Рахівський АвтоМайдан навідався в «регіональні» Лазещину та Кваси

Один коментар під анонсом поїздки рахівського АвтоМайдану в Лазещину та Кваси, в якому радилося "зайти до хати до двох зрадників гуцульського народу" - голови села Лазещина Івана Пранничука і квасівського "регіонала" Василя Дімича" і поставити "на коліна цих зрадників гуцульського народу і цих падлюк", зробив свою справу і голова сільської Ради Лазещини зустрів АвтоМайдан з двома десятками агресивно налаштованих оборонців.

Як виявилося, всі вони хотіли "не дати скрутити руки голові села і покласти його на коліна". На запитання, звідки така інформація, лазещинські "регіональні" "самооборонці" пояснили, що "то написано у вашій об’яві". Натомість їм прочитали оригінал анонсу і пояснили, що досі АвтоМайдан "гнобив "упирів" виключно голосним бібіканням автомобілів і гучномовцями. 

"Як виявилося пізніше, голова переживав не даремно, він – близький родич головного "партійного упиря" району Андріюка і чудово розуміє, що все, що повязане з цією людиною, дратує людей, спричиняє агресію", – кажуть автомайданівці.

Зрештою, оборонців голови заспокоїли і пояснили, що прийшли донести свою позицію до громади стосовно політичної ситуації в державі та районі, підтримати громаду в час, коли Росія загрожує Україні агресією, підтримати перші паростки самоорганізії громади, закликати бути не байдужими і творити нову державу разом. А ставити на коліна керівника села чи не ставити, то справа громади..

Збори села (як виявилося це був не мітинг) вів місцевий активіст, який руба ставив голові багато питань (про смітник на Козьмещику, про новий цвинтар, про закриту залізничну станцію, про швидку допомогу) і просив відповіді. Як то завжди буває у таких випадках, голова був "ЗА" і просив тільки підтримки громади.

Неприємно вразила автомайданівців мовчазність присутніх, байдужість до зборів і подій Майдану. На прохання підняти руку тих, хто був на Майдані, було піднято дві руки. "Здається, кремлівсько-ригівська пропаганда в селі через місцевих членів цієї партії та своїх сателітів – московську церкву, зробила свою справу. Село втратило той патріотизм до України, який був в його дідів-гуцулів. Сподіваюся, що ті окремі громадські активісти, які не згідні мовчки чекати подачок, та наш АвтоМайдан змінять село", – каже активіст рахівського АвтоМайдану Орися Кравчук.

Подібна ситуація мала місце і в Квасах. Хоча на зборах села автомайданівців зустріли дружньо, дали висловитися, в залі сиділи люди, справою яких було влаштувати словесні провокації, принизити Майдан. З залу звучали звинувачення майданівців у розколі країни і нагнітанні ситуації в країні. Тут, як і в Лазещині, було лише двоє людей, що були на Майдані. Активних майданівців у селі нема. Пізніше селяни учасникам АвтоМайдану натякали, що в селі і досі залякують людей «знепартійнені» члени Партії регіонів...

«З нашої поїздки стало зрозуміло, що дуже багато людей і досі перебувають в полоні інформаційних міфів, і що далі ці міфи продукують і поширють апологети Партії регіонів та Руского міра», – каже Орися Кравчук.

03 березня 2014р.

Теги: АвтоМайдан, Рахів, Лазещина, Кваси

Коментарі

міша 2014-03-04 / 15:51:26
Про що можна говоритиякщо ці люди які приїхали в Лазещину ніколи не працювали лишень таким і займалися їх даже біржа неможе приняти (нема кого гадити бо то !!!!!!

Місцевий 2014-03-04 / 14:38:35
Андріюк,Беркела були хороші люди і вміли свою роботу робити і богато шо зробили для нашого району а ці замісьть того аби брали та шос робили іздьи по селах та херньов займаютси.зарас ідут на посади самі злодіі б,будут у нас сигарети в законі а в Личковського люди тепер робльи за 50 гривень а будут за вітак вам дам.він людей набіржу клав і вібирав за них там гроші.а тепер хоче Беркелі відомстити тай запитайтеси кіки партій поміняв.а квартира в рахові регіоналівська добра .партія си розпала регіонів нема а так як ці люди робили ніхто більше робити небуде.

Дячук 2014-03-03 / 17:42:18


Люди ви шо єб***ися .Де шукаєте Ворогів.... Серед своїх... Андріюк нормальний чоловік , вчасно виплачував своїм робітникам зарплату, розвивав Ясіня, проводив культурні заходи серед народу. А від влади всерівно хтось мав бути.Так шо не робіть провокацій!!! Не позорьте нову владу!!!


звичайний 2014-03-03 / 17:37:48
дивні ви люди, насправді.
хотів би я поговорити з вами віч-на-віч і послухати про ваші "здобутки", дізнатися, чи ви, чи хтось із вашої родини був на майдані і багато іншого.
а так - то цікаво, чого ви добиваєтеся, пишучи такі провокативно-демагогічні статті?
нагнітання населення на місцях?
думали би про майбутнє держави, яка на грані війни,
робили би щось, замість того, щоб, перешпрошую, страдати дурницями.

випадковий 2014-03-03 / 16:50:05
іще один раз хочу висловити свою думку щодо рахівського автомайдану тепер він діє виключно на розкол громади Рахівщини тепер як ніколи потрібні виключно обєднуючі ідеї на порозі важкі випробування для держави......мій попередній коментар на анонсі автомайдану був видалений цікаво чому....погрозливі коментарі позалишали

Місцевий житель 2014-03-03 / 16:39:17
Ось це в нас влада буде ,якшо цих головів підтримують люди то значит шо вони добре робили і це стосується всіх нехай задумаються шо вони роблять ,якшо людина совісна і добре робит то най далі і робит а чи вона в партіі регіонів чи ні це нікого нестосується.а ці шо йдут до влади скільки партій поміняли і чим гордьиси це не люди це фашисти.

Рахівчанин 2014-03-03 / 15:50:46
Я в шоці! У людей криша поїхала....

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини