Турчинов нарешті оголосив про формування підрозділів територіальної оборони. На Закарпатті поки не "чешуться"

В Україні буде сформовано підрозділи територіальної оборони у кожній області. Про це в.о. президента, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив на нараді з керівниками областей і силовиками у середу.

Турчинов нарешті оголосив про формування підрозділів територіальної оборони. На Закарпатті поки не "чешуться"

Він нагадав, що існує загроза розв’язання російською федерацією континентальної війни проти України.

"Наші збройні сили приведені в повну бойову готовність, але для того, щоб ми з вами мали можливість не лише закликати до протидії, а й реально протидіяти, в цей процес повинні включитися всі регіони України", - сказав він.

"Ми віддали наказ щодо формування в кожному регіоні батальйону територіальної оборони. Кожен глава адміністрації повинен детально знати плани територіальної оборони в своєму регіоні. Ми також повинні мати можливість мобільно перекидати ці підрозділи для підтримки інших регіонів у випадку виникнення небезпеки", - сказав він.

За словами Турчинова, влада спиратиметься насамперед "не стільки на тих, кого вчили воювати за високу зарплатню, а на справжніх патріотів, які сьогодні зі зброєю в руках готові захищати Україну".

За словами Турчинова, підрозділи територіальної оборони мають діяти в координації з Генштабом та Міноборони.

Водночас служба безпеки України відкриває гарячу лінію для бажаючих захищати територіальну цілісність України, що мають військову підготовку.

"З метою подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України, протидії збройним злочинним угрупованням сепаратистського спрямування, забезпечення законності ухвалено рішення про запровадження "гарячих ліній" для звернень громадян, які мають досвід служби у правоохоронних органах або Збройних силах України та бажають вступити в спецзагони із охорони громадського порядку", -

Телефон гарячої лінії у Службі безпеки України - (044) 235-55-18.

З огляду на те, що в ситуації, що нині склалася в Україні через, передусім, бездіяльність влади, рахунок йде вже не на дні, а. буквально, на години, Закарпаття онлайн спершу спробувало додзвонитися на цю гарячу лінію СБУ. Безрезультатно. Зазначений номер постійнго зайнятий. Що, в принципі, зрозуміло - навряд чи одна телефонна лінія здатна  прийняти дзвінки всіх, хто зараз готовий зі зброєю в руках захищати свою країну.

Далі ми спробували з'ясувати, чи відкрито аналогічні гарячі лінії в регіоні. В прес-службі У СБУ в Закарпатській області про це нічого не чули, але пообіцяли оперативно з'ясувати ситуацію. Через якийсь час перетелефонували і сказали, що на Закарпатті аналогічну гарячу телефонну лінію при СБУ ще не відкрито, але як тільки це буде зроблено нас одразу повідомлять. Оскільки прес-службу УМВС України в Закарпатській області все ще очолює Олег Подебрій - активний антимайданівець, який, до того ж, схильний до постійної брехні, ми спробували уточнити ситуацію з власних джерел в обласній міліції. Як з'ясувалося, жодних дій по створенню загонів територіальної самооборони і в цій силовій структурі наразі не зроблено.

Тим часом наприклад на Чернігівщині створення батальйону територіальної оборони йде повним ходом.

30 квітня 2014р.

Теги: самооборона, партріот

Коментарі

Йовжіко 2014-05-01 / 10:31:58
Точно знаю що залишити Подебрія цього шовініста і українофоба на посаді пресс секретаря УМВС Шаранича попросив сам Сергій Миколаєвич Ратушняяк по проханню з яким у РАТИ дружні відносини бо він раніше коли працював в БХСС кришував Гаєвому і ратушнякц водочний бізнес падлюка

ласло 2014-04-30 / 23:14:09
як контробас кришувати і бізнес напрягати, то ми круті і нич не боїмось, строємо дома, машини у нас за 30-50 тисяч баксів, а як на передову з терористами та елементарний порядок наводити в містах, то ми в кущі, най простий народ вертаєся з заробітків і рішає ці питання, бо нам багатьом пуза і здоровя мішають. Та нахрин таких силовиків треба гнати і пенсії забирати та незаконно нажиті на службі средства і набрати в підрозділи фізично сильних простих людей, а не синків і мажорів, тоді про щось мож буде говорити, а зараз то пусті слова, бо в ментів, СБУ, податківців, прокурорів лиш одна цінність - ГРОШІ, уви, але це так.

Федір 2014-04-30 / 19:57:58
Шановні краяне!Я тільки що спілкувався з оперативним черговим УСБУ в Закарпатській області та оперативним черговим УМВС України в Закарпатській області з питань формування підрозділів територіальної оборони,ні УСБУ ,ні УМВС незнає про засідання в Києві з цього питання.Вони взагалі вперше про це чують,таке враження,що в державі нічого не відбувається ,що нема ніякої загрози,що все під контролем.Це дійсно безвідповідально і злочинно.Хоч нас розводять цими фейковими публікаціями,хоч влада взагалі "зливає Майдан" і взагалі цілісність нашої держави.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини