Гриценко до Тимошенко: Якщо триматимете недієздатного Турчинова, то це означає, що Україну "зливаєте" ви

Український політик Анатолій Гриценко через свій блог на сайті "Українська правда" перед початком політичного ток-шоу "Шустер live", в якому Юлія Тимошенко стартувала, по суті, як кандидат в президенти України, звернувся до неї з відкритим листом.

Гриценко до Тимошенко: Якщо триматимете недієздатного Турчинова, то це означає, що Україну "зливаєте" ви

Публічне звернення до Юлії Тимошенко

Юлія Володимирівна, сьогодні Ви будете в студії Савіка Шустура і маєте змогу на всю країну (на весь світ) заявити свою позицію. Саме СВОЮ, адже 2,5 роки у Вас такої можливості не було (

Від Вашої позиції значною мірою залежить доля країни. Не перебільшую. Тому що Ваша партія "Батьківщина" – зараз правляча партія: Президент (глава держави), голова Верховної Ради, голова Уряду, секретар РНБО, глава АП, ключові міністри – це "Батьківщина", яку Ви очолюєте.

Найголовніше, "Батьківщина" зараз, в умовах воєнної агресії проти України – це Верховний головнокомандувач Збройних Сил, від рішень і дій якого залежить оборона країни.

Юлія Володимирівна, за два дні до повернення в Україну з лікування у Німеччині Ви попросили негайної зустрічі зі мною. Наголосили, що для Вас важливо зустрітися зі мною першим, аби почути тверезу, професійну оцінку ситуації і моє бачення плану дій.

У середу, щойно Ви приземлилися у Борисполі, ми зустрілися і мали двогодинну розмову. Щиру, пряму і відверту, без двомовностей і дипломатичних танців. Шаную Вашу довіру, Ваш час і Вашу занепокоєність долею країни.

Розмова засвідчила, що наші з Вами оцінки всього, що відбулося в країні за період Вашого перебування у тюрмі і до сьогоднішнього дня – співпадають на 100%. Мої заяви і дії за ці 2,5 роки і Ваші пропозиції із-за грат, до яких не всі дослухалися або вони не оприлюднювалися – теж співпадають на 100%.

Я виклав Вам оцінку ситуації, внутрішні й зовнішні її аспекти, прогноз дальшого розвитку подій і запропонував план дій. Ясна річ, Вам було важко сприйняти його одразу і Ви взяли час подумати, проконсультуватися з іншими людьми. Я це розумію, адже йдеться про велику відповідальність перед країною і про необхідність негайного відсторонення від посад близьких Вам людей, Ваших партійних соратників.

Юлія Володимирівна, вагатися й консультуватися далі вже немає часу. Не у Вас – в України немає часу. За ці два дні після Вашого повернення ситуація лише погіршилася, вона вже стала критично небезпечною!

Не лише Крим, Україну зливають. Неспроможність і бездіяльність Президента і міністрів-силовиків уже не можна приховати. Це бачить уся країна, українське суспільство. Непрофесійність, бездіяльність, аморфність (а ще й злодійкуватість!) влади деморалізують не лише Крим і військових у Криму – деморалізуються армія і силові структури загалом, поширюються недовіра до влади, неспокій і збурення по всій країні.

Цим користається ворог, який з кожним днем діє все більш нахабно і без жодних обмежень, без жодної протидії чи спротиву з боку України, без твердої позиції керівництва держави щодо зарубіжних партнерів, насамперед США і Великої Британії, які гарантували нам безпеку і мають ДІЯТИ ефективно.

Юлія Володимирівна, я Вам пояснив, що перемогти ворога, захистити нашу країну, не допустити війни і масових жертв – можна і це реально, навіть якщо ворог має сильнішу армію і сильнішу економіку. Пояснив, як це треба робити. Майдан це довів, скинувши владу Януковича, який здавався сильним і мав потужні ресурси, який думав, що правитиме вічно. Де він зараз? І де зараз його сила?

Переконаний, така ж сама доля чекає і Путіна, якого зараз усі бояться і з яким продовжують загравати навіть сильні держави. Значить, Україна і її Майдан повинні допомогти світу і це зло викорінити, заради спокою на планеті – напевно, така наша Місія і маємо бути гідними цієї високої Місії!

Юлія Володимирівна, відкиньте свої партійні інтереси, власні президенські плани, особисту симпатію до нинішніх керівників держави – все це зараз другорядне й неважливе, повірте. Треба діяти негайно і Ви неодноразово доводили, що діяти вмієте.

Хто замість Турчинова? Хто зможе одразу включитися в роботу, швидко провести необхідні кадрові зміни, чітко визначити завдання і бути на цей складний період дієвим Верховним головнокомандувачем? Я зможу! Довірить Рада – з першого ж дня працюватиму чесно, надійно, прозоро і ефективно. Я Вам сказав, що в разі призначення на цей пост у Раді, як зараз Турчинов, не сидітиму, нехай засідання ведуть віце-спікери, моє місце – бункер і організація оборони країни. Маєте іншу сильну і чесну людину на пост Верховного головнокомандувача? Пропонуйте негайно! Обере таку людину Рада – як депутат я її підтримаю і як офіцер підставлю своє плече.

Юлія Володимирівна, Ви – голова правлячої партії. Ви маєте реальні важелі для зміни ситуації. На Вас зараз велика відповідальність. Як ніколи раніше. Ви сильна людина – одважтеся і прийміть рішення, які я Вам пропоную.

Для цього дайте команду своїм однопартійцям, нині керівникам парламенту, Уряду і держави: негайно скликати Раду і прийняти вкрай необхідні кадрові рішення. Необхідні для захисту країни!

Юлія Володимирівна, сьогоднішній день і сьогоднішній Ваш виступ у Савіка Шустера – це момент істини.

Якщо дослухаєтеся і займете вірну державницьку позицію, я Ваш союзник і можете покластися на мене повною мірою. Разом ми ворога зупинимо, не сумнівайтеся в тому!

А якщо ні, якщо триматимете недієздатного Турчинова й далі на посту... Тоді скажу прямо: країну зливає не Турчинов – тоді це робите Ви. Особисто. І тоді своє слово має сказати народ. Тоді як народ вирішить – так і буде...

---------

Кілька уточнень після двох годин обговорення. Перше – не всі прочитали останнє речення мого посту, прочитайте ще раз, щоб більше не пропонували мені когось "піднімати", "виводити" – народ не барани, щоб його виводити, він не чекав команд від Трійці чи когось іншого зі сцени – сам пішов і зніс Януковича, а тепер що – народ спить, його тепер "виводити" треба?!

Де будівля ВР і де виступатиме ЮВТ сьогодні, щоб хто хоче, сказав своє слово Громадянина – відомо. Друге – не треба пропонувати мені посад міністра оборони чи віце-прем'єра-силовика, відмовлюся! – бо ключові кадрові рішення, накази військам, переговори з союзниками, контроль силовиків, люстрація і протидія корупції – все це Верховний головнокомандувач. А зараз, до обрання Президента на виборах, тимчасово, це спікер парламенту, обраний депутатами (Турчинов). Рада і має переобрати, а зміна міністрів – то вже наступний крок новообраного спікера-президента-головковерха. Так зрозуміло?

22 березня 2014р.

Теги: Гриценко, Тимощенко, Турчинов

Коментарі

свет 2014-03-24 / 10:22:13
моя особиста думка ,ця людина ,як ніколи потрібна нашій краіні на цей час та дану ситуацію . президент або міністр оборони однозначно. прикро те ,що всі закривають на це очі .

васман 2014-03-23 / 00:01:07
ваш,ваш человек, а как же.
брехлива, цинічна, безпринципна й продажна аферистка, користується довірою щирих і недалеких людей і підтримкою армії щедро оплачуваних провокаторів. здатна обманути будь кого, включно до Папи Римського.

Вперед ! 2014-03-22 / 22:39:24
Юлька - это наш человек .... не ври аспид... Юля найдет середину между востоком и западом, а ваши нацики и их учителя вроде как Гриценко - это покидьки и агенты неоконов из США с которыми ведет борьбу брат-президент Обама мир ему...
войны не будет как бы не хотели этогот некоконсерваторы США и их марионетка Гриценко .... да сгорит в аду он и его последователи ,желающие крови на нашей земле...

горец 2014-03-22 / 21:28:39
Юлька нич нового нам нескаже, бо вона людина Медведчука і потихеньку зливає Україну. Перед самими виборами побачите хто вона ! А там може і вона буде у бігах, як наш проффесор.

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини