Об’єднання лемків попросило поставити крапку на "русинах", що закликали Путіна ввести війська на Закарпаття

Світова Федерація Українських Лемківських Об’єднань висловлює глибоку занепокоєність у зв’язку із заявами т.зв. русинів Закарпаття, які голосять про геноцид русинського народу на Закарпатті та закликають В.В.Путіна ввести миротворчі війська для захисту останнього оплоту «Русского мира на западе», йдеться у зверненні Федерації до виконувача обов’язків президента Турчинова, голови РНБО Парубія та голови СБУ Наливайченка.

Об’єднання лемків попросило поставити крапку на "русинах", що закликали Путіна ввести війська на Закарпаття

Такі заяви і відкриті листи з’являлися досить регулярно, передусім на російських ресурсах, і не мали широкого резонансу, але у світлі останніх подій в Україні, вони становлять загрозу територіальній цілісності, суверенітету України, а головне – життю громадян України, вважають лемки.

«Т.зв. підкарпатські русини продовжують інформаційну політику Російської Федерації, яка традиційно привласнює історію та матеріальну спадщину України, зокрема спекулює на історичній самоназві всіх українців – «русини», використовуючи це слово для позначення апологетів концепції «Русского міра» та підриву стабільності у Центрально-Східній Європі. Монополізуючи історичну самоназву українців «русини», підкарпатські русини підставляють усі інші історико-етнографічні групи українців, зокрема лемків, які також послуговуються словом «русин» для окреслення своєї ідентичності, проте не мають нічого спільного із ніким невизнаною групою сепаратистів», – йдеться у зверненні.

В об’єднанні лемків вважають за необхідне наголосити, що діяльність т.зв. підкарпатських русинів, або як їх іще окреслюють – представників політичного русинства, ставить під загрозу територіальну цілісність та суверенітет ще кількох країн, окрім України, землі яких вони розглядають як основу для своєї ефемерної державності, це зокрема Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови.

Тому Світова Федерація Українських Лемківських Об’єднань звертається до В.о. Президента України, Голови Верховної Ради України Турчинова О.В., Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Парубія А.В., Голови Служби безпеки України Наливайченка В.О. з проханням негайно відреагувати на заяви та заклики «сетевого русинского движения» та фактично неіснуючої «Республики Подкарпаская Русь», коріння діяльності якої можна віднайти на теренах РФ, зокрема у горезвісному Ростові-на-Дону, та вжити заходів для нейтралізації загрози, оскільки заклики чи дії, спрямовані на порушення цілісності держави згідно із Конституцією України – це злочин. Русинський рух на Закарпатті цілеспрямовано підтримується працівниками спецслужб Російської Федерації для створення вогнища нестабільності на західному кордоні України, яке в певний час можуть використати як привід для анексії українських земель, оправдовуючись захистом прав «русских граждан».

«Звертаємося також до світової спільноти засудити дії сепаратистів, спрямовані на розкол країни, а головне військову агресію на території незалежної суверенної держави, оскільки запрошення т.зв. миротворчих військ Російської Федерації на територію Закарпаття можуть спричинити насильницькі події, такі як зокрема ми могли спостерігати у 1956 році, коли російські війська «мирно» зайняли Будапешт, чи коли з танками у 1968 році умиротворювали Чехословаччину, чи окупацію Кримського півострова у 2014 р. Наголошуємо, що усі українські-лемківські-русинські організації, які входять до СФУЛО і представляють наші спільноти в Україні, Польщі, Словаччині, Сербії, Хорватії, Канаді та США, підтверджують свою повагу до основ міжнародного права, принципів територіальної цілісності держави та суверенітету, не мають жодного відношення до організацій політичного русинства та засуджують їхню протиправну діяльність. Українці-лемки-русини як ніхто інший розуміють цінність людського життя, важливість миру і стабільності у світі та необхідність протидії нелюдським диктаторським режимам, які призводять своїми діями до великих трагедій», – сказано у заяві.

22 березня 2014р.

Теги: русини, лемки, Путін

Коментарі

Маряшка 2014-03-30 / 01:02:13
Люди..!!!!Збирайте куфри мацкалям кидь ся ім у нас не любить .....!!!!!Най ідуть до Путіна із пропискою Магадан ..там іх давно чекають....!!!!!!!!!

русин 2014-03-28 / 22:44:22
Молодец Петро, зерно брошенное прорастет.

Лорен 2014-03-25 / 17:46:49
Русини, ніякого відношення до заяв у рус прессі не мають. Коном треба бути щоб не доперти, що це росіяни пишуть, навіть у криму це були завозні.

Українець 2014-03-23 / 20:52:54
А може справді навідатись до батьків гецка, та поспілкуватись із його родичами.
Можливо вони не в курсі, що який ідіот у них виріс

нико 2014-03-23 / 20:04:47
пуддержую православный русин. най ся ще звернут у л1гу сексуальных меншинств.

не люблю дебілів 2014-03-23 / 19:07:55
Краще, щоб журналіст сайту поїхав в Кушницю і зробив репортаж про родину цього "дєятєля". Цікаво дізнатися: звідки такі падлюки та мерзотники, як Гецко, беруться серед земляків.

Глог 2014-03-23 / 18:16:35
До православного русина. Якщо їзза вас сепаратистів пролється хоч крапля крові нашого Закарпатського народу, будете висіти від Рахова до Чопа на деревах!

Православний русин 2014-03-23 / 17:46:06
Тримайся Петрє! Собаки гундять, корован рухається до своєї мети. Перемога буде за нами.

Сучасна русинка 2014-03-23 / 16:03:12
Пан Петро Гецко написав звернення від імені усього православного народу Закарпаття. Виникає запитання: чому не питав мене, моїх родичів, сотні тисяч закарпатців, чи хочуть вони увійти в склад Росії?

специально для upd та СБУ 2014-03-23 / 14:42:20
Читай и "наслаждайся":
1)Журнал Петра Гецко премьер министра Республики Подкарпатская Русь
сайт:
getsko-p.livejournal.com

2)Петр Гецко | ВКонтакте
сайт:
vk.com/id43659575‎

upd 2014-03-23 / 14:27:02
а, де і коли то русини таку заяву зробили? є дійсно десь опубліковано? бо якщо так, то тих осіб, які це зробили, треба притягати до відповідальності. А якщо це просто десь на кухні було сказано... ну то таке. у

русин не москаль 2014-03-23 / 09:22:23
Банда Юлі зливає Україну покруче Януковича.

Закарпаття 2014-03-23 / 07:53:12
Хлопці та дівчата. Якийсь придурок подав якусь плутанину від якихось полячиськів, а Ви Ся нервуєте по якимось русинах із Москви. В нас з вами усьо буде добре, слава Україні , позор дурним полякам.)

віктор - русин - українець 2014-03-22 / 23:45:31
Гецка на нари ! сучара , довбана. Хто дав йому ,робити заяви від мого імені?

Правий С 2014-03-22 / 22:52:10
дЛЯ інформації, регіонал Деркач, який виступав русином почав розкручувати русинів і цим активно співпрацює з Медведчуком .

Глог 2014-03-22 / 22:24:49
Можна субі уявити що було б з Закарпаттям , якби русини-сепаратисти відорвали від України. Мадяре претиндуючи мінімум на притисянський округ Чоп,Берегово, частину Мукачева, Виноградово, забралиб це 100%, Румунія претиндуючи на Тячів і частину Рахова, Словаки також нелегко дишуть на частину Ужгорода і В.Березного. Питання з чим і де хоче жити сепаратист, і що залишиться? А ще сепаратисти нехай зважають на те , що коли проходить розділ території, то лється дуже багато крові і гине багато невинного народу.Чи готовий кожен з русинів-сепаратистів бачити свою дитину у калюжі крові,кулі не вибирають, жінку свою в сльозах. І заради чого? ТО ШАНОВНІ ЗАКАРПАТЦІ, БИЙТЕ В ПИСОК ПУТІНО-РУСИНСЬКИХ-СЕПАРАТИСТІВ.

васман 2014-03-22 / 21:41:38
Вуйко Славко
Вую, я з вами згоден на 100% на рахунок Вони, але зараз абсолютно не доречно вести мову про зміну уряду - він у нас є, вони дійсно камікадзе, в даний момент роблять дуже багато для збереження України, як держави, помилки неминучі, але не треба критикувати пожежників під час гасіння, шо не в той кут відро води вилив.

Ysr 2014-03-22 / 21:41:29
Підтримую закарпатку-українку!!!

Адмін 2014-03-22 / 21:27:08


Вуйко Славко, будете писати за допомогою Caps Lock - буду видаляти коментарі.


Вуйко Славко 2014-03-22 / 21:22:19
ЯЦЕНЮК ЩОЙНО РОЗКАЗУВАВ ПРО «ТОТАЛЬНУ СТОПРОЦЕНТНУ ЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ ВІД ЕНЕРГОНОСІЇВ РОСІЇ».
ХЛОПЦІ-ДІВЧАТА!
ПОРА ВИКИДАТИ ЦЮ МЕРЗОТУ - ТИМОШЕНКІВСЬКУ БАНДУ!!!
НЕНАШІ ЛЮДИ ПРИБРАЛИ ДО РУК РЕЗУЛЬТАТИ НАШОЇ РЕВОЛЮЦІЇ!!!

МОЇ ВИМОГИ:
1. ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА І ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ ОДНОЧАСНО 25 ТРАВНЯ. КРАЩЕ РАНІШЕ.
2. ЗАБОРОНА КОМПАРТІЇ ТА ПАРТІЇ РЕГІОНАЛІВ ЯК АНТИУКРАЇНСЬКІ.
3. НЕГАЙНО РОЗПОЧАТИ КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ПО ПОРУШЕННЯХ НА МИНУЛИХ ВИБОРАХ. ХОЧА Б НАЙКРИЧУЩІ.
4. НЕГАЙНО ПРИЙНЯТИ ЗАКОН ПРО ЗБРОЮ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ТА ОРГАНІЗОВУВАТИ ОПОЛЧЕННЯ.
5. ЗІБРАТИ МАЙДАН – ОЛЕЖЕ-ВИЙДІТЬ І РОЗКАЖІТЬ СИТУАЦІЮ ПЕРЕД НАРОДОМ – МИ ПІДТРИМАЄМО –НАВІЩО НАМ ТАКА «ЛЕГІТИМНА» ВЛАДА ТУРЧИНОВА І ЯЦЕНЮКА, КОЛИ ПРОГРАЄМО УКРАЇНУ, БО РЕЗУЛЬТАТ РЕВОЛЮЦІЇ ПРИВЛАСНИЛИ МЕРЗОТНИКИ?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини