Британський фонд каже, що лідерами на Закарпатті є Балога, Петьовка і Балога

Україна потребує нової виборчої системи. Про це йдеться в прес-релізі британського фонду Transition Democracy Fund за підсумками дослідження «2014: виклики для виборчого права України».

Британський фонд каже, що лідерами на Закарпатті є Балога, Петьовка і Балога

У TDF відзначають, що результати дослідження говорять про неефективність нинішньої виборчої системи України, у зв'язку з чим на порядку денному стоїть прийняття нового закону про вибори.

«Проведення демократичного перезавантаження влади в Україні неможливе в умовах дії нинішнього законодавства про вибори», - заявив президент Transition Democracy Fund Вільям Фоулер. За його словами, проведені дослідження показали, що процес реформування виборчого законодавства в Україні лише в деяких питаннях знаходить підтримку більшості експертного співтовариства. Так, опитані експерти переконані в необхідності прийняття преференційної системи виборів, яка дозволить знизити рівень корупції в парламенті і поліпшити ситуацію з прозорістю і демократичними стандартами в країні. Крім того, результати дослідження також свідчать про те, що посади очільників областей повинні бути виборними. Крім того, більшість експертів вважають за необхідне знизити кількість місць у парламенті з 450 до 300.

Однак, в Transition Democracy Fund підкреслюють, що питання прохідного бар'єру в український парламент не знайшло єдності серед експертів. Результати опитування вказують на коридор в межах 3-5%.

Transition Democracy Fund підкреслює, що експерти неоднозначні і у визначенні ефективності роботи парламентських фракцій. Проте, незважаючи на відмінності в їх ранжируванні, практично всі експерти назвали в трійці лідерів УДАР, «Батьківщину» та «Свободу».

Враховуючи прагнення українського суспільства до трансформації виборчої системи, на базі соціологічного опитування у відповідних областях, а також опитування українських і регіональних експертів і журналістів, Transition Democracy Fund склав рейтинг депутатів-мажоритарників, які за станом на червень 2014 року мали найбільший електоральний рівень підтримки в своєму регіоні і діяльність яких оцінювалася експертами як необхідна і ефективна.

У кожній області за результатами комплексного дослідження Transition Democracy Fund виділив трьох лідерів, які обиралися у парламент по одномандатному виборчому округу в даному регіоні, діяльність яких можна оцінювати як ефективну і як таку, що користується популярністю серед населення і лідерів громадської думки з точки зору законодавчої діяльності і роботи у виборчому окрузі.

Так, у Вінницькій області ним виявилися Микола Катеринчук, Олександр Домбровський і Григорій Заболотний. У Волинській - Ігор Палиця, Степан Івахів, Ігор Єремєєв. В Житомирській - Володимир Литвин, Геннадій Зубко, Володимир Пехов. Лідерами опитування в Закарпатській області стали Віктор Балога, Василь Петьовка та Павло Балога. У Запорізькій області - Ярослав Сухий, В'ячеслав Богуслаєв, Євген Балицький. В Івано-Франківської - Олександр Сич, Юрій Дерев'янко, Олександр Доній. У Київській - Сергій Міщенко, Руслан Сольвар, Ярослав Москаленко. У Львівській - Ірина Сех, Ірина Фаріон, Ярослав Дубневич. В Одеській - Давид Жванія, Геннадій Труханов, Сергій Гринивецький. У Полтавській - Сергій Каплін, Костянтин Жеваго, Володимир Пилипенко. У Рівненській області - Олег Осуховський, Валентин Королюк, Юрій Вознюк. У Сумській - Олег Медуниця, Володимир Шульга, Олександр Волков. У Тернопільській - Олексій Кайда, Михайло Головко, Іван Стойко. В Хмельницькій та Чернівецькій областях TDF визначив Ігоря Сабія, Миколу Федорука, Олександра Герегу. У Черкаській області - Валентина Ничипоренка, Геннадія Бобова, Віктора Тимошенка. У Чернігівській області - Олега Ляшка, Миколу Рудьковського, Владислава Атрошенка, а в Києві Віталія Ярему, Віктора Чумака, Андрія Іллєнка.

TDF зазначає, що згідно з результатами дослідження «2014: виклики для виборчого права України», найбільший запит населення та експертів на нові обличчя є в Дніпропетровській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській областях (дослідження не проводилося на території Донецької і Луганської областей, а також Криму). В них отримано найбільш суперечливі результати, де трійка лідерів має мінімальний відрив від решти об'єктів дослідження (не більше 2%). Так, у Дніпропетровській області це - Андрій Шипко, Артур Мартовицький, Ігор Циркін. У Кіровоградській - Станіслав Березкін, Олександр Єдін, Сергій Кузьменко. У Миколаївській - Ігор Бриченко, Артем Ільюк, Микола Жук. В Харківській - Олександр Фельдман, Валерій Писаренко, Ірина Горіна та в Херсонській - Андрій Путілов, Федір Негой, Володимир Сальдо.

Соціологічне опитування проведене за замовленням Transition Democracy Fund 10-18 червня 2014 року. Опитано 6400 респондентів старше 18 років в 320 населених пунктах на всій території України, крім Донецької, Луганської областей і Криму методом особистих інтерв'ю. Експертне опитування проводилося з 1 по 30 червня. У ньому взяло участь 152 експерти, лідери громадської думки та регіональні журналісти.

01 липня 2014р.

Теги: дослідження, вибори, Балога, Петьовка

Коментарі

виборець 2014-07-02 / 14:16:59

Заради останнього рядка цієї статті, навіть не хочеться спорити, щодо «впізнаваємості» Павла Балоги на Хустщині чи Іршавщині, в межах його виборчого округу на минулих парламентських виборах.

Чого звісно не скажеш про В.Балогу чи В.Петьовку. Тут все реально, навіть без «точки зору» з Англії.

Але це думка британського приватного фонду, який професійно повідомляє всі «установчі данні» та замовника цього опитування, а саме:

«Соціологічне опитування проведене за замовленням Transition Democracy Fund 10-18 червня 2014 року. Опитано 6400 респондентів старше 18 років в 320 населених пунктах на всій території України, крім Донецької, Луганської областей і Криму методом особистих інтерв'ю. Експертне опитування проводилося з 1 по 30 червня. У ньому взяло участь 152 експерти, лідери громадської думки та регіональні журналісти.»

Саме це, на мою приватну думку, має стати прикладом для місцевого закарпатського історика та філософа, який підробляє польовою соціологією на замовлення, В.Пащенка.

Врахуйте це, пане Пащенко. Особливо нюанс, що опитана не тільки якась кількість респондентів, але й значна кількість «експертів, лідерів громадської думки та регіональних журналістів».

Чого, в першу чергу, теж на мою приватну думку, дуже бракує у Ваших «історико - філофських дослідженнях» на соціологічні теми Закарпаття.

сивлюський 2014-07-02 / 07:42:51
Бляяяя.
Жаливу знову в Берегові відкачувати будуть, той не переживе....

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини