Під тиском громадськості одіозний заступник прокурора Закарпаття Кайло на час перевірки пішов у відпустку (ФОТО)

Під тиском громадськості, яка навела ряд фактів зловживання службовим становищем і навіть корумпованості першого заступника прокурора Закарпаття Івана Кайла останній повідомив, що йде у відпустку.

Під тиском громадськості одіозний заступник прокурора Закарпаття Кайло на час перевірки пішов у відпустку (ФОТО)

Про це він заявив на площі Народній біля Закарпатської ОДА, де сьогодні відбулося віче проти кадрових призначень в РДА, що їх на своїй прес-конференції оголосив новий голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, а також в прокуратурі Закарпатської області.

Іван Кайло прибув на площу Народну у супроводі представників "Правого сектору", котрі, поки тривало спілкування приїхавших з районів з головою ОДА Валерієм Лунченком, завітали для "запрошення" першого заступника прокурора на віче у прокуратуру.

Прибувши на площу перед ОДА, Іван Кайло тривалий час був змушений слухати претензії обурених людей. Так, батько та чоловік загиблих у страшній аварії, спричиненій наразі розшукуваним Павлом Нагірним, Віктор Пригара нагадав прокурору, що саме за його керування Хустською міськрайонною прокуратурою Нагірному вдалось зникнути. Прибув в Ужгород і 72-річний чоловік, котрий в очі звинуватив Івана Кайла у "тискові" на бізнес, незаконних обшуках та сприйянні рейдерству. Крім того, хустяни зачитали заступнику прокурора заяву чоловіка, який на той час перебував у суді, про готовність того свідчити у справі вимагання хабара Іваном Кайлом.

Писати заяву на звільнення, як того, скандуючи, вимагала громада, перший заступник прокурора області відмовився. Зауважив, що готовий до перевірки Генпрокуратурою, і, якщо комісія знайде порушення в його діяльності - тільки так іти з посади. Зате погодився на вимогу громадськості передзвонити головному прокурору області Олегу Сидорчуку, аби той прийшов на віче і вислухав претензії людей щодо дивних кадрових призначень у відомстві.

Олег Сидорчук зявився на площі за кілька хвилин, тут же писутні спочатку озвучили, а затим і передали у письмовому виглояді зафіксовані людьми заяви щодо ймовірних злочинів та зловживань Івана Кайла. Прокурор області повідомив: він не наділений повноваженнями, аби відправляти свого заступника у відставку, це - виключно компетенція Генпрокуратури, у якої на такі кадрові зміни мають бути визначені підстави.

Відтак, запропонував громаді ініціювати перевірку Генеральної прокуратури за викладеними у їх заявах фактами. Пообіцяв: у центральне відомство звернеться вже сьогодні, тож приїзду перевіряючої комісії варто чекати вже завтра-післязавтра. Сама ж перевірка, разом з тим, стартує, найімовірніше, з понеділка.

На час перевірки Івана Кайла від виконання обов'язків фактично буде усунуто. Так, на пропозицію прокурора області Олега Сидорчука, І.Кайло перебуватиме у відпустці на час перевірки Генеральної прокуратури України, яка ближчим часом перевірить усі наведені громадськістю факти зловживань. На цей час його обов'язки перекладуть на іншого заступника.

Після відбуття з площі головного прокурора області, активісти продовжили пілкування з Іваном Кайлом. Зокрема, продовжували вимагати від того заяви на звільнення, взявши останнього в тісне кільце. Заступник прокурора, своєю чергою, не погодився, однак, пистав на компромісну пропозицію представників люстраційного комітету: одразу тут же написати заяву-"розписку" про те, що не з'являтиметься на роботі з відпустки, поки триватиме перевірка з Києва (мітингарі вимагали цього, аби І. Кайло не мав звмоги впливати на хід перевірки), а також - заяву на ім'я головного прокурора області із проханням перекласти виконання його обовязків на іншого заступника, що фактично дорівнює тимчасовому усуненню з посади.

Відтак, Іван Кайло покинув площу Народку під прикриттям "Правого сектора" - люди не бажали відпускати прокурора, продовжуючи скандувати тому "Ганьба".

20 березня 2014р.

Теги: Кайло, прокуратура, лунченко

Коментарі

Ужгородець 2014-03-22 / 16:14:52
Кулiтка, Роботинський, Пеняк, Мазуркевич-на нари!

Сусід Робі 2014-03-22 / 14:46:21
Шубо, зимлю під охоронов юнеско хочеш, а у писок не думаш, шо получиш під сись шумок, та нич ти не треба буде бурш, убись знав!

Ужгородець 2014-03-21 / 21:12:19
Смерть ворогам!

Косма простому тіпа челяднику, розумному Петру та Упереду слідаку 2014-03-21 / 18:23:16
Простий чилядник (мається на увазі простий взяткобрач). Слідак не пудри людям міски. Ти ж знаєш, що то була одна система і каждий виконував у ній свою почесну роль, а значить всі мають як мінімум сидіти, бо як не будуть сидіти, то народ зробить з ними самосуд і їм нико там не поможе, даже маскальська армія. Петя не пиши туй усяку дурню. Розумний? Коли прокурори були розумні - хіба шо в іншому житті. У народа є поговорка: "Хочеш своїми очима видіти повну лажу в населеному пункті, убери собі головов прокурора, мента, бувшого суддю або податківця".
Уперед (а мені здається упирь на чреві народному)може й ти сам сидиш і шориш дітей, а Кайло в тя криша. Но не біда криша впаде і задавить таких як ти упирів і стрелочників. Чого не виходиш захищати свого Кайла, а сидиш дома і клацаш на кнопки. Це признак, що в тебе ніжки трясуться і лише ручки ще дієві!
Кайла, Роботинського, Пеняка та Кулiтку на нари!

Ужгородець 2014-03-21 / 15:17:04
Ми до вас всiх доберемось виродки!

Ужгородець 2014-03-21 / 15:14:30
Кулiтка, Роботинський, Пиняк, Мазуркевич, де ви банда? Чому мовчите? Нетреба вам якихось посад? Ви такi красивi i розумнi, професiонали! Чому нейдете в крим воювати за Аксенова? За ПР сте готовi були нас закарпатцiв закатувати! Де ваш смотрящий? Наклав в штани?

Уперед 2014-03-21 / 11:54:51
Та схаменіться вже, чого даякі на посадах по 15-20 років, їздять на мерсах, мавуть кучу хиж, дач і квартир, жони, діти пошорені на посадах і нико нич. Та возьмітся вже мало і за них, бо чувство вашої проплаченості, про яке і чуву і читаву у мене заострюєся!

drug 2014-03-21 / 11:33:10
таких як кайло прото треба гнати а не говорити зним за шось ще там..перестаньте перетусовувати карти...

Кайлови 2014-03-21 / 10:56:23
Хлопці, Кайло жадний, він дав гроші за посаду і немалі , і дав йх два раза, один раз за перепризначення,а інший раз за посаду 1 зама. Тому він тварюка і тримається за посаду

Ужгородець 2014-03-21 / 10:48:13
Не смiливий, а просто дуже хоче "рулити", але часи мiняються, вони то нехочуть зрозумiти! А ми Закарпатцi маемо iх постiйно пресувати, тодi нам будуть служити професiонали а не пройдисвiти в погонах та судiвських мантiях.

:-) 2014-03-21 / 10:09:32
Сміливий, паскуда :-)

Честь 2014-03-21 / 09:57:45
Не мені судити чи було чи не було. Але не побоявся, вийшов, а не втік чи написав заяву під тиском!

мент 2014-03-21 / 09:51:23
Значить, було від чого втікати?

Честь 2014-03-21 / 09:49:00
Кайло не втік, а міг, уже це заслуговує на повагу!

Ужгородець 2014-03-21 / 09:26:41
Бiлецький Кайлу непоможе, громадо активнiше! Ми бачимо що з ними можна боротись!

Ужгородець 2014-03-21 / 09:24:17
СБУ деморалiзоване, вже 20 рокiв нiчого неробить! Лише полiтичнi "заказухи" та "кришi".

Хустянин 2014-03-21 / 07:46:57
Про цього ...йла можна говорити багато , подивіться на фото , навіть вчора його "захищали" рокосівські братки Білецького , це нормально що бандити захищають прокурора ?
Для довідки про останні корупційні події , Білецький контролює забір гравію з русла Тиси ( біля Красного Поля ) і ділиться з Кайлом .
А ....йло коли 15.березня.2014 року був на Красному Полі напевно думав не про січовиків а про те скільки бабла і бойовиків йому дасть Білецький .
СБУ , прошу перевірити цю інформацію.

Ужгородець 2014-03-21 / 00:15:36
Для Пана Петра. Кайло корупцiонер i криша всього зла в Хустi! Спитайте Хустську громаду. Чого ж так держиться з посаду, якшо такий розумний та досвiдчений прокурор, я скажу чому, окрiм того що брати хабарi нiчого невмiе! Хай iде з богом, дорогу молодим!

Бенца 2014-03-20 / 23:22:33
Но туй ти Ваня рас не поможу, ітаким много людий туди загнав провокатору, мушу типир просити Голомшу, дорого нам се убивать, но нич відробиме своє

Петро 2014-03-20 / 23:21:22
Розумних ніколи не любили!
А Кайло один із самих толкових прокурорів області.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини