Правий сектор завітав й на без того гарячу сесію Берегівської міськради (ФОТО, ВІДЕО)

Учорашня позачергова сесія міської ради Берегова, вочевидь, увійде в новітню історію міста як найгарячіша. У порядку денному сесії, яка відбулася при досі небаченій кількості громадськості, були й такі питання, як вихід з фракції Партії регіонів усіх міських депутатів, звільнення регіоналів – секретаря міськради та двох заступників мера – через подані ними заяви про добровільне складання з себе повноважень, звільнення редактора міської газети «Берегово» Михайла Папіша. Але найбільша увага приділялась можливому саморозпуску міських депутатів.

Правий сектор завітав й на без того гарячу сесію Берегівської міськради (ФОТО, ВІДЕО)

Сесія почалася з виконання берегівським чоловічим хором «Купаж» Гімну України. Хор також заспівав пісню «Гей, пливе кача», яка стала поминальною піснею за загиблими в Києві.

Опісля почалися гарячі виступи депутатів та громадян міста, гаряча дискусія заточилася навколо питання саморозпуску міської ради. На подив багатьох присутніх, ініціювали саморозпуск «регіонали», а проти виступили депутати від ЄЦ. Останніх найбільше обурила оформлена в заяві причина розпуску – дискредитація ради. На думку ЄЦівців, вони, на відміну від «регіоналів», якраз намагалися врятувати честь Берегівської міськради, неодноразово протягом останніх трьох місяців закликаючи колег до засудження дій Януковича та виходу з Партії регіонів не в останній день, після жахливого кровопролиття в столиці, та послідуючого за ним стрімкого падіння режиму.

Окрім цього, кілька членів фракції ЄЦ брали участь в місцевих акціях спротиву, а дві депутатки, Світлана Чирибан та Ольга Бідзіля, неодноразово виїжджали й до київського Майдану.

Під тиском багатолюдного зібрання депутати все ж таки дійшли до згоди – спочатку розпустити виконком та назначити новий, з числа кандидатів, яких обере громада міста на своїх зборах. Після чого, на наступній позачерговій сесії 27 лютого буде розглянуто питання про саморозпуск депутатів нинішнього скликання.

Палкі дискусії були перервані появою в залі представників «Правого сектора». Радикально налаштовані хлопці бажали пересвідчитися, що в міській владі не залишилось «регіоналів». Дізнавшись, що принаймні номінальних представників партії,  оголошеної в області поза законом, в берегівській владі вже нема, радикали чемно покинули зал засідань.

Після перерви до трибуни підійшов представник «Закарпатської сотні» Самооборони Майдану, берегівець Олексій Пацюк, який коротко та переконливо завірив присутніх, що революціонери пильно стежитимуть за роботою оновлених органів влади. Свою позицію виклав й представник «Правого сектору», ужгородець Микола Желізняк, який закликав присутніх не піаритись на крові майданівців, натомість здобути дійсно народну владу.

Олег Супруненко для Закарпаття онлайн

25 лютого 2014р.

Теги: Берегово, Партія регіонів, Єдиний Центр, Партія регіонів

Коментарі

ужгородець 2014-02-25 / 21:31:06

Олег 2014-02-25 / 16:14:47
ДО Берегова ....Якщо хочещ у ЄС звикай до Угорського прапору це ж демократия.....А чого париий сектор має витсупати проти Угорців ?це ж не свобода!

вова 2014-02-25 / 14:17:21
А когда уберут остальных? которые лечат за деньги ! регистрируют транспорт и т..п????????

берегово 2014-02-25 / 14:13:10
Краще не перефарбовуватися, а відійти в бік і не гнівити народ. Гарантій ніхто не дає, що з ними буде, коли спробують на чергові вибори йти. А "Правий сектор" мабуть осліп, що там угорський парпор в міській раді і на балконі.

берегівчанин 2014-02-25 / 13:00:57
Вибори-кому вони потрібні.Я знаю одне,вони потрібні регіонам в першу чергу.Чому?Тому що на Берегівському рівні,регіони дуже дружні з Ударом АНТИПОВ вже їм пообіцяв всім місця у партійних списках.По старому законодавстві списки закриті,ніхто з виборців не буде бачити за кого голосує.Таким чином вони повертаються уже чистими до влади.Слава Україні.Пуканич працює дальше з ними.Героям Слава.Тарасов вимагатель уявив себе героєм.Тітушки цей ХАОУС підтримують.Почався бесспредєл.Слава йобнутим БЮТІВЦЯМ.Вот за що боролися.Боже убережи Україну від Свободи,Удара та БЮТА.

Олег Супруненко 2014-02-25 / 09:52:14
3453453-у: Боєць Закарпатської сотні в неділю повернувся з Майдану, і ніякого відношення до "балогової партії" не має. Щодо "нацизму", то він наполовину угорець, які є й сред хлопців "Правого сектору"

Ужгородець 2014-02-25 / 08:56:02
Т1 п1арщики в форм1 за тебе сцикуна п1д кулями стояли! так шо заткни фонтан тай слухай

3453453 2014-02-25 / 04:21:09
Чому ж так боїться перевиборів балогова партія? Чи не тому ,що в Закарпатті вони такі самі як і регіонали ? Без биток не могли прийти ті піарщики у формі,невже у нас нацизм настав і такі будуть повсюди примушувати до покори силою незгідних з ними ? Чому не контролюють бандита Балогу,котрий багато біди приніс Закарпаттю ?

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини