Під вимогою про відставку Ващука підписалося 150 викладачів, а в колишньому ЗакДУ вербують тітушок на підтримку ректора

Станом на вечір 24 лютого готовність написати заяви на звільнення, протестуючи проти подальшого перебування “регіонала” Федора Ващука на посаді ректора, висловили понад 150 викладачів Ужгородського національного університету.

Під вимогою про відставку Ващука підписалося 150 викладачів, а в колишньому ЗакДУ вербують тітушок на підтримку ректора

У такий радикальний спосіб вони не погоджуються з недемократичними методами управління, корупцією та атмосферою страху, яка досі панує в університеті.

Заяву викладачів на сьогоднішній позачерговій сесії зачитала депутат, викладач УжНУ Світлана Пахомова. Втім, збір підписів триває і продовжиться на кафедрах у вівторок, починаючи з 8.30.

Водночас, як повідомляло Закарпаття онлайн, студенти УжНУ, вимагаючи відставки Федора Ващука, заблокували приміщення ректорату.

Легітимізувати себе на посаді ректора Федір Ващук вирішив через проведення у вівторок, о 12-й годині, засідання підконтрольної йому через підібраний персональний склад розширеної вченої ради УжНУ.

​Крім того, за інформацією Закарпаття онлайн, з вечора понеділка  серед студентів колишнього ЗакДУ проводило масове вербування "тітушок", які під виглядом прихильного до ректора студентства мають заповнити собою приміщення, де проходитиме засідання, аби не залишити в ньому місця для тих, хто вимагає відставки одіозного ректора. З цією ж метою студентів збирають у вівторок о 8 годині на вулиці Заньковецької, 89 (ЗакДУ), у конференц-залі. В аналогічний спосіб намагаються "залучити" і ніших студентів.

Тому всіх, хто має можливість і бажання протиставитися цинічному бажанню одного з найодіозніших представників режиму Януковича на Закарпатті залишитися на чолі найбільшого і найстарішого вишу краю, закликають прийти об 11-й годині до ректорату УжНУ. На 11.30 тут вже запланована реєстрація членів вченої ради.

25 лютого 2014р.

Теги: Ващук, УжНУ

Коментарі

Знаючий2 2014-02-26 / 09:21:11
До тих, хто за Палінчака
А чому ж пан Палінчак з такою радістю та гордістю приймав мандат партії регіонів, коли він тримає нейтралітет? Чому на фейсбуці так піарив ресторан "Веранда"? Чому так дякував дружині ректора за прекрасний ресторан і кричав молодці? Чому коли студенти -міжнародники хотіли вийти на захист майдану, Палінчак бігав по факультету і кричав не своїм голосом, що ні в якому разі, він не позволить... А через деякий час дали зелене світло з ректорату і він сам, знову несамовито бігав по факультеті і всіх вже гнав на мітинг, бо так сказав ректор. То так він підтримує студентів, так хоче помогти державі?? Гнила він наскрізь людина, і сьогодні на мітингу під ректоратом, хіба що лінивий не сміявся з дурного Палінчака, який за своє крісло вилиже задницю до блиску будь-кому, з кого можна отримати зиск. Я вже не говорю за ті хабарі, які він здирає зі студентів у своєму кабінеті, я не говорю про його аморальну поведінку, про те як він криком вимагає у викладачів закривати екзаменаційні відомості, бо ректору - це недовподоби. Палінчака вже давно пора вигнати, але він як гівно у брудному туалеті все спливає та спливає, бо труби старі та забиті. Женіть Палінчака, та ще й бийте по голові, щоб він забув , хто він та звідки і куди може повернутися.......

Викладачу УжНУ 2014-02-25 / 22:25:11
Миколо, куфор-автостація-сільська школа, кедь візьмуть, люстрація ж на дворі...

викладач УЖНУ 2014-02-25 / 22:00:09
Якась маніакальна особа постійно чомусь "дістає" Палінчака! Він нормальний, стоїть за колектив, вболіває! Але хтось дуже хоче на його посаду!

ніка 2014-02-25 / 21:24:47
Звичайно, його "роботу" дуже добре видно, а особливо бачать ті, які із своєї мізерної зарплати скидувалися по 1 тисячі гривень на ремонт кафедри, а студенти гуртожитків, кожний місяць по 50-100 гривень. А йому хвала, бо зробив ремонт.

працівник ужну 2014-02-25 / 21:13:46
Як на мене - Ващук молодець - що зробив Вегеш за 7 років? А тут якусь роботу видно - оновлення приміщень, ремонти, вікна і т.д. А ініціюють його відставку "ті ображені", які постраждали, - звільненіабо ще щось. А яка корупціє панує в ужну- мерзько і винуватий тут не Ващук - брали і до нього. Він просто вибудовує піраміду, а то всі збагачувались, а так кошти мають надходити в одному напрямку. Одним словом - кругом моральні уроди.Кожен тягне собі. Але ви студенти не ведіться на ці провокації. Хай не "гребуть грань вашими руками"

***** 2014-02-25 / 20:24:41
Чекає кожного злодія така участь, як і всіх хто тепер в розшуку.Всі люди знають де хто живе,и склад родини.Активісти і правий сектор може і в гості навідатись,багато чого цікавого можна дізнатися про нього.А те що тюрма плаче за всіма хабарниками це однозначно.Студенти не дайте щоб така судьба вищої освіти чекала і ваших дітей.Не зря ж небесна сотня кровью нам омила краще майбутнье.Кожен буде відповідати за свої вчинки ,ніхто не сховається.

Колишня студентка 2014-02-25 / 19:11:25
Система гнила повністю. Для того, щоб університет міг функціонувати повноцінно та ефективно - керівництво слід змінити. Ващуку не місце в УжНУ.
Так само, як і не місце там гниді Лемаку, який гнилий з голови до ніг, і тхне від нього гниллю далеко і сильно.
Недалеко від нього втік і Палінчак и Семерак і вся інша панібратія...
Дорогу молодим...
Геть уродів!!!!

доцент 2014-02-25 / 18:50:09
Фенича у відставку! Він повинен піти з посади та університету!

ммм 2014-02-25 / 17:54:15
Повторюсь, важко, а якщо бути точнішим, то неможливо наводити порядок в системі, яка сформована корупціонерами.

Треба міняти механізми.

Хочете порядку? Від завтрашнього дня університет на сайті показує ВСЮ фінансову інформацію:
1. Надходження. Скільки з бюджету, скільки за навчання, оренда (з розшифровкою вартості метра квадратного), продаж основних фондів, інші надані послуги – усе до копійки.
2. Виплати. В розрізі статей витрат: Зарплата, комуналка, канцтовари, госпвитрати, паливо та утримання службових авто.
3. ПОВНА, ПУБЛІЧНА, ВИЧЕРПНА інформація по ВСІХ контрагентах і всіх операціях університету: купили зошити – у кого? скільки? вартість за одиницю! все повністю! Здали в оренду кафе – дані про орендаря, площа, вартість здачі!
4. Ніяких винятків! Умовою співпраці з університетом повинна бути безумовна згода на повну публічність співпраці! Якщо якась ПП "Оленка", що орендує кафе в корпусі не хоче щоб деталі договору оренди були в загальному доступі – нахуй на краснодонці!
5. Будь які надходження від благодійних фондів – повністю прозорі!
6. Інвентаризація, з оприлюдненням всіх даних: Скільки в університеті землі, будівель, авто, інших основних фондів.
7. Деталі ВСІХ відчужень майна університету за останні n-років.

Це бюджетна структура. Вона утримується за наші податки. Це не СБУ, не зовнішня розвітка. Тут не може бути ніяких секретів і ніякої закритої інформації.

Якщо влада університету проти – це повинно бути підставою до її зміни!

В принципі, аналогічні дії зараз треба вимагати від будь-якої сільради, міськради тощо.

Бо нема чесних виконавців, є механізми які унеможливлюють зловживання. За ці механізми і слід боротися. Проста зміна виконавців – повтор 2004 року...

Знаючий2 2014-02-25 / 15:54:16
Палінчака женіть!!!!!Він цілий рік бігав по факультеті МВ та кричав, який Федя його друг, можна сказати, найближчий друг. А тепер він пішов проти друга, ну пане Палінчак - Ви сучасний Павлік Морозов. Але це вже Вам не допоможе. До люстрації Вас, пане Палінчак, до люстрації!!!!!!!

SUDENT 2014-02-25 / 15:42:38
Чому УжНУ не виявили супротиву Ващуку під час об'єднання університетів. ЗакДУ - це "творіння, дитина" Ващука. Впродовж багатьох років він вдало ним керував! І все,що зробив він для університету зараз "хтось" (але ми знаємо хто саме) хоче присвоїти собі ці заслуги!? Шановні студенти колишнього УжНУ (до об'єднання) ви згадайте, якщо вже так скоро забули, стан корпусів і аудиторій, в яких сиділи в куртках і рукавицях, тремтячи від холоду на парах!!! Не ставте себе кращими, ніж інші, бо всі ми люди, всі ходимо під Богом! У тому що ви не вчитеся і змушені платити викладачам за іспити і заліки Ващук не винен!!! Ви як "сліпі" йдете на поводку у своїх "правильних і справедливих" керівників, яким до вас байдуже. БАЙДУЖЕ!!! Думаєте, той кого призначать новим ректором буде думати про вас? Буде, буде думати і згадувати: "О, молодці мої студенти, завдяки їм, я прийшов до влади". Згодом ви зрозумієте, що робите неправильно. Ви лише маріонетки у руках "політичних проституток"!!! Вам має бути соромно!

у-тет 2014-02-25 / 15:28:51
Фенич точно ненормальний, він гірший за Ващука. Словом, гнида! Викопкати го треба.

читач! 2014-02-25 / 13:13:38
Так йому і треба! Давно треба було його зняти!

До активістів УжНУ 2014-02-25 / 12:27:49
Шановні активісти УжНУ! Прошу Вас не забути про "діяльність" хабарника Палінчака! Такому покидьку не місце в УжНУ!

yt.. 2014-02-25 / 12:02:30
і психічно хворого Фенича В.І. геть з університету!

Вася Пупкін з Коллорадо 2014-02-25 / 11:54:44
Відео Тиса-1 Ващук. 1:30сек до 1:50сек. Про що ви говорите, про які туалети? Цей весь безлад в УжНУ є результатом періоду **панування** попереднього ректора, який до цього всього й довів УжНУ. Зверніть увагу на той університет, який був створений Ф.Ващуком - тобто (минулий) ЗакДУ. Туалети (жіночі та чоловічі) на кожному поверсі, охайність приміщень, хороші вікна, декілька комп’ютерних центрів...і т.д. Що було в УжНУ окрім руїн, які залишив попередній ректор? Звичайно, Федір Григорович намагається щось робити, можливо не так швидко як би хотілося нам... І тут не можна не погодитись з анти-Ф.Г.В протестувальниками. Оскільки університет майже розвалюється, а у Ващука життя їде повним ходом. (Мерседес, комплектації Брабус, який коштує напевно зарплати всіх викладачів за 4роки)(Новий Рендж Ровер, - старий уже як бачимо не підходить, BMW M6) і це лише той мізер, який ми з вами бачимо...А скільки ще того, що ми не бачимо.
Тож уявімо собі, скільки мав накрасти попередній ректор, котрий взагалі нічого не робив, і проти якого ніхто не виступав з претензіями щодо туалетів. А зараз..зараз же ж чудова можливість дорватись до такої посади, одразу.

аудит 2014-02-25 / 10:40:30
До Івана:
"Іванку, Іванку, з того боку ярку..." ну і так далі. Що значить адекватний менеджер? Тобто менеджер, який краде адекватно (не все зараз, а з інтервалами).
Ващук дограється. Ми, працівники УжНУ, ініціюємо спільно з майданом прокурорську перевірку. Ось тоді побачимо адекватного менеджера!

Иван 2014-02-25 / 10:35:26
Може досить займатися полюванням на відьом? Ващук - більш-менш адекватний менеджер, займається благоустроєм університету так - як ніхто до нього за роки незалежної України. А то, що якимось там 150ом не подобається щось - то малувато. 150 - не 1500.

ПОСЕТИТЕЛЬ 2014-02-25 / 10:16:13
Повна люстрація влади:починаючи з дитячих садочків у сільській місцевості та сільских шкіл,де хоч якось пахне регіонами,а ними пахне повсюди.Жодна поважаюча себе людина ніколи б не вступила до партії бандитів та крахоборів.Місцеві божки - регіонали на місцях уважали себе великими правителями, не рахуючись з думкою інших!

ммм 2014-02-25 / 10:01:34
Ващук буде триматися до кінця, бо університет то найбільший організований (читай підконтрольний) колектив в Закарпатті.
На виборах це важливий інструмент, згадайте, як всі общаги голосували.
Унівеситет, це не тільки гроші з відкатів при реконструкціях та взятки, а ще предмет торгів на виборах.
Раджу протестувальникам, не бути голослівними, а вимагати фінансової звітності по реконструкціях, які мали місце з часу приходу Ващука. Також затребувати умови і фінансові результати передачі майна університету в оренду: кому, по якій ціні.
На жаль, серед підписантів є багато сумнівних осіб, але є і порядні люди.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини