Тож бажання батьків бути присутніми при патологоанатомічному розтині і дізнатися, хто винен, було зрозумілим. Але їхні вимоги проігнорували.

Чоловік Ольги Михайло запідозрив змову. І взяв зразки нігтиків та волосся з врученого їм тіла та відправив на ДНК-аналіз у приватну клініку. Результати дослідження вибили землю з під ніг родини вдруге – аналізи показали, що це не їхня дитина. І взагалі це мертва дівчинка.

Довести провину лікарів батьки не можуть. Аби провести незалежний ДНК-аналіз в іншій області, у батьків немає грошей. Тож ТСН допоможе їм провести медичне дослідження. Про його результати повідомимо в одному з наступних випусків ТСН, який не покине історію з незрозумілими історіями у пологових будинках, поки винні не будуть покарані.

Подібна, і вже дуже свіжа історія, сталася в Ужгородському пологовому будинку. Тут у жовтні 2013-го Еріці зробили кесарів розтин. Здорова на перший погляд дитина на четвертий день впала в кому. Не допомогла ані реанімація, ані переливання крові. Через кілька днів дитинка пішла на той світ. Але найстрашніше виявилося згодом, коли судмедексперти з'ясували – Еріка і її чоловік поховали немовля, яке народитися у них не могло. У батьків – друга група крові. Дитина ж, яку поховали, мала четверту, несумісну з батьківською, групу крові.

Виявляється, на пологах була присутня лікарка, яку вже судили за торгівлю дітьми. Два роки тому вона намагалася продати дитину за 12 тисяч доларів. Але потім визнала провину і поновилася на роботі.

Новопризначений головний лікар виправдовує колегу з кримінальним минулим.

Чому прокуратура інкримінує випадок як недбальство – не зрозуміло, адже є документальні підтвердження того,що пара поховала чуже немовля.

"Досудове слідство проводиться за статтею про відповідальність медпрацівників. У разі, якщо буде встановлено маніпуляції, порушення, то буде вирішуватися питання про додаткову кваліфікацію", - говорить прокурор Ужгорода Володимир Гаврилюк.

А от про розслідування смерті дитинки Ірини з Маріуполя на Донеччині вже не йдеться. Підміну дитини, в якій впевнена Ірина, за десять років так ніхто і не зміг довести. Справу закрили за терміном давнини. У 2004 році Ірина теж народжувала не самостійно. Коли відійшла від наркозу, сказали: "Твоя дитина померла". І винесли їй тіло закам'янілого немовляти, яке вдвічі більше, аніж те, що попередньо показувало на УЗД.

Показовим було й те, як лікарі замітали сліди – не дали жодного документу про виписку чи народження. І надто наполегливо пропонували кремувати дитину. Коли ж породілля сама взялася за розслідування можливого злочину, то з офіційних документів виявилося, що в першому пологовому будинку Маріуполя вона взагалі ніколи не народжувала.

Головний лікар-гінеколог Міністерства охорони здоров'я В'ячеслав Камінський не йме віри, що в нашій країні можуть викрадати чи продавати дітей. Але говорить, що аби у майбутніх мам не було сумнівів після пологів, просто необхідно завчасно підготуватися - потрібно знати, в якій клініці ви будете народжувати, прийти, познайомитись з персоналом тощо.

07 липня 2014р.

Теги: немовлята, торгівля, тіло

Коментарі

Ніка 2014-07-07 / 10:15:02
Лікарка-злочинниця в Ужгороді знову на роботі?!!! Куди дивляться органи? Раз вони нічого не можуть вдіяти, то підказка для майбутніх мам: ідіть народжувати в Угорщину. Там є якийсь договір між державами про безплатні пологи. А в Ужгороді не доплатитеся.

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини