Президент внесе до парламенту на посаду міністра оборони кандидатуру закарпатця Валерія Гелетея

Останнього у велику політику привів Віктор Балога

Президент внесе до парламенту на посаду міністра оборони кандидатуру закарпатця Валерія Гелетея

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з лідерами депутатських фракцій та груп Верховної Ради України.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

В ході зустрічі П.Порошенко зазначив, що прийняв ряд рішень відносно системних змін в керівництві силового блоку. На думку Президента, силовий блок в умовах військової операції «потребує посилення та серйозного, комплексного і системного реформування».

«Сьогодні ми потребуємо рішучості та професійності військових для ефективних дій в зоні АТО», - наголосив Петро Порошенко.

Президент назвав ключовими проблемами Збройних сил, які сьогодні потребують вирішення, підвищення боєздатності армії та забезпечення її матеріально-технічними ресурсами.

Глава держави зазначив, що, приймаючи рішення щодо кадрових призначень силового блоку, виходив з принципів професійності, рішучості, самовідданості.

Президент України заявив, що буде вносити до Верховної Ради на посаду Міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея, на посаду керівника Генерального штабу - генерал-лейтенанта Віктора Муженка. Також Глава держави зазначив, що для координації дій та підвищення рівня керованості силовим блоком він призначає першим заступником Глави Адміністрації Президента з цих питань Юрія Косюка.

Також Президент звернув увагу на той факт, що навіть в умовах сьогоднішніх викликів для держави, коли всі сили мають мобілізуватись, фіксуються факти корупційних діянь з боку військових керівників. «Я наполягатиму на очищенні армії від крадіїв та хабарників. Всі корупціонери в погонах мають відповісти перед Законом за свої дії проти народу України», - заявив Петро Порошенко.

Під час зустрічі Президент наголосив на важливості реалізації мирного плану для Донбасу, ключовим пунктом якого є децентралізація. Петро Порошенко підкреслив, що саме для проведення комплексної реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади він вніс на розгляд парламенту законопроект змін до Конституції, який отримав підтримку суспільства. Глава держави наголосив, що під час виборчої кампанії він проїхав з проектом змін до Конституції всі регіони України і обіцяв громадянам передати більше повноважень суспільству.

«Запропонований проект Конституції не збільшує повноважень ні Президента, ні парламенту, ні Уряду, натомість збільшує повноваження українського суспільства, яке продемонструвало свою політичну зрілість і відповідальність», - наголосив Президент.

Замість глав обласних та районних державних адміністрацій функцію контролю виконуватимуть представники Президента, яким "буде поставлена головна мета – збереження країни, її соборності, цілісності, і я чекаю від Уряду та парламентської більшості підтримки проекту Конституції, який отримав схвальну оцінку мільйонів громадян під час наших зустрічей на десятках площ у всіх регіонах», - сказав Глава держави.

Також Президент наголосив, що ця реформа сприятиме зменшенню чиновництва, а значить – допомагатиме боротьбі з корупцією.

Петро Порошенко також поінформував депутатів про те, що доручив Міністерству закордонних справ якнайшвидше підготувати і узгодити з ЄС план ратифікації Угоди про асоціацію.

«Після цього ми зацікавлені якнайшвидше пройти процедуру ратифікації, дотримуючись всіх регламентних норм», - сказав Глава держави.

Він ще раз підкреслив, що вважає діалог з Верховною Радою та Урядом важливим фактором реалізації мирного плану. «У цих особливих умовах як ніколи потрібні єдність і взаєморозуміння гілок влади», - наголосив Президент. Він повідомив, що визначився з кандидатурою свого представника в Кабінеті міністрів. Це буде людина, яка глибоко розуміє економічні процеси і проблеми та виступає проти популістських рішень, які шкодять країні, підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко торкнувся і питання парламентських виборів, яке, за його словами, залишається на порядку денному як актуальне. «Вибори до парламенту відповідають очікуванням суспільства», - сказав Президент, відмітивши, що виступає за пропорційну систему виборів за відкритими списками.

03 липня 2014р.

Теги: Гелетей, Косюк, Муженко

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини