Кандидат на посаду головного міліціонера Закарпаття Ю. Рахіський обіцяє чистку і співпрацю з громадою

Про таке, серед іншого, претендент на посаду начальника УМВС у Закарпатській області Юрій Рахівський заявив сьогодні під час громадського обговорення щодо його кандидатури на крісло головного міліціонера області.

Кандидат на посаду головного міліціонера Закарпаття Ю. Рахіський обіцяє чистку і співпрацю з громадою

На початку громадських слухань Юрій Рахівський коротко розповів про себе. За його словами, трудову діяльність у правоохоронних органах розпочав у 1986 році, з того часу працював дільничним інспектором, на посадах старшого оперуповноваженого, потім заступником і начальником карного розшуку, заступником райвідділу, з 2001 року – начальником УМВС у Закарпатській області. 

Попрацював також і в СБУ – спочатку на Рівненщині, затим – на Закарпатті, після чого знову повернувся на роботу в УМВС. 

У 2010 році, після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича, написав заяву на звільнення з органів внутрішніх справ за власним бажанням – через те, що Президентом став «професор з двома «ф», розповів Юрій Рахівський.

Під час революційних подій, за словами кандидата на посаду головного міліціонера області, він увесь час перебував на Майдані. «І мені було гірко дивитись на те, у що перетворилась міліція: якщо правоохоронці тісно співпрацюють з криміналітетом, це є найяскравішим свідченням того, що система перейшла межу дозволеного. Це ж як треба не поважати свої погони, аби дозволяти собі таке?», – обурювався Юрій Рахівський.  

Кандидат на посаду начальника обласного УМВС констатував: нині довіра громади до міліції наближається до нуля.  З цієї ситуації, за його словами, є чіткий вихід. 

«На місцевому рівні необхідно розібратись з тими, хто пов'язаний з корупційними схемами, але не відправляти нечистоплотних міліціонерів на пенсію, а карати згідно із законом. Міліція обов’язково має бути реформована. В органи в жодному разі не повинні йти ні по яких партійних квотах, бо це провокує хаос: оці призначення по партійних ознаках – бачимо наслідки на Сході. Тобто, щоб міліція нормально працювала, органи мають бути поза політикою. А ще ми повинні завжди оцінювати міліцію, громада повинна давати оцінку. І чистку – повну – потрібно робити виключно за допомоги громади, яка буде тісно співрацювати з міліцією, наводячи порядок», – розповів Юрій Рахівський. 

 
20 травня 2014р.

Теги: кандидат, Рахівський, чистка, співпраця

Коментарі

Бос 2014-05-20 / 23:50:39
Треба нових , а не аферистів

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:56:28
Щодо кандидатури Рябінчака,сказати можу одне,що є така особа в міліції,але як керівника,організатора чи менеджера я його не знаю.Це моя особиста думка,яку нікому ненав"язую.

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:50:49
Громада зверталася неодноразово до цього дільничного інспектора міліції щодо притягнення до відповідальності правопорушника,але міліціонер став на сторону його,не притягнув до відповідальності і не зареєстрував заяву активіста.Звернувся до внутрішньої служби безпеки УМВС,до п.Шаранича С.О. щодо притягнення до відповідальності цього дільничного,ніякої реакції.Хто буде довіряти міліції,хто буде їм допомагати інформацією чи іншими діями,коли вони так поводяться з людьми.Порозумійте,що дільничний інспектор міліції -це обличчя всієї міліції.Із смт.Королево щодо на Виноградівщині до мене звернулися мешканці села ,про те,що лільничний інспектор міліції цього населенного пункту начебто "кришує" наркопритони,торгові заклади і гральні апарати.За моєю ініціативою був проведений виконком селищної ради,дана оцінка дільничному інспектору міліції,люди ,які були присутні на виконкомі прямо завляли дільничному про його протиправні дії,але керівництво на скарги населення не реагує і не може навести лад з цим дільничним.Тобто із-за таких дій міліції і їх окремих персонажів і складується думка про міліцію взагалі.

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:37:24
Щодо кандидатури п.Шаранич С.О.є багато питань.Шаранич С.О. за невеликий термін своєї роботи з приставкою виконуючий обов"язки зарекомендував себе з ненайкращої сторони.Звертався до нього неодноразово із письмовими заявами щодо бездіяльності Виноградівської міліці ,а також намагався попасти на прийом,не вдалося.Був на прийомі в ОДА до п.Маковського ,щоб той організуав прийом до нього,також не получилося,тобто навіщо такий керівник,якщо з ним неможливо поспілкуватися.На Виноградівщині скоєно вбивство сім"ї в кількості п"ять осіб,двоє із них малолітні діти.до сьогодні громада не проінформована про причини та умови скоєння шокуючого вбивства .Люди бояться виходити на вулицю.Оцінючи роботу Виноградівської міліції по попередженню правопорушень і злочинів можна сказати,що це їхня бездіяність.Задовго до скоєння цього злочину я звертав увагу керівництву райвідділу на бездіяльність дільничного інспектора міліції ,який обслуговував це село де було скоєно вбивство.Ніякого реагування.

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:24:45
Особисто з Рахівським Ю.В. працював,знаю його як керівника,орга-
затора,людину.Має такі властиві для керівника складові,як порядочність,профісіоналізм та патріотизм.А це для сьогоднішнього часу основне.І тому підтримую його кандидатуру і інших до цього закликаю.

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини