Головою Апеляційного суду обрали суддю, що давав дозволи на прослуховування і вказівки засуджувати активістів

Старий "новий" голова Апеляційного суду Закарпатської області обраний строком на 1 рік. Призначення заступників голови Апеляційного суду Закрапатської області поки що відкладено.

Головою Апеляційного суду обрали суддю, що давав дозволи на прослуховування і вказівки засуджувати активістів

10 квітня 2014 року набрав чинності Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні». Зазначеним законом було внесено зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», зокрема до частини 2 статті 20, яка визначає порядок призначення суддів на адміністративні посади. Так, відповідно до нової редакції даної статті голова апеляційного суду та його заступники призначаються на посади строком на один рік шляхом таємного голосування із числа суддів цього суду.

Як повідомляє прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області зв’язку із цим виконуючим обов’язки голови Апеляційного суду Закарпатської області Віталієм Дроботею було ініційовано скликання зборів суддів.

Відповідно до порядку денного збори суддів затвердили Порядок призначення голови та заступників голови апеляційного суду Закарпатської області.

На посаду голови суду претендували два кандидати: Дроботя Віталій Васильович та Крегул Микола Миколайович.

Заслухавши пропозицію суддів Апеляційного суду Закарпатської області, обговоривши запропоновані кандидатури на посаду голови суду, керуючись приписами частин 1, 5 статті 115 та частини 2 статті 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», шляхом таємного голосування збори суддів призначили Крегула Миколу Миколайовича на посаду голови апеляційного суду Закарпатської області строком на один рік.

В засіданні зборів суддів оголошено перерву. Питання призначення заступників голови суду та розгляд інших питань порядку денного відкладено.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, саме суддя М.Крегул давав дозволи на незаконне прослуховування перших осіб і журналістів Закарпаття, що перебували в опозиції до правлячого режиму Януковича.

За неофіційною, але достовірною інформацією Закарпаття онлайн Микола Крегул як голова Апеляційного суду Закарпатської області особисто давав вказівки суддям зазначеного суду "штампувати" звинувачувальні "вироки" в апеляціях по адміністративних справах активістів, що захищали площу Народну в Ужгороді. Ця політична розправа здійснювалася за особистою вказівкою тодішнього голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди.

М.Крегул має відношення і до справи, за якою засудили депутата Ужгородської міської ради Павла Чучку.

Прізвище М.Крегула фігурує і в іншій скандальній справі. Зокрема, за інформацією Закарпаття онлайн, у 2013-му році в Івано-Франківську правоохоронці затримали банду крадіїв. З'ясувалося, що протягом 2012-2013 року вони активно працювали на території Закарпаття, зокрема в Ужгородському районі, де обкрадали будинки та автомобілі. Затримані - 6 чоловік - дали свідчення, що на Ужгородщині мали "кришу" в особі тодішнього начальника Ужгородського РВ УМВС Романа Стефанишина. Бандити назвали 4 прізвища працівників Ужгородського РВ УМВС. М.Крегул, який є тестем Р.Стефанишина, тиснув на підлеглих суддів, щоби ті не давали санкції на арешт правоохоронців. Утім, 27 грудня суддя Апеляційного суду Закарпатської області Олександр Марчук судовим рішенням таки дав згоду на арешт одного з міліціонерів. Однак з початку січня М.Крегул, перебуваючи у відпустці, намагався "зам'яти" ситуацію з зятем. Судячи з того, що та резонансна справа таки не стала надбанням громадськості, - доволі успішно.

26 квітня 2014р.

Теги: Крегул, прослуховування

Коментарі

підприємець з Мукачева 2014-04-28 / 22:00:01
Не лише Крегул М. порушував Конституцію, а ще суддя апеляційного суду Закарпатської області Фазикош Г. нещодавно винесла незаконне рішення жительці Мукачева (на прохання судді Дроботі Віталія), котру незаконно звільнила директор ТОВ "Девіс" Булиніна Маргарета з роботи без її відому та виплати заборгованості зарплати. Ця шахрайка - Булиніна М. всіх повиїдала незаконно і попередніх співвласників. Але гроші та звязки роблять свою брудну справу.Саме Булиніна Маргарета являється кумою і близькою подругою Дроботі Віталія, який тепер і в.о.обовязки Голови апеляційного суду.Як кажуть рука руку миє, тому і вступили в зговір Дроботя В. з Фазикош Г. і скасували рішення першої інстанції, нехай мовляв нещасна звільнена судиться до здоху аж до Європейського суду, що вочевидь і вимушена буде зробити, адже судді-перевертні в Україні ще не перевелися, зокрема в закарпатті. Кубло...
http://m-studio.net.ua/blog/2014/04/08/m-studio-novyny-zakarpattya-za-8-kvitnya-2014roku/comment-page-1/#comment-2380
Аналогічна ситуація була із співласниками магазину по вул.Корзо в м.Ужгороді, де директорка увесь колектив ввела в оману і продала приміщення. Але жінки поважного віку довго судилися, було безліч судових засідань різних інстанцій і довели у суді незаконні дії шахрайки-директорки ТОВ.
Тому таким "суддям" як Дроботя В. та Фазикош Г., у котрих репутація за роки "служіння державі" достатньо підмочена не місце роботи в судах України, вони давно втратили своє моральне обличчя…
А правда має восторжествувати, однозначно! Шкода, що такі судді-первертні невинних громадян кидають у пекло судових тяганин та свавілля.

йовжіко Діджей 2014-04-28 / 21:31:15
і Ця Падла Креггул Ще сміє дале бути суддьов у Закарпатті ???

Лось 2014-04-27 / 08:59:03
Да точно, Чого сь про Дроботю нич не пишуть? Тай про других суддiв таких як Фозикош , умница разумница, Демченка, Гошовського, який теж виносив Ухвалу про здiйснення слiдчих дiй - прослушка Диби та студентки( як видно з статтей) ! Цiкаво чому???? Бог iи суддя а не ми!

lukas 2014-04-27 / 01:20:23
Повісти стапого голуба!!!!

слухайте 2014-04-26 / 23:45:42
А що чувати про ще одного "відомого" закарпатського суддю адмінсуду Васю Андрійця, кажуть дись пігшов на повишеніє у Кийов.У нього все нормально все пучком. нико ще нич про нього не упувів, правий ся сектор ще не добрав до цього крахобора і безсовісного чоловіка?

Атас 2014-04-26 / 23:37:58
Все як було, нічого не змінилося, і люстратори з правим сектором їм до сраки, і гнів народу, і все, головне - бабки

Макс 2014-04-26 / 22:02:18
До анна 2014-04-26 / 16:24:38.
Згіден на 1000 відсотків! Люди вже не знають як і де шукати справедливсті. Ви подивіться як живіть судді! Там не тільки золоті батони по хатах

Прокурор 2014-04-26 / 21:29:09
Не розумію Вашої тривоги, хіба щось змінилося? Терпіть ще трохи, держава в небезпеці, а потім іншу проблему Вам придумаєм щоб дурь Вам у голови не лізла

Непутьовому 2014-04-26 / 17:47:52
Голова суду до каждої вказівки, щей й гонорари видавав, тай доволі не погані. Так що нічого тут дивного.

Архітектору козопасу. 2014-04-26 / 17:39:43
У нас що, не має куди мілліони витрачати. Чи площа перед ОДА - це терміновий проект. Все місто та область суцільне пастбище, а ви тут херню пишите. Хуліган та бандит той, хто не дітям та хворим віддав ці гроші, хто не дороги зробив та створив робочі місця, а витратив мілліони на непотріб, який міг би і почекати.

Лео. 2014-04-26 / 17:22:55
Замість того, щоб старого хабарника відправити на пенсію без біди та без проблем, так нет, його знову у голови суду пропхали. Обіцяли, що народ буде суддів обирати. І дивує одне, що не боїться гад дальше лізти. Ця долбана нова влада - самаж і провокує людей братися за зброю. Всі нові - старі хабарники знову рулять. Шкода загиблих людей на майдані,за що? якщо вся падаль знову при владі.

Сусід 2014-04-26 / 17:20:57
Того Павку за дерибан землички і хабарі треба глибше зарити,, а несудити дрислю.

Непутьовий 2014-04-26 / 17:16:53
Щось дивно. Голова суду давав вказівки суддям зазначеного суду "штампувати" звинувачувальні "вироки" в апеляціях по адміністративних справах активістів, що захищали площу Народну в Ужгороді і ці судді його так полюбили що обрали головою. Х...я якась.

згода 2014-04-26 / 16:49:14
політиків і суддів - під приціл снайперів, і буде порядок, інакше ці калові маси всюди протиснуться, пропливуть і випливуть , а народ змусять кланятися і руки цілювати, і далі жити в приниженні

анна 2014-04-26 / 16:24:38
поки непочнуть ссудів відстрілювати ніякі революції непоможуть

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини