Берегово виділить на "сміттєвий" завод 530 тис грн

5 березня о 9.00 у сесійній залі Берегівської міськради розпочалося засідання виконавчого комітету. Порядок денний, що складався з 64 питань, розглядали 21 член виконкому.

Берегово виділить на "сміттєвий" завод  530 тис грн

Нагадаємо, на минулій сесії міськради з комітету було виключено 4 членів. Першим розглядали проект рішення про затвердження переліку адміністративних послуг. Очільник адмінцентру Микола Павлюк інформував про те, що структура надаватиме 26 послуг, серед них і видача «першого» паспорта громадянина України за принципом «єдиного вікна».

Затвердили члени виконкому структуру, штат та чисельність Берегівського міського територіального центру соціального обслуговування Берегівського міськвиконкому. Так, минулоріч центр обслужив 1100 людей (з них 754 – вдома, на стаціонарі — 46). Також Василь Мегіц, начальник управління соціального захисту населення, повідомив, що минулого місяця щодо відшкодування похоронних витрат звернулися 5 осіб (компенсація становить 450 грн).

Також проголосували члени виконкому за порядок компенсації витрат за пільгове перевезення пасажирів перевізником ТОВ «Авант-Берегово» по місту на 2014 рік. Отож, з дуже низької цифри 0,56% пропонується підняти до 3,0% (відсоток пільговиків від загальної кількості перевезених пасажирів).

Далі Андрій Фечора прохав членів виконавчого комітету схвалити Програму будівництва заводу механізованої переробки та складання побутових відходів на 2014 рік. Загалом на цю справу від міста буде виділено 530 тис. грн. Окрім того у місті з’являться і нові маршрути громадського транспорту: Мужайська – п-т Геологів (через вул. Кутузова), Мужайська – Чопівка (через ЗОШ № 10 і  Затишне). Важливим питання засідання виконавчого комітету стали підсумки економічного та соціального розвитку м. Берегова за12 місяців 2013 року. Андрій Фечора повідомив, що за економічними показниками міст опинилося на18 місці в області. Міський голова зауважив, що цей факт не потрібно приховувати, а навпаки – почати активно працювати. Мер наголосив на важливості збільшення привабливості інвестиційного клімату міста. А депутат облради Пейтер Чаба запропонував створити робочу групу для моніторингу ситуації умов діяльності приватних підприємців, адже зараз часто від підприємців вимагають сплати за послуги газо- та електропостачання на місяці вперед. Мер запропонував, аби на наступне засідання виконкому запросили зі звітом очільників місцевих РЕСу та філії «Закрапатгазу».

Далі голосували пакетом ряд земельних, містобудівельних та архітектурних питань. Наприкінці керуюча справами виконавчого комітету Вероніка Бендик інформувала про пропозиції щодо утворення на території міста Берегова звичайних та спеціальних виборчих дільниць для проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року. Запитань з цього приводу у членів виконкому не виникло.

Опісля в.о. начальника управління культури Ольга Матей повідомила, що Василь Вовкунович звернувся до неї з усним проханням, аби протягом дня з гучномовців Будинку культури лунали пісні Ореста Лютого. Пані Ольга зазначила, що пісні цього автора містять зневагу щодо національної ознаки та подекуди інвективну лексику, тому проти ротації творчості Ореста Лютого у місті. Тому члени виконкому у зв’язку з суспільно-політичною ситуацією підтримали ідею щодо погодження використання апаратури міського БК тільки за наявності заяви та за погодженням виконавчого комітету. При цьому апаратуру для проведення міських свят, фестивалів, «дзвоників» надаватимуть як завжди.

На цьому порядок денний було вичерпано, тож засідання закрили. Також міський голова Золтан Бабяк запросив членів виконкому долучитися до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка7 березня. Нагадаємо, об 11.00 відбудеться урочисте покладання квітів та вінків до барельєфу Кобзарю біля ЗОШ № 5, а на 12.30 запланований святковий концерт у Будинку культури.

06 березня 2014р.

Теги: виконком, Бабяк

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини