Прокурор Закарпаття закликав краян не піддаватися на можливі провокації на травневі свята

Прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук застеріг краян щодо можливих провокацій на травневі свята, які з великою ймовірністю можуть бути спровоковані політичними силами, котрі прагнуть загострення ситуації у країні вцілому та на Закарпатті зокрема. Тому він закликав закарпатців не піддаватися на жодні провокації з боку будь-яких сил та зберігати той спокій і мир, який ми всі цінуємо і до якого прагнемо.

Наразі, спільне завдання органів прокуратури та правоохоронців – не допустити будь-якого негативного розвитку подій, приділивши на вихідні підвищену увагу забезпеченню громадського порядку.

За словами прокурора області, неприпустимими є факти, коли окремі особи залучають зброю та здійснюють правопорушення, мотивуючи це необхідністю охорони громадського порядку.

«Законодавство України чітко регламентує, що участь громадян в охороні громадського порядку, можлива тільки у складі відповідних громадських формувань, утворених та зареєстрованих згідно з положеннями закону. Відповідно до закону, створення інших, не передбачених ним формувань, їх самостійна діяльність без взаємодії із підрозділами міліції чи виконання ними невластивих їм функцій є протиправним»- нагадав прокурор Закарпаття.

Також, слід пам`ятати, що відповідно до постанови Верховної Ради від 1 квітня поточного року МВС та СБУ зобов’язані провести роззброєння незаконних збройних формувань та окремих громадян, які без дозволу володіють зброєю. Зокрема, про цю вимогу йшлося у заяві за наслідками чотирьохсторонньої зустрічі у Женеві. «Громадський порядок і безпека повинні бути забезпечені виключно силами правоохоронних органів у правовому полі», - наголосив  прокурор області.

«До того ж, мною поставлено завдання перед керівниками правоохоронних органів краю: вжити максимально скоординованих заходів щодо активізації правоохоронної діяльності у сфері громадського порядку. І я впевнений, що, на даний час правоохоронці краю здатні повною мірою забезпечити виконання своїх завдань з охорони громадського порядку» - запевнив Олег Сидорчук.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

30 квітня 2014р.

Теги: прокурор, Сидорчук, провокація

Коментарі

правда 2014-05-03 / 23:35:42
23.04.2014 Берегівські майданівці говорили з прокурором Закарпаття про прокурора Зареву
Берегово в рамках заздалегідь запланованого графіка відвідав обласний прокурор пан Олег Сидорчук, який в очах місцевої громади асоціюється як креатура ВО «Свобода». Тож делегація берегівських майданівців на чолі з Василем Вовкуновичем у складі чотирьох осіб вирішила поспілкуватись з обласним прокурорським очільником.

Була висловлена позиція місцевого люстраційного комітету щодо посади місцевого міжрайонного прокурора п .І.Зареви, який з’явився на робочому місці після двохмісячної перерви. Було зачитано висновок люстраційного комітету про неможливість займання даної посади цим паном, та звернення громадян, які вимагають змін в силових структурах влади міста адміністративним методом. Застосування форм вуличної демократії в нашому поліетнічному місті сьогодні є не на часі, адже "російський ведмідь" стоїть на порозі нашого дому, що може бути використано з провокативною метою.

Бесіда тривала в спокійній обстановці. Обласний прокурор, вивчивши папери, пообіцяв скерувати їх до Генерального прокурора, в компетенції якого є кадрові призначення місцевих прокурорів. Свободівці наголосили, що збереження даного «статусу кво» в прокуратурі та міліції Берегова деморалізує особивий склад цих підрозділів та не сприяє повноцінному виконанню ними своїх службових обов’язків. Тому необхідна зміна керівництва, не чекаючи закону про люстрацію. Зміна ситуації на краще є прямим обов’язком керівництва обласної прокуратури.

Бесіда завершилась з двояким відчуттям. Бажання запропонувати провести невелику екскурсію до символічної стіни Небесної Сотні, що знаходиться на відстані ста метрів від прокуратури, подивитись в очі хлопцям, які відійшли у вічність, і прочитати епітафію «Ти віддячиш їм, якщо житимеш гідно», відпало. Двоє з цих Героїв, Сергій Дідич і Ігор Демків, були моїми друзями.

Прокурор 2014-05-01 / 11:38:48
Задолбали заробітчани!

обурені 2014-04-30 / 19:11:21


Просимо обласного прокурора навести лад із знахабнілим корупціонером Іваном Волошиним. Він постійно погрожує людям, які сміють виступити проти його зловживань, не обмежуючись лише хамством і шантажем, а й погрожуючи фізичною розправою.


НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини